Υπουργείο Τουρισμού: Ανοίγει από 1η Αυγούστου η κρουαζιέρα για 6 ελληνικά λιμάνια

Επιστολή του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας και 3 μεγάλες εταιρείες

Το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου επιβεβαίωσε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης με ενημερωτική επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises).

Ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι από 01/08/2020 επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται 6 λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους λιμένες Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου. Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το καθεστώς αυτό θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιδημιολογικές συνθήκες.

«Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες τους» αναφέρει στην επιστολή του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας και εισάγει πρωτόκολλα υγείας, ειδικά για αυτή τη μορφή τουρισμού. Οι υγειονομικές διαδικασίες οι οποίες θα εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη των ελληνικών αρχών στα κρουαζιερόπλοια, βασίζονται στα δημοσιευμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Healthy Gateways), ενώ έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική νομοθεσία και τα εγχώρια δεδομένα».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης που αφορά στο άνοιγμα της κρουαζιέρας, ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τις εταιρείες του κλάδου να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες των λειτουργιών Homeporting στην Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ζητά από τα μεγάλα διεθνή γραφεία κρουαζιέρας να συστήνουν στους πελάτες τους το ταξίδι στην Ελλάδα πέραν της θερινής περιόδου. «Η τρέχουσα σεζόν επεκτείνεται έως το τέλος του έτους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

 

 

You May Also Like

Τσίπρας: «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί»

Τσίπρας: «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί»

Σύψας: Δεν συζητήσαμε ποτέ το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown – Μάσκα και όχι πανικός

Σύψας: Δεν συζητήσαμε ποτέ το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown – Μάσκα και…

Ακόμα πιο ακριβό θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου το κόστος μετακίνησης στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Η αύξηση θα γίνει τμηματικά για να μην επιβαρυνθούν οι οδηγοί.

Ισραήλ-Ιράν: αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα του Τελ Αβίβ

Στραμμένα στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ήταν χθες τα βλέμματα όλου του πλανήτη

Ουκρανία: 8 ηγέτες υπέρ της άμεσης έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η Ουκρανία έστειλε την αίτηση για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.…

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 290 συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 290 συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Ποιοι απαγορεύονται να απολυθούν μετά το τέλος του μέτρου της αναστολής συμβάσεων

Ποιοι απαγορεύονται να απολυθούν μετά το τέλος του μέτρου της αναστολής συμβάσεων

Πώς και πότε θα λάβουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες

Πώς και πότε θα λάβουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες

5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του

5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον…

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΟΑΕΔ-Google για 3.000 ανέργους

  Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής…