Ήταν μια μέρα σαν σήμερα 3 Μαρτίου του 1977, όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν… βγήκε από τον τάφο του!

Εκείνο το βράδυ το φεγγάρι δεν βγήκε, έπεφτε ψιλή βροχή κι ένας παγωμένος αέρας φυσούσε στο χωριό της Ελβετίας Corsier-sur-Vevey.
Στο κοιμητήριο της περιοχής, αναπαυόταν εδώ και σχεδόν δυο μήνες, ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Τσάρλι Τσάπλιν· η… ανάπαυσή του όμως δεν κράτησε για πολύ. Εκείνο το βροχερό και παγωμένο βράδυ δυο άνδρες μαυροντυμένοι, με σκαπτικά εργαλεία έμελλε να χαλάσουν τον αιώνιο ύπνο του θρυλικού Σαρλό…

Οι δυο άνδρες μπήκαν με κάθε προφύλαξη στο σιωπηλό κοιμητήριο και αναζήτησαν το ταφικό μνημείο του δημοφιλούς ηθοποιού· δεν χρειάστηκε να ψάξουν για πολύ: Ο τάφος του Τσάπλιν ξεχώριζε απ’ όλους τους άλλους· ήταν ένα μεγαλοπρεπές μνημείο από λευκή πέτρα, με έναν ξύλινο σταυρό και μια επιγραφή: «Τσαρλς Τσάπλιν 1889 – 1977». Η βροχή δυνάμωνε και οι άνδρες βιάζονταν να τελειώσουν το μακάβριο έργο τους . Το χώμα ήταν ακόμα μαλακό το νερό το είχε κάνει αφράτο και εύκολο να σκαφτεί. Οι δύο τυμβωρύχοι μούσκεψαν κάτω από την βροχή που έπεφτε πια καταρρακτωδώς, αλλά μετά δύο ώρες πέτυχαν τον σκοπό τους:

Ξέθαψαν το φέρετρο του Τσάρλι Τσάπλιν, το φόρτωσαν σε ένα μικρό φορτηγό και το μετέφεραν σε σε μια φυτεία καλαμποκιού, όπου το ξανάθαψαν πρόχειρα και έφυγαν να πάνε να στεγνώσουν… την αμαρτία τους.

Την επόμενη μέρα το πρωί οι κάτοικοι του ήσυχου χωριού της Ελβετίας παρατήρησαν ένα σωρό από φρεσκοσκαμμενο χώμα και έναν λάκκο αδειανό στο κοιμητήριο της περιοχής τους. Η είδηση μαθεύτηκε γρήγορα οι δημοσιογράφοι μαζεύτηκαν σαν τις μύγες που οσμίζονται το πτώμα, αλλά πτώμα δεν υπήρχε… «Ο τάφος είναι άδειος και το φέρετρο λείπει», ενημέρωσαν οι αστυνομικοί τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο τάφος αδειανός και ο νεκρός άφαντος./ copyright Ap Photos
Ο τάφος αδειανός και ο νεκρός άφαντος./ copyright Ap Photos

Η Ελβετική αστυνομία άρχισε έρευνες και όταν είδε ότι δεν καταφέρνει τίποτα, ζήτησε τη βοήθεια της Interpol· οι προσπάθειές τους όμως ήταν άκαρπες. Η οικογένεια του Τσάρλι Τσάπλιν ήταν συντετριμμένη και ουδείς μπορούσε να καταλάβει γιατί είχε γίνει αυτό το έγκλημα. Και τότε άρχισαν να ακούγονται διάφορες ιστορίες: Κάποιοι έλεγαν ότι το φέρετρο είχε κλαπεί από φανατικούς θαυμαστές του ηθοποιού, που ήθελε να ταφεί στην Αγγλία και προσπάθησαν έτσι να του ικανοποιήσουν την τελευταία του επιθυμία…
Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι ο Τσάπλιν ήταν Εβραίος και οι κάτοικοι του χωριού της Ελβετίας δεν ανέχονταν να είναι θαμμένος ένας Εβραίος σε χριστιανικό νεκροταφείο!

Μετά δυο μήνες λύθηκε το μυστήριο

 

Δέκα εβδομάδες μετά την κλοπή της σορού του Τσάρλι Τσάπλιν, το κίνητρο του εγκλήματος αποκαλύφθηκε. Ήταν Μάιος του 1978 όταν η οικογένεια του Σαρλό άρχισε να δέχεται περίεργα τηλεφωνήματα από άγνωστους που ζητούσαν λύτρα. Οι εκβιαστές παραδέχτηκαν ότι είχαν ξεθάψει τη σορό του Τσάρλι Τσάπλιν και τώρα απειλούσαν, ότι δεν θα την επέστρεφαν αν δεν τους έδιναν το ασύλληπτο ποσό των 600.000 δολαρίων.

Η οικογένεια αρνήθηκε κατηγορηματικά να ενδώσει στον εκβιασμό και τότε άρχισαν οι εκπτώσεις: Τα 600.000 δολάρια έγιναν 250.000. Η ιστορία μ ετ ατηλεφωνήματα κράτησε αρκετές ημέρες. Οι απαγωγείς μάλιστα έγιναν και απειλητικοί: Εκβίαζαν το υπηρετικό προσωπικό ότι θα σκοτώσουν τις οικογένειές τους!

 

Η αστυνομία, που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα, ένα πρωί παγίδεψε και τους διακόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους στην περιοχή της Λωζάνης όταν οι κακοποιοί τηλεφώνησαν για να κάνουν γνωστή την τελευταία απαίτησή τους. Η αστυνομία τους παγίδευσε. Ο ένας από τους δύο κακοποιούς, ο Ρόμαν Βάρντας από την Πολωνία, συνελήφθη την ώρα που τηλεφωνούσε στην οικογένεια του Τσάπλιν και λίγες ώρες μετά συνελήφθη και ο Γκάντζο Γκάνεβ από τη Βουλγαρία.

Ξέχασαν πού τον είχαν θάψει!

Συνελήφθησαν οι δύο κακοποιοί και το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί και η σορός του Τσάρλι Τσάπλιν. Οι απαγωγείς δεν θυμόντουσαν που είχαν θάψει το φέρετρο και χρειάστηκαν δυόμιση μήνες αναζήτησης για να βρεθεί επιτέλους ο νεκρός του διάσημου ηθοποιού και να επιστρέψει στην τελευταία κατοικία του… Οι δυο απαγωγείς, με τη συνδρομή σκυλιών και εργατών, βρήκαν τον τόπο στο χωράφι καλαμποκιού που είχαν σκεπάσει το φέρετρο. Και ο Τσάρλι Τσάπλιν επέστρεψε στο φως
Έγινε ξανά μια λαμπρή εξόδιος ακολουθία, όμως τούτη τη φορά στον τάφο ρίχτηκε οπλισμένο σκυρόδεμα και ούτε με σκαπτικό μηχάνημα δεν θα μπορούσε να φθάσει κάποιος στο φέρετρο του Τσάπλιν. Έπαθε κι έμαθε η οικογένεια...

 

Οι δυο κακοποιοί δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για διατάραξη της ειρήνης των νεκρών και απόπειρα εκβιασμού. Ο Βάρντας έμεινε τέσσερα χρόνια στη φυλακή και ο Γκάνεβ έπεσε στα μαλακά ως συνεργός με 18μηνη φυλάκιση. Όταν αποφυλακίστηκαν έστειλαν επιστολή μεταμέλειας και συγγνώμης στην οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού και η οικογένεια τους συγχώρησε.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Η γοητεία είναι τέχνη: 8 πράγματα που κάθε άντρας προσέχει ασυνείδητα σε μια γυναίκα.

Table of Contents Hide Η γοητεία είναι τέχνη: 8 πράγματα που κάθε…

6 βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά να λένε “όχι” και να προστατεύουν το σώμα τους από κακόβουλα αγγίγματα

Table of Contents Hide 6 βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά να λένε…

Ρασπούτιν, ο μοναχός που ξελόγιαζε τις γυναίκες για να ξορκίσει το σατανά με το σεξ. Ξεκίνησε αγρότης της Σιβηρίας και έγινε ισχυρό πρόσωπο της τσαρικής αυλής, κερδίζοντας την εύνοια της τσαρίνας

Ρασπούτιν, ο μοναχός που ξελόγιαζε τις γυναίκες για να ξορκίσει το σατανά…

8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ενσυναίσθηση και είστε πολύ ευαίσθητοι στις ενέργειες

Table of Contents Hide 8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ενσυναίσθηση και…

Καθηγητής επιδημιολογίας: Η πανδημία έληξε. Ο κοροναϊός μπήκε σε ενδημική φάση. (video)

Οι ειδικοί καταλήγουν ότι η πανδημία μπήκε σε ενδημική φάση.

Μην κολυμπάτε όπου υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες

Table of Contents Hide Μην κολυμπάτε όπου υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειεςΜην κολυμπάτε όπου υπάρχουν…

Κατερίνα Στεφανίδη: Γιατί βγήκε αθλητής της χρονιάς ο Αντετοκούνμπο και όχι ο Τεντόγλου;

Κατερίνα Στεφανίδη: Γιατί βγήκε αθλητής της χρονιάς ο Αντετοκούνμπο και όχι ο…

Γιατί ο Δρ Μάριος Ματσάκης ζητάει Άμεση κατάργηση των περιοριστικών μέτρων

Table of Contents Hide Γιατί ο Δρ Μάριος Ματσάκης ζητάει Άμεση κατάργηση…

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο COVID 19 και τα τσιπάκια

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο COVID 19 και τα τσιπάκια

Πέντε μεγάλοι ηθοποιοί που δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν Όσκαρ

Table of Contents Hide Ανάμεσά τους τέσσερις ηθοποιοί και ένας σκηνοθέτηςRichard BurtonIan…