Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα καταστήματα λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

ΜΑΚΗΣ ΣΙΑΡΚΟΣ

Να σημειωθεί ότι τώρα δεν επιστρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένυς σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση κλπ. αλλά μπορούν να ψωνίζουν στα καταστήματα.

Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι, υπογράμισε ότι τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν. Ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε» ξεκαθάρισε στον Σκάι.

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» επισήμανε.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη όπου δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τον υπουργό στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο υπουργός.

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως της Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος είναι κράτος» και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει.

Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, είπε, δεν κάνει διαχωρισμούς.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάποιων επαγγελματικών ομάδων ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτο που έγινε σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλειά του.

πηγη:https://www.dikaiologitika.gr/

You May Also Like

Αιματοχυσία στην Βιέννη! Τουλάχιστον επτά οι νεκροί! (video)

Αιματοχυσία στην Βιέννη! Τουλάχιστον επτά οι νεκροί! (video)

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 13χρονη μετά από… παρεξήγηση με συνομίληκες – Την χτύπησαν στο κεφάλι με γροθιές και κλωτσιές

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έχει υποβάλει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα για…

Εντατικοί έλεγχοι από το ΥΠΑΑΤ εν όψει Πάσχα

Εντατικοί έλεγχοι από το ΥΠΑΑΤ εν όψει Πάσχα

Νέα μέτρα: «Ξεκλειδώνουν» εστίαση, ψυχαγωγία και εκδηλώσεις – Ο ρόλος των νοσοκομείων στις αποφάσεις

Χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό – τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους – επιχειρεί να αφήσει η κυβέρνηση την εστίαση και την ψυχαγωγία, επιτρέποντας…

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα…

Σαλαμίνα: 39χρονος έσωσε νεαρή από επίδοξο βιαστή μέσα στη θάλασσα, τον οποίον ξυλοκόπησε (video)

«Τον χτύπησα και θα το ξανάκανα, όπως θα το έκανε κάθε λογικός άνθρωπος με αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό»

Ο “δάσκαλος της χρονιάς”: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε τάξη

Ο “δάσκαλος της χρονιάς”: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που…

ΚΕΑ: Δεκτές μέχρι 31/8 οι αιτήσεις για διορθώσεις

Δυνατότητα διορθώσεων στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μέσω της…