Χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, Δρ Αναστάσιου Ξανθόπουλου το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ.: 51614/Δ6/11-05-2021 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Ζέττας Μακρή, χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, Δρ Αναστάσιου Ξανθόπουλου, τα κάτωθι σχολεία:
 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και
 9ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς.
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Υφυπουργού πεπεισμένοι ότι η λειτουργία —για πρώτη φορά στην περιοχή μας— πειραματικών σχολείων ως εργαστηρίων παιδαγωγικής πρακτικής και καινοτομίας και ως πόλων επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και διάχυσης καλών πρακτικών μπορεί μόνο να αναβαθμίσει ποιοτικά την παρεχόμενη δημόσια και δωρεάν παιδεία στην περιοχή μας.
Η λειτουργία των νέων πειραματικών σχολείων θα ξεκινήσει από το ερχόμενο σχολικό έτος 2021-2022. Η εγγραφή των μαθητών στα πειραματικά σχολεία πραγματοποιείται κατόπιν ειδικής κλήρωσης στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους σε αυτά ανεξαρτήτως της διεύθυνσης κατοικίας τους.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις των σχολείων που αναμένονται το προσεχές διάστημα.
Ευχόμαστε εκ των προτέρων πολλές και παραγωγικές θητείες στο εκπαιδευτικό προσωπικό των πειραματικών σχολείων μας και παροτρύνουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στο ομηρικό: «αίεν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».
Εκ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

You May Also Like

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας ως 02/06/21.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών…

Κατασκευή αναχώματος για την όδευση του νερού στο αρδευτικό δίκτυο Πενταβρύσου.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της.

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Τσεμάνη υιούς του αειμνήστου Δημάρχου Καστοριάς

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Τσεμάνη υιούς…

Μήνυμα της Βουλευτή Μαρίας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μήνυμα της Βουλευτή Μαρίας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μαρία Αντωνίου: «Με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ρυθμίζεται πλέον το ζήτημα της ιδιοκτησίας των ακίνητων περιουσιών σε χωριά του Γράμμου»

«Με την παρούσα απόφαση επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους χωριών του Γράμμου και αφορούσε στις ακίνητες ιδιοκτησίες τους».

Πρόσκληση για την κοπή ετήσιας Βασιλόπιτας από την ΕλληνοΑμερικανική Ένωση Καστοριάς

Πρόσκληση για την κοπή ετήσιας Βασιλόπιτας από την ΕλληνοΑμερικανική Ένωση Καστοριάς