ΥΠΑΑΤ: Αυστηροί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα για την κακομεταχείριση ζώων

 

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και αναπαρήχθησαν από ελληνικά, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη αλλά και τα υπόλοιπα ιπποειδή στη χώρα μας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γενεί όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου μας.

 

Για το σκοπό αυτό ενημερώνουμε έγκαιρα τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ορθές συνθήκες ευζωίας και εργασίας των ζώων, τόσο σε επιστημονικό πεδίο όσο και σε βιοηθικό.

 

Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους.

 

Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 €.

 

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα».

You May Also Like

Βόρεια Καρολίνα: Πάνω από 150 φοιτητές διαγνώστηκαν με καρκίνο

Μετά από έκθεση σε τοξικές ουσίες σε πανεπιστήμιο!

Εθνικές Εκλογές 2019: Η εκλογική άδεια για δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους

Εθνικές Εκλογές 2019: Η εκλογική άδεια για δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους

Τραμπ: «Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες»

Ο ΟΗΕ «υποτίθεται ότι πρέπει να σταματά τις εισβολές, όχι να τις δημιουργεί και να τις χρηματοδοτεί».

Κορωνοϊός: Τέλος εποχής για τα κρούσματα – Μεγάλη αλλαγή στα τεστ

«Σύντομα δεν θα μετράμε αριθμό κρουσμάτων», ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Κλειστά μαγαζιά και εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών

Καλέσματα για στάσεις εργασίας σε αγορά κι εστίαση

Ο μικρός που ράγισε καρδιές κάνοντας διαδικτυακό μάθημα

Table of Contents Hide Ο μικρός που ράγισε καρδιές κάνοντας διαδικτυακό μάθημα…

Τροχαίο δυστύχημα με δύο απανθρακωμένους στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν σε δύο Ι.Χ. οχήματα που περίμεναν στα διόδια έπεσε με ταχύτητα φορτηγό αυτοκίνητο.

ΣΚΩΤΙΑ: Η Βουλή εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία

Θετική εμφανίζεται η κοινή γνώμη!

Επίδομα παιδιού Α21: Έξτρα δόση τον Απρίλιο 2023 – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Το μπόνους της μιάμιση δόσης δε συνδέεται με τις δίμηνες καταβολές του ΟΠΕΚΑ

Διευκολύνσεις για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Διευκολύνσεις για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις εκλογές…