Οι πέντε αλλαγές για την Ψηφιακή Κάρτα εργασίας και το Ψηφιακό Ωράριο

Το μεγάλο βάρος  για την Ψηφιακή Κάρτα εργασίας και το Ψηφιακό Ωράριο καλείται να σηκώσει το σύνολο των επιχειρήσεων. Η διαδικασία θα περνά σε μεγάλο βαθμό μέσα από την ενημέρωση των λογιστηρίων των μεγάλων εταιριών και των ιδιωτών λογιστών/φοροτεχνικών.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο εργασιακών Θεμάτων και Εμπορικό Διευθυντή του Ομίλου Epsilon Net Βασίλη Πρασσά, που ήταν ο κύριος εισηγητής πρόσφατης Ημερίδας, οι αλλαγές μεταξύ του παλαιού και νέου καθεστώτος είναι κωδικοποιημένες ως εξής:

1.Ψηφιακό ωράριο: Η καταγραφή του ωραρίου θα γίνεται σε πλήρως ψηφιακή μορφή και αντικαθίσταται η δήλωση του ωραρίου εργασίας στο Εργάνη που γίνεται σήμερα με μορφή κειμένου ή επισυναπτόμενων αρχείων κάτι που υποχρεώνει τον λογιστή σε εκ του μηδενός διαμόρφωση του ψηφιακού ωραρίου.

2. Ψηφιακή Κάρτα: Κάθε είσοδος και έξοδος του εργαζόμενου από την εργασία θα καταγράφεται με ψηφιακό τρόπο ενώ θα υπάρχει άμεση σύνδεση, έλεγχος και κριτήρια διασταύρωσης δηλωθέντων με πραγματοποιηθείσες ώρες εργασίας. Κάθε είδους απόκλιση (μικρή η μεγάλη) από το δηλωθέν ωράριο θα πρέπει να ελέγχεται και να τεκμηριώνεται.

3.‘Αδειες – απουσίες: Ο εργοδότης θα υποχρεούται σε ακριβή καταγραφή κάθε είδους άδειας – ασθένειας – απουσίας η οποία θα πρέπει να υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον λογιστή εντός του 1ου 10ημέρου του επόμενου μήνα.

4.Υπερεργασία – Υπερωρία: Η υπερεργασία και η υπερωρία θα καταγράφονται βάσει «χτυπημάτων» ενώ η μη ύπαρξη χτυπήματος κατά τον έλεγχο θα επιφέρει κυρώσεις.

5.Υπολογισμός Μισθοδοσίας: O υπολογισμός μισθοδοσίας θα πρέπει να συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τα αποτελέσματα σημάνσεων/χτυπημάτων κάτι το οποίο πολλαπλασιάζει τον χρόνο ελέγχου των δεδομένων.

Ο κ. Πρασσάς ανέφερε: «Λόγω της μεγάλης αύξησης στον όγκο εργασίας των λογιστικών γραφείων τα τελευταία χρόνια, ένεκα των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία από το ψηφιακό μετασχηματισμό της εργατικής και φορολογικής διοίκησης, είναι λογικό επιχειρήσεις και λογιστές να δείχνουν προτίμηση σε καινοτόμες «έξυπνες» λύσεις που με ταχύτητα και ασφάλεια να διασφαλίζουν την ορθή εφαρμογή του νέου πλαισίου για το Ψηφιακό Ωράριο και τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr

You May Also Like

Συγκινητικό σκίτσο του Αρκά για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Με το δικό του τρόπο σχολιάζει ο Αρκάς την καταστροφική πυρκαγιά στη…

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, πιθανώς το εγκατέλειψε τη Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ντροπή: 4 μηνών λευκή τίγρης βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στα σκουπίδια του Πάρκου

Κακοκαιρία Elias: Βούλιαξε ξανά ο Βόλος -Χωρίς ρεύμα και νερό

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Εξώδικο του ΠΑΟΚ στον ΑΝΤ1 για προσβλητική αναφορά

Η προσβλητική και αντεθνική αναφορά στο παιχνίδι Ρουκ Ζουκ, που πέρασε δίχως…

Διατηρούνται οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους και ΑμεΑ – Καμία αύξηση στα διόδια από 1ης Ιανουαρίου

  Διευκρινιστική Εγκύκλιο απέστειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης…

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων και τη…

Συντάξεις Αυγούστου 2017: Πότε πληρώνουν ΙΚΑ, ΟΓΑ, δημόσιο, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ

Ξεκινά σε λίγες ημέρες η καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου 2017 απο…

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων»…