ΥΠΟΙΚ: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρώην ΕΤΑΑ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού

Ενεργοποιήθηκεη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, από ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΕΤΑΑ. Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές προς εφορία (ΑΑΔΕ) και ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ), με διαγραφή προστίμων-προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι ήδη πάνω από 10.000 νομικά και φυσικά πρόσωπα άλλων κατηγοριών έχει επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής.

Συγκεκριμένα, από την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών άνω των 20.000 ευρώ (Αύγουστος 2017) πάνω από 5.000 νομικά πρόσωπα έχει επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και 764 έχουν υποβάλλει οριστικά αίτηση. Σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε και έχουν ήδη προκύψει οι πρώτες συμφωνίες αναδιάρθρωσης και διαγραφής οφειλών. Τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε για πολλές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και μέχρι σήμερα έχουν κριθεί ως επιλέξιμες 4.863 περιπτώσεις, εκ των οποίων περίπου στο 10% (480) έχει γίνει οριστική υποβολή αίτησης.

Τον επόμενο μήνα θα προστεθούν στους χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι αγρότες (καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η βεβαίωση οφειλών προς τον πρώην ΟΓΑ για τα έτη 2015 και 2016) και τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών μικρότερο των 20.000 ευρώ. Έτσι, ένα περίπου έτος μετά τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου (με την ψήφιση του νόμου 4469/2017) το σύνολο των επιχειρήσεων και επαγγελματιών θα έχει στη διάθεσή του το καινοτόμο εργαλείο του εξωδικαστικού μηχανισμού. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαρκής βελτίωση των προσφερόμενων από την πλατφόρμα υπηρεσιών, μέσω των τεχνικών αναβαθμίσεων που πραγματοποιούνται κάθε μήνα και επιτρέπουν όλο και καλύτερη διαλειτουργικότητα με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, του ΚΕΑΟ και των τραπεζών.

 

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους 18-66 ετών

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης του Οργανισμού είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω…

Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο – «Ξηλώνεται» η Πανεπιστημίου

Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο – «Ξηλώνεται» η Πανεπιστημίου

Ο Άδωνις αρνήθηκε να ακούσει μαθήτρια: «Είναι κακομαθημένα, τέλος»

Ο Άδωνις αρνήθηκε να ακούσει μαθήτρια: «Είναι κακομαθημένα, τέλος»

Αφρικανοί βάφτηκαν για να μοιάζουν Άραβες ώστε να μπουν στο Ντουμπάι

Είχαν βάψει τα πρόσωπά τους, ώστε να μη δείχνουν Αφρικανοί, ωστόσο γρήγορα…

Περισσότερες από 6.000 αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητού στα σχολεία

«Θεαματικά καλό» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για Τέμπη!

Να απαντηθεί κάθε καταγγελία των συγγενών των θυμάτων!

Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών Σπύρος Γιατράς

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Γιατράς

Εικοσάχρονος έριξε αντισηπτικό στο κεφάλι 16χρονου και του έβαλε φωτιά

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο νεαρός

Black Friday 2020: Ξεκίνησαν οι μεγάλες προσφορές – Πόσο θα διαρκέσουν

Black Friday 2020: Ξεκίνησαν οι μεγάλες προσφορές – Πόσο θα διαρκέσουν