Table of Contents Hide
  1. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να χαθούν στην Κρήτη, λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook – Οι εγκλωβισμένοι στο νησί ανέρχονται στους 20.000-22.000 τουρίστες 
  2. Τεράστιο πλήγμα στην Κρήτη αναμένεται ότι θα προκαλέσει η πτώχευση της βρετανικής Thomas Cook, που έβαλε «λουκέτο» τα ξημερώματα. Η αγορά της Κρήτης είναι έντονα εκτεθειμένη, καθώς περίπου 20.000-22.000 τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί.  Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υπολόγισε ότι τα χρήματα τα οποία θα χαθούν για όλο το νησί είναι μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων. Οι αρμόδιοι βρίσκονται στο στάδιο της συλλογής των υπολοίπων στις καρτέλες χρέωσης και των καταμετρήσεων του κόστους των γκρουπ. Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση, για το Ρέθυμνο, το ποσό αφορά 15 εκατομμύρια, που όμως θα πληρώσει ασφαλιστική εταιρεία ταξιδίων. 
  3. Την ίδια ώρα, με δεδομένο το ότι οι ισολογισμοί της Thomas Cook θα κλείσουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, τα πακέτα των αποζημιώσεων θα ληφθούν από τους ξενοδόχους πολύ αργότερα.  Μεγάλο μέρος της ζημιάς αφορά τα δεδουλευμένα, ενώ υπάρχουν συμβόλαια που έχουν υπογραφεί και για του χρόνου. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Χαλκιαδάκη, από τις 16 Ιουλίου και μετά δεν έχει πληρωθεί τίποτα στους ξενοδόχους της Κρήτης, αφού τα συμβόλαια εξοφλούνταν τρεις μήνες μετά.
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να χαθούν στην Κρήτη, λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook – Οι εγκλωβισμένοι στο νησί ανέρχονται στους 20.000-22.000 τουρίστες 
Τεράστιο πλήγμα στην Κρήτη αναμένεται ότι θα προκαλέσει η πτώχευση της βρετανικής Thomas Cook, που έβαλε «λουκέτο» τα ξημερώματα. Η αγορά της Κρήτης είναι έντονα εκτεθειμένη, καθώς περίπου 20.000-22.000 τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υπολόγισε ότι τα χρήματα τα οποία θα χαθούν για όλο το νησί είναι μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων. Οι αρμόδιοι βρίσκονται στο στάδιο της συλλογής των υπολοίπων στις καρτέλες χρέωσης και των καταμετρήσεων του κόστους των γκρουπ. Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση, για το Ρέθυμνο, το ποσό αφορά 15 εκατομμύρια, που όμως θα πληρώσει ασφαλιστική εταιρεία ταξιδίων. 

Την ίδια ώρα, με δεδομένο το ότι οι ισολογισμοί της Thomas Cook θα κλείσουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, τα πακέτα των αποζημιώσεων θα ληφθούν από τους ξενοδόχους πολύ αργότερα. 

Μεγάλο μέρος της ζημιάς αφορά τα δεδουλευμένα, ενώ υπάρχουν συμβόλαια που έχουν υπογραφεί και για του χρόνου. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Χαλκιαδάκη, από τις 16 Ιουλίου και μετά δεν έχει πληρωθεί τίποτα στους ξενοδόχους της Κρήτης, αφού τα συμβόλαια εξοφλούνταν τρεις μήνες μετά.

Πηγή: protothema.gr

You May Also Like

Φλόριντα: Φάλαινα όρκα επιστρέφει στον ωκεανό μετά από 50 χρόνια αιχμαλωσίας

Θεωρείται ότι είναι περίπου 57 ετών και είναι η γηραιότερη φάλαινα σε αιχμαλωσία.

Πούλησαν χειρόγραφα του Χίτλερ σε δημοπρασία – Ανησυχία από εβραϊκές ομάδες

Πούλησαν χειρόγραφα του Χίτλερ σε δημοπρασία – Ανησυχία από εβραϊκές ομάδες

4 ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι δωρεάν στο Youtube

4 ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι δωρεάν στο Youtube

Ισραήλ: Νεκρή εντοπίστηκε η Γερμανίδα όμηρος Σάνι Λουκ που απήγαγε η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ

Η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι βρέθηκε η σορός της – Αν και αρχικά η μητέρα της δήλωνε ότι ζει, τελικά ανακοινώθηκε ο θάνατός της

Ναβάλνι: Ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από το έγκλημα εναντίον μου

Ναβάλνι: Ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από το έγκλημα εναντίον μου

Με απόφαση δικαστηρίου θα αφαιρείται το διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο από τον μισθό

Με απόφαση δικαστηρίου θα αφαιρείται το διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο από…

Τραμπ σε Αμερικανούς: Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο, προσευχηθείτε για την κυβέρνηση Μπάιντεν

Τραμπ σε Αμερικανούς: Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο, προσευχηθείτε για…

Κίνα: Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κύκλους για 12 συνεχόμενες ημέρες

Οι επιστήμονες καταρρίπτουν τις θεωρίες περί τέλους του Κόσμου και εξηγούν τι…

Σε αμερικανικά χέρια η Formula 1

Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού περνά σε μια νέα εποχή, με τον…

Θαύμα της τεχνολογίας: Γάτα με τέσσερα ακρωτηριασμένα άκρα αποκτά 3D εκτυπωμένα μέλη και ξαπανερπατά

Θαύμα της τεχνολογίας: Γάτα με τέσσερα ακρωτηριασμένα άκρα αποκτά 3D εκτυπωμένα μέλη…