Χλεύη ΗΠΑ προς Ελλάδα για φρεγάτες: «Οι ζητιάνοι δεν δικαιούνται επιλογής»

Σε μία εξοργιστική τοποθέτηση, άκρως προσβλητική για την Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος της ONEX Ρόμπερτ Παλμ, ο οποίος μας αποκάλεσε «ζητιάνους» στο twitter με αφορμή το πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό και το αίτημα του ΠΝ για την απόκτηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke, ως ενδιάμεση λύση.

Ο Ρ.Παλμ απάντησε σε ανάρτηση χρήστη του twitter ο οποίος έγραφε απαντώντας στο ερώτημα «τι φρεγάτα θα ήθελε από τις ΗΠΑ» (αντιτορπιλικό Arleigh Burke) κι από κάτω τι φρεγάτες δίνουν στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ (δείχνοντας τις ανεπαρκείς φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC) με την απίστευτα αλαζονική τοποθέτηση ότι: «Οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής»!

 Αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα ως «ζητιάνου» που θα πρέπει να δεχθεί ό,τι τις δίνουν οι ΗΠΑ, ακόμα και αν είναι ακατάλληλα για την εθνική άμυνα και το Πολεμικό Ναυτικό, όπως οι φρεγάτες επακτίου αμύνης MMSC της LM για τις οποίες έστειλε χθες LoR στις ΗΠΑ η Ελλάδα!

Ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος της ONEX, Ρόμπερτ Παλμ ήταν μέχρι πρόσφατα το νο2 της αμερικανικής πρεσβείας, με το βαθμό του πλοιάρχου και ήταν σε αυτό το πόστο από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2018.

Στη συνέχεια και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν Αντιπρόεδρος της ONEX, ενώ σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.


Εμείς να ενημερώσουμε τον κ.Παλμ, επειδή η ελληνική κυβέρνηση «χλωμό» ν’ απαντήσει, πως αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα ανεπαρκείς αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC είναι οι ΗΠΑ και όχι το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο όμως υπακούει στις εντολές της πολιτικής ηγεσίας και πιο συγκεκριμένα του Κ.Μητσοτάκη.

Σε ότι αφορά το «ζητιάνοι που δεν δικαιούνται να επιλέγουν», είναι δυστυχώς η αντίληψη, απόρροια της στάσης των πολιτικών ηγεσιών, που έχουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ για την Ελλάδα και τα στελέχη των Επιτελείων.

Να χαίρονται και τους Αμερικανούς τους και τις εταιρείες τους. Εξωχώριες και εγχώριες…

ΠΗΓΗ:https://iskra.gr/

You May Also Like

Μπακογιάννη: Με ενόχλησε η στάση της ΕΕ για την Τουρκία, ζουν σε έναν δικό τους κόσμο

Το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντίδραση της Κομισιόν μετά τα…

ΑΟΖ: Νέα προσπάθεια για συνυποσχετικό με την Αλβανία

Να κάνουν «αυτό που τους αναλογεί» ζήτησε από τα Τίρανα ο πρωθυπουργός

Τσιπουρίδου: «Άδικο το κλείσιμο του λιανεμπορίου – Θέλαμε να είμαστε ανοιχτά»

Τσιπουρίδου: «Άδικο το κλείσιμο του λιανεμπορίου – Θέλαμε να είμαστε ανοιχτά»

Αναβρασμός με τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια: Θα δώσουν 7 μαθήματα σε 6 μέρες

Αναβρασμός με τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια: Θα δώσουν 7 μαθήματα σε…

Πάτρα: Αυτο είναι το VIP κελί στο οποιο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου-μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου

Αυτο είναι το VIP κελί στο οποιο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Νισύριο»: Χρησιμοποιώντας το πλαστικό αλλιώς

Table of Contents Hide «Νισύριο»: Χρησιμοποιώντας το πλαστικό αλλιώς «Νισύριο»: Χρησιμοποιώντας το…

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς

Η στάση μας αποκτά ένα βάρος ιστορικό

ΑΣΕΠ – Επιβεβαίωση Dnews: Βγήκε η προκήρυξη 2Γ2022 του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Table of Contents Hide ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝΤΡΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΑναλυτικά οι ειδικότητεςΤεχνολογικής Εκπαίδευσης…