#image_title

Μήνυση στον Άρειο Πάγο καταθέτει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στις 11 το πρωί της Πέμπτης για την υπόθεση παρακολουθήσεων.

Μήνυση στον Άρειο Πάγο καταθέτει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στις 11 το πρωί της Πέμπτης για την υπόθεση παρακολουθήσεων. Σημειώνεται ότι το όνομά της κυρίας Γεροβασίλη είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 33 προσώπων που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή το Documento, και σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν στόχοι του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Δύο οι προϋποθέσεις για να έλθουν όλα στο φως

Εάν ο πρωθυπουργός επιθυμεί να νοηματοδοτήσει το «όλα στο φως» στο θέμα των υποκλοπών πρέπει να κάνει δύο πράγματα, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη:

  1. Να άρει την νομοθετική ρύθμιση που έφερε σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται από την ΑΔΑΕ με το πέρας της περιόδου παρακολούθησής τους, και
  2. Να άρει το απόρρητο, πράγμα που ζήτησε και η εξεταστική επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου.

 

«Με αυτές τις δύο προϋποθέσεις μπορούν να έλθουν όλα στο φως. Αλλιώς πρόκειται για συγκάλυψη. Και η συγκάλυψη είναι συνενοχή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε επίσης καταφατικά στην ερώτηση κατά πόσον θεωρεί ότι παρακολουθείται από τον κ. Μητσοτάκη». «Ούτε τα υπάρχοντα στοιχεία, ούτε τα γεγονότα και οι συνεχείς εξελίξεις ούτε ο συγκεντρωτισμός Μητσοτάκη, ούτε η έως τώρα διαχείριση του θέματος των υποκλοπών, ούτε φυσικά η ιδιότητά του ως πρωθυπουργού επιτρέπουν χώρο για δικαιολογίες και ελαφρυντικά», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τη συμβουλή του συνομιλητή της στο ίδιο πάνελ, αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτη να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη εφόσον μέμφεται τον πρωθυπουργό ότι «την παρακολουθεί», η κ. Γεροβασίλη του απάντησε πως έχει ήδη λάβει την απόφαση να το πραγματοποιήσει.

 

«Ο Α. Τσίπρας κατέθεσε χθες 7.11.22 εκ νέου μία Επίκαιρη Ερώτηση με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Καλό θα ήταν να μη φυγομαχήσει ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά. Ως μία εκ των 33 παρακολουθούμενων θέλω να έρθει στη Βουλή και να εγγυηθεί ότι δεν ήταν ταυτόχρονη η παρακολούθησή μας (όπως απεδείχθη στην περίπτωση Ανδρουλάκη και Κουκάκη) από την ΕΥΠ, ως οφείλει. Διότι ο πρωθυπουργός λογοδοτεί για θέματα ασφάλειας της χώρας αλλά και προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Είτε του αρέσει είτε όχι. Διότι έτσι συμβαίνει στις δημοκρατίες», δήλωσε επίσης.

πηγη:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Γ.Σ.Ε.Ε: Ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων

Γ.Σ.Ε.Ε: Ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων

Υπόθεση μικρής Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης

“Αυλαία” έπεσε στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη…

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας: Να εξαλειφθούν οι αδικίες και το μίσος

Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της…

Πανελλήνιες 2020: Μαθητές θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί!

Πανελλήνιες 2020: Μαθητές θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί!

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»: Το sticker που έχει κατακλύσει το Facebook

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»: Το sticker που έχει κατακλύσει…

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναλλαγές στα ATMs κρούει η ΕΛΑΣ

Αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών κατά την αναμονή τους μπροστά στα Α.Τ.Μ.…

Έτσι επιλέγονται τα θέματα για τις Πανελλήνιες 2018

Έτσι επιλέγονται τα θέματα για τις Πανελλήνιες 2018

ΑΣΕΠ – Επιβεβαίωση Dnews: Βγήκε η προκήρυξη 2Γ2022 του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Table of Contents Hide ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝΤΡΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΑναλυτικά οι ειδικότητεςΤεχνολογικής Εκπαίδευσης…

Επιστροφή Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση Φλώρου

Επιστροφή Ιππικού στον Ελληνικό Στρατό με απόφαση Φλώρου