Και όμως υπάρχει….

Το Hobbiton είναι το φανταστικό χωριό που εμφανίστηκε στα μυθιστορήματα του Τόλκιν: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ. Το Χόμπιτον χτίστηκε για τις ανάγκες των ταινιών σε μια φάρμα κοντά στην μικρή πόλη Ματαμάτα στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας. Αποφασίστηκε να διατηρηθούν τα σπίτια των χόμπιτ σαν τουριστικά αξιοθέατα. Αποτελούν εξάλου και οικολογική πρόταση καθώς συνδυάζονται αρμονικά με το περιβάλλον (θυμίζουν κάπως τα υπόσκαφα της Σαντορίνης). Υπάρχει ακόμη και μια πινακίδα που αναφέρει “Καλώς ήρθατε στο Hobbiton” πάνω στον κεντρικό δρόμο και κατευθύνει τους ανθρώπους σε αυτό το υπέροχο μικρό χωριό.

 

 

Για πολλούς ανθρώπους, η Νέα Ζηλανδία έχει γίνει συνώνυμο με τη Μέση Γη και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, είτε σε πύργους της, είτε γενικότερα σε διάφορες περιοχές μπορεί κανείς να βρεί αναφορές και σημεία που υποδεικνύουν τις διάσημες ταινίες. Καμιά αναφορά όμως τόση αληθινή όσο το Hobbiton, το σπίτι του Φρόντο και το Σάιρ. Χωμένο στα βάθη του βόρειου νησιού στη Ματαμάτα, το αρχικό σκηνικό καταστράφηκε μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας. Αλλά με τη δημουργία του Χόμπιτ της τελευταίας ταινίας το σκηνικό χρειάστηκε να ξαναφτιαχτεί και αυτή τη φορά έμεινε μόνιμα και είναι τώρα ένα αξιοθέατο της περιοχής, προσφέροντας μια ευχάριστη εκδρομή σε όποιον θέλει να κάνει τη βόλτα ανάμεσα στους πανέμορφους κήπους και τα σπίτια των χόμπιτ!

Από τα διασκεδαστικότερα σημεία είναι η δυνατότητα να κάνεις τη βόλτα με κουστούμι και να δεις τα πραγματικά σημεία που γυρίστηκαν οι ταινίες. Αν κάποιος είναι φανατικός του Τόλκιν θα απολαύσει την επίσκεψη στη Alexander Farm στη Νέα Ζηλανδία (είναι το πραγματικό όνομα της φάρμας). Εξυπηρέτησε τις ανάγκες των ταινιών και τώρα παρότι εξακολουθεί να λειτουργεί σαν φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα και βοοειδή ο ιδιοκτήτης ταξιδεύει στον κόσμο και την προωθεί ως ένα θεματικό πάρκο με προσοχή στη λεπτομέρεια και εκπληκτικό φυσικό τοπίο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η παμπ Green Dragon Inn, όπου γυρίστηκαν σκηνές της πρόσφατης ταινίας και είναι μια παμπ σε λειτουργία όπου μπορείς να πιεις τη μπύρα σου!



 

ΠΗΓΗ:https://www.mysterious.gr/

You May Also Like

Ο Σύλλογος Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”

΄΄Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζί μας και να φροντίσουμε όλοι μαζί τη προστασία του περιβάλλοντός μας!΄΄

Σκηνή – τροχόσπιτο: Στήνεται μόνη της, χωράει 6 άτομα και το εσωτερικό της είναι άνετο σαν διαμέρισμα

Η σκηνή που θα γίνει ανάρπαστη στις διακοπές σε κάμπινγκ

Γκιστόβα: Μία λίμνη σε υψόμετρο 2.350μ στο Γράμμο Καστοριάς

Με τη φωτογραφική ματιά του Αποστόλη Νάτση

Ετήσια αναφορά 2022: Βάζοντας τις βάσεις για μια νέα εποχή

Το 2022 ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Οι αρκούδες πήγαν… για ύπνο

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς στα 31 χρόνια λειτουργίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!

Η λίμνη Μουτσάλια στις Αρένες του Γράμμου (υψόμετρο 1729 μ.)

Πανέμορφες εικόνες από Studio Trasias Photography

Πόση γη «χάνεται» στα αιολικά

Μελέτη για τον χώρο που καταλαμβάνουν οι υποδομές 90 πάρκων στην Ελλάδα