Νέο διευρυμένο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς με μηδενική συμμετοχή έχει διαμορφώσει το Υπουργείο Υγείας.

Πέραν της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς, που χορηγούνται για τη θεραπεία της κύριας νόσου, τώρα πλέον θα χορηγούνται με μηδενική συμμετοχή και φάρμακα που σχετίζονται με τις επιπλοκές της ασθένειας ή με τις παρενέργειες της θεραπευτικής αγωγής (πχ φάρμακα υποστηρικτικά της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, αντιεμετικά, αντιθρομβωτικά, αναλγητικά, κορτιζονούχα σκευάσματα, αντιβιοτικά για λοιμώξεις που συνδέονται με τη χημειοθεραπεία κτλ).

Το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Με την αλλαγή αυτή προκύπτει μια σημαντική οικονομική ανακούφιση της ευαίσθητης και ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα, υλοποιώντας τη βασική πολιτική επιλογή της εγγυημένης και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, με σταδιακή μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος.

 

You May Also Like

Βουλή: Δεύτερος γύρος έντασης μετά το επεισόδιο με Πολάκη (Live)

Table of Contents Hide Βουλή: Δεύτερος γύρος έντασης μετά το επεισόδιο με…

Τέλος το SMS στο 13033 για αγορές -Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Τέλος το SMS στο 13033 για αγορές -Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” τα Νέα Μουδανιά – Τρεις τραυματίες

Τρεις τραυματίες και δεκάδες υλικές ζημιές ήταν ο απολογισμός από το πέρασμα…

Απαράδεκτος Μπαλάσκας για τον πιλότο: «Είναι βλάκας, αν έπαιρνε τηλ την ΕΛ.ΑΣ σε 6 χρόνια θα ήταν έξω» (vid)

Τουλάχιστον άστοχη η δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα για το τί θα έπρεπε…

Τέλος σε λίγες μέρες οι δωρεάν πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ

Τέλος σε λίγες μέρες οι δωρεάν πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ

Φονικό στο Πήλιο: 55.000€ από δωρεές και καινούριο σπίτι από τον δήμο Βόλου για τους χαροκαμένους γονείς

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” συνοδευόμενο από δάκρια ευγνωμοσύνης ακούγεται μόνο από τα χείλη…

Μηταράκης: «Όλες οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας θα κλείσουν εντός του 2020»

Μηταράκης: «Όλες οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας θα κλείσουν εντός του 2020»

Μένει μόνο η ανακοίνωση: Κατεβαίνει κανονικά στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής

Κανονικά θα είναι υποψήφιος τελικά ο Κώστας Καραμανλής στις Σέρρες.