Το Επετειακό Μνημόσυνο του Γερμανού Καραβαγγέλη στην Μητρόπολη Καστοριάς

 

Μια σημαντική ημέρα ξημέρωσε για την Καστοριά. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ επί τη μνήμη του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Νεομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδη, του και Πρωτοσυγκέλλου του Γερμανού Καραβαγγέλη.

Παράλληλα πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανό Καραβαγγέλη, μιας και εφέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την μετακομιδή των τιμίων οστών του από την Βιέννη στην Καστοριά. Επ’ ευκαιρία του γεγονότος, αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η σχετική εγκύκλιος του Μητροπολίτου από τον Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά.

Παρόντες στην ακολουθία ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Καμπάς που λάμπρυνε τις εκδηλώσεις με την παρουσία του, ο Σωματάρχης κ. Κούτρας, ο Ταξίαρχος κ. Καρατζάς, οι άρχοντες του τόπου και πλήθος λαού.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε για πρώτη φορά η συγκινητική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλεως Καστορίας, όπου στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, 21 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 3 έφιπποι, με στρατιωτική περιβολή του 1912, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, οι άρχοντες του τόπου και πλήθος λαού. Στην συνέχεια έγινε η συγκινητική θυροκόλληση του διατάγματος και έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Αρχηγό του ΓΕΣ στον χώρο του Επισκοπείου και έπειτα μετέβη στον χώρο της γκαλερί της ΑΡΜΟΝΙΑΣ όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών χειρογράφων. Εκεί ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το παράσημο του Αγίου Μηνά τον διοργανωτή της έκθεσης, τον Φιλόλογο και Παλαιογράφο κ. Αγαμέμνονα Τσελίκα.

 

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Τα βιβλιοπωλεία της Π.Ε. Καστοριάς που δέχονται τις επιταγές αγοράς βιβλίων

ΟΑΕΔ: Τα βιβλιοπωλεία της Π.Ε. Καστοριάς που δέχονται τις επιταγές αγοράς βιβλίων

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού

  Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας…

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος στην Καστοριά

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ…

Διαθέσιμα αναπηρικά αμαξίδια από το Σύλλογο Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς θέλει να ενημερώσει τον κόσμο ότι στο…

Στην Καστοριά ο επικεφαλής με βαθμό Πρέσβη του γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα Sherman S. Kuo έπειτα από πρόσκληση της Μαρίας Αντωνίου

Στην Καστοριά ο επικεφαλής με βαθμό Πρέσβη του γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι…

Ποια σημάδια δείχνουν ότι δουλεύετε υπερβολικά

Ποια σημάδια δείχνουν ότι δουλεύετε υπερβολικά

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης – Τι θα πει στο διάγγελμά του

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης – Τι θα πει…