Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα καταστήματα λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

ΜΑΚΗΣ ΣΙΑΡΚΟΣ

Να σημειωθεί ότι τώρα δεν επιστρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένυς σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση κλπ. αλλά μπορούν να ψωνίζουν στα καταστήματα.

Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι, υπογράμισε ότι τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν. Ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε» ξεκαθάρισε στον Σκάι.

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» επισήμανε.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη όπου δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τον υπουργό στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο υπουργός.

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως της Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος είναι κράτος» και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει.

Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, είπε, δεν κάνει διαχωρισμούς.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάποιων επαγγελματικών ομάδων ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτο που έγινε σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλειά του.

πηγη:https://www.dikaiologitika.gr/

You May Also Like

Πώς θα γίνει η επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών;

Πώς θα γίνει η επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών;

Επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel

Επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel

«Ο Βασιλιάς Κάρολος δίνει μάχη με πολύ επιθετικό καρκίνο»

Προετοιμάζει τη διαδοχή του!

Διαμαντοπούλου: Καταλήψεις σχολείων σαν αυτές της Ελλάδας δεν γίνονται σε καμία δυτική δημοκρατία

Διαμαντοπούλου: Καταλήψεις σχολείων σαν αυτές της Ελλάδας δεν γίνονται σε καμία δυτική…

Χανιά: Το γηροκομείο “κολαστήριο”! – Αποκαλύψεις από πρώην εργαζόμενο

Η περίεργη αγγελία των 3.000.000 ευρώ για το γηροκομείο

«Δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα: Τα θετικά και τα αρνητικά σύμφωνα με την ΕΣΕΕ»

Η αναμενόμενη δραστηριοποίηση ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς ομίλους e-commerce στην ελληνική…

Eνδιάμεσες εκπτώσεις τέλος -Έρχονται «Black Friday» & «Cyber Monday»

Eνδιάμεσες εκπτώσεις τέλος -Έρχονται «Black Friday» & «Cyber Monday»

Αλ. Τσίπρας: Έχω ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός. Και κοντοζυγώνει η ώρα

Αλ. Τσίπρας: Έχω ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός. Και κοντοζυγώνει η ώρα

Αγίου Πνεύματος 2019: Πότε πέφτει το τριήμερο, ποιοι δεν εργάζονται

Αγίου Πνεύματος 2019: Πότε πέφτει το τριήμερο, ποιοι δεν εργάζονται