Το μαγευτικό «ταξίδι» διάρκειας μόλις τριών λεπτών και 38 δευτερολέπτων σε παραμυθένια τοπία και στις ελληνικές παραδόσεις μάγεψε το κοινό σε 136 χώρες που έδωσε στην Ελλάδα την παγκόσμια πρωτιά.

Το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ «Greece: 365 – Day Destination» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο «People´s Choice Award World´s Best Tourism Film 2018» της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals) η οποία διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα το σποτ της Ελλάδας ξεχώρισε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018 και κατέλαβε την πρώτη θέση με σχεδόν διπλάσιες ψήφους από την αμέσως επόμενη υποψηφιότητα. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού  και του ΕΟΤ ο δημιουργός του σποτ και η προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας Ελένη Μελιτά, σε ειδική τελετή απονομής στη Βιέννη.

Η νέα σπουδαία διάκριση είναι η όγδοη για την φετινή χρονιά αφού η τουριστική ταινία «Greece: 365 – Day Destination» έχει επίσης λάβει πρώτο βραβείο  βίντεο προβολής ευρωπαϊκού προορισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας, δεύτερο βραβείο βίντεο Παγκόσμιου Τουριστικού Προορισμού -και  πρώτο στην Ευρώπη- του Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου Golden City Gate, αργυρό βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στη Ρίγα της Λετονίας, αργυρό βραβείο στο Διεθνές Αμερικανικό Φεστιβάλ US International Film & Video Festival στην Καλιφόρνια, ειδικό βραβείο στο 6ο Διεθνές Τουριστικό Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, πρώτο βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.

Δείτε το βραβευμένο σποτ:

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/C1WD79vnUR4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe]

in.gr

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: Αγνοούνται οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι να κλαίει

Αναζητούνται οι γονείς που κατηγορούνται ότι άφησαν το 11 μηνών μωρό τους να σπαράζει στο κλάμα

Απέλασαν γονείς στην Γαλλία που κούρεψαν και ξυλοκόπησαν την κόρη τους επειδή δεν ήθελαν να παντρευτεί τον καλό της

Σε τούτο το κράτος δυτικού δικαίου (Γαλλία) η κακοποίηση γίνεται κρατική μας…

Νέα Υόρκη: 11χρονη έβαλε τα κλάματα όταν αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες επειδή τη μπέρδεψαν με κλέφτη αυτοκινήτου

Η 11χρονη επέστρεφε από το σχολείο με φίλους της – Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να αντιληφθούν οι αστυνομικοί το λάθος τους

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Η κόντρα με τα παιδιά του για τον έλεγχο της περιουσίας – “Δέχομαι επίθεση”

Οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, ζητούσαν να τεθεί ο…

Παυλάκης: Δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την κόπωση – Εγώ νομίζω ότι είναι κώφωση – ΒΙΝΤΕΟ

“Εγώ δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την…

Polio Paul: Πέθανε ο άνδρας που έζησε 72 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα

Polio Paul: Πέθανε ο άνδρας που έζησε 72 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα

Βόλος: «Με χτυπούσε για 20 λεπτά με ζωώδη χαρά», αλλά «το έχει μετανιώσει»

Ο 50χρονος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση – Δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο, είπε η Μαρία για τους ξυλοδαρμούς

Πορεία για τα Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου «πλημμύρισαν» τη Θεσσαλονίκη- Live βίντεο

Πορεία για τα Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου «πλημμύρισαν» τη Θεσσαλονίκη- Live βίντεο