Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της Εταιρείας Cisco με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στο χώρο που θα στεγάσει το Κέντρο αυτό Καινοτομίας.

Παρόντες στην υπογραφή του MoU ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος  και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα και πιο συγκεκριμένα στις συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες που οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα «Φτάσαμε εδώ γιατί ήμασταν όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, έχοντας τον ίδιο στόχο. Κι έτσι πιστεύω πώς πρέπει να λειτουργούμε, όταν πρόκειται για το όφελος των συμπολιτών μας. Και όπως έχει πει πολλές φορές ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση εργάζεται για όλους τους Έλληνες».

Τον Σεπτέμβριο θα εγκαινιαστεί το Κέντρο Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, ένα κέντρο πρότυπο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, την Ελλάδα.

You May Also Like

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η 16η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η 16η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Η ανάγκη ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στους στόχους της Περιφερειακής Αρχής

Η ανάγκη ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η αξιοποίηση του…

Απριλιάτικη εκδρομή στην Ιστορία και στη Φύση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης

Σας προσκαλούμε για μια εκδρομή στην υπέροχη φύση του Γράμμου, στο Πάρκο…

Προτεραιοποίηση στόχων και μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού  υπό τον ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη

Προτεραιοποίηση στόχων και μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού …

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων στους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων στους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής…

Επίδομα θέρμανσης: Ολόκληρη η απόφαση – Κριτήρια, δικαιούχοι και εξαιρέσεις

Επίδομα θέρμανσης: Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου…