Το παλιό κόλπο της γιαγιάς: Η φέτα είναι ένα Ελληνικό τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που αποτελεί το αγαπημένο συνοδευτικό φαγητών των περισσότερων Ελλήνων και όχι μόνο.

Πολλές φορές η διατήρηση της φέτας μας μπορεί να είναι δύσκολη καθώς είναι ένα ευαίσθητο τυρί που χαλάει εύκολα. Σίγουρα όλοι την έχουμε δει να κιτρινίζει, να γλιτσιάζει, να μυρίζει άσχημα και σταδιακά μουχλιάζει.

Υπάρχουν διάφορα μυστικά για τη σωστή διατήρησή της. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε ένα έξυπνο κολπάκι που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας για να τη συντηρούν.

Φέτα: Τα μυστικά της σωστής συντήρησης

Διατηρούμε τη φέτα στο ψυγείο, σε δοχείο κατά προτίμηση γυάλινο, που να κλείνει καλά. Ετσι προστατεύεται και από οσμές του ψυγείου τις οποίες απορροφά εύκολα. Σε ανοιχτό δοχείο (που της επιτρέπει να «αναπνέει» και να μη μουχλιάζει) διατηρείται 3 – 4 ημέρες. Ελέγχουμε τακτικά τη θερμοκρασία του ψυγείου με ένα θερμόμετρο, προσέχοντας να μην ανέβει πάνω από τους 5° C.

Αν η φέτα που αγοράσαμε είναι πιο αλμυρή από όσο θέλουμε, τη διατηρούμε σε ένα δοχείο με γάλα που ανανεώνουμε όταν λήγει.

Το καλύτερο είναι να συντηρήσουμε τη φέτα μέσα σε άλμη. Ζητάμε λίγη άλμη από το σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο από όπου αγοράσαμε τη φέτα και την καλύπτουμε εντελώς, μέσα σε ένα ευρύχωρο δοχείο, που βάζουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα δική μας άλμη, διαλύοντας 70 – 80 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι σε 1 κιλό νερό.

Το πιο σημαντικό όμως στην αγορά φέτας, είναι να παίρνετε μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης.

Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;

Αυτό είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τη φέτα για μήνες.

Το μυστικό της γιαγιάς λοιπόν, για να της συντηρήσετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο!

Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά.

Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Οι χειραψίες του Πούτιν που δεν πήγαν καλά – Το «άκυρο» από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το βίντεο που έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες

VIRAL: Χέλι βγήκε από το στομάχι ερωδιού ενώ αυτός πετούσε – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

VIRAL: Χέλι βγήκε από το στομάχι ερωδιού ενώ αυτός πετούσε – Συγκλονιστικές…

Ηλίας Μαυρομιχάλης, ο πρωτότοκος γιος του Πετρόμπεη που τον αποκαλούσαν Νεραϊδογέννητο λόγω της ομορφιάς του. Ο ηρωικός θάνατος σε πολιορκία πύργου στα Στύρα Ευβοίας

Ηλίας Μαυρομιχάλης, ο πρωτότοκος γιος του Πετρόμπεη που τον αποκαλούσαν Νεραϊδογέννητο λόγω…

Άστεγος 8χρονος ξεκίνησε τη δική του δουλειά και κατάφερε να βάλει σε διαμέρισμα την οικογένειά του [φωτο+βίντεο]

Άστεγος 8χρονος ξεκίνησε τη δική του δουλειά και κατάφερε να βάλει σε…

12 εκπληκτικά αγάλματα που εξυμνούν το μεγαλείο της μητρότητας

12 εκπληκτικά αγάλματα που εξυμνούν το μεγαλείο της μητρότητας

Βίντεο | Η ζωή είναι το πιο όμορφο και πολύτιμο δώρο!

Η υπέροχη ταινία 4 μόλις λεπτών έχει συμμετάσχει σε πάνω από 180…

Δωρίστε μεταχειρισμένα είδη ένδυσης στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Δωρίστε μεταχειρισμένα είδη ένδυσης στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Κάθε τέλος και μια νέα αρχή/ Γράφει η Τάνια Ώττα 

  Κάθε τέλος και μια νέα αρχή/ Γράφει η Τάνια Ώττα  …

Τα πρώτα βήματα του ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Οι συσκευές κόστιζαν μέχρι και 50.000 δραχμές και οι ακροατές έπρεπε να πληρώνουν ετήσια συνδρομή

Τα πρώτα βήματα του ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Οι συσκευές κόστιζαν μέχρι και…