Με το βλέμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Cross Country Bajas
η επίσημη παρουσίαση του 10ου
Rally Greece Offroad

Την επίσημη παρουσίαση του 10ου Rally Greece Offroad πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο Τύπου του νέου κτιρίου διοίκησης των αγώνων στο Άργος Ορεστικό.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, χορηγοί και υποστηρικτές αλλά και εθελοντές του αγώνα και πολίτες της περιοχής.

 

«Αξίζουν πολλά μπράβο στην οργανωτική επιτροπή για τη σταθερή προσήλωση στη διαρκή αναβάθμιση του αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα καταφέρει να καταστεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIA μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως άλλωστε όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης καλωσορίζοντας την επίσημη παρουσίαση του αγώνα μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και συμπλήρωσε «διοργανώσεις όπως αυτή δίνουν το έναυσμα ώστε να αναπτυχθεί ο εθνικός στρατηγικός σκοπός του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας, στόχοι που στο υφυπουργείο Τουρισμού βάλαμε πολύ ψηλά».

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, τόνισε πως «καλούμε τους Ευρωπαίους και Έλληνες αγωνιζόμενους να ζήσουν το όνειρό τους στον τόπο μας. Είμαι βέβαιος πως και φέτος η διοργάνωση θα είναι απόλυτα πετυχημένη και ο επόμενος στόχος να συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο ημερολόγιο της FIA θα επιτευχθεί».

 

«Η στήριξη μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αγώνα προβάλλει όχι μόνο το Άργος Ορεστικό, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Η φιλόξενη περιοχή μας, σας καλωσορίζει ελπίζοντας το φετινό γεγονός να προσφέρει έντονες αθλητικές συγκινήσεις αλλά και όμορφες εμπειρίες στους χιλιάδες υποστηρικτές των ομάδων αλλά και τους απλούς θεατές», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

 

Την αμέριστη στήριξη στη διοργάνωση εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, κατά τον χαιρετισμό της σημειώνοντας πως «με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας είναι και θα συνεχίσουν να είναι στη διάθεση των διοργανωτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συντελεί στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναδεικνύει τη συνεργασία των λαών και αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε δραστηριότητες παγκόσμιας εμβέλειας με επιτυχία».

 

«Είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο μας και τη χώρα συνολικά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε αυτή να φτάσει όσο ψηλότερα είναι αντικειμενικά δυνατό», επεσήμανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, σημειώνοντας παράλληλα πως «Αυτό το μέρος του κόσμου είναι μοναδικό και θέλουμε όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο Rally Greece Offroad να το αποκαλούν σε λίγα χρόνια, όχι απλά προορισμό αλλά κοιτίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε λεπτομέρειες για το 10ο Rally Greece Offroad που θα πραγματοποιηθεί 17-21 Μαΐου με έδρα το Άργος Ορεστικό και προσμετρά στο «FIA Cross Country Bajas European Cup», στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Cross Country και στο εθνικό έπαθλο.

 

Μια άριστη διοργάνωση χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς αστερίσκους είναι ο στόχος για το φετινό, 10ο Rally Greece Offroad, όπως είπε ο διευθυντής του Rally Greece Offroad, Κώστας Θεολόγης, καλώντας όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους ώστε το Rally Greece Offroad να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Cross Country Bajas.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Θεολόγης, απαρίθμησε τα οφέλη για τη Δυτική Μακεδονία και συνολικά τη χώρα από τη διεξαγωγή του Rally Greece Offroad. Όπως επεσήμανε από το 2014 έως σήμερα το οικονομικό αποτύπωμα για την περιοχή ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ. Μάλιστα όπως επεσήμανε, μόνο το 2022, τα έσοδα για την περιοχή, έφτασαν τα 1,7 εκατ. ευρώ!

 

Ακολούθως ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Οργανωτική Επιτροπή θέτει ως μελλοντικό στόχο τη συμμετοχή του Rally Greece Offroad στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

 

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα το οποίο περιλαμβάνει:

 

Τετάρτη 17/5

Ελεύθερες Δοκιμές σε διαδρομή 4 χλμ. πλησίον αεροδρομίου Άργους Ορεστικού

Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για αγωνιζόμενους του αγώνα FIA

Εκδήλωση καλωσορίσματος στο Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού

 

Πέμπτη 18/5

Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για αγωνιζόμενους όλων των αγώνων

Επίσημες Δοκιμές – Shakedown μήκους 5 χλμ. πλησίον χωριού Βέλος

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή – Prologue, μήκους 20 χλμ. στο χωριό Ασπροκκλησιά

Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στο Πάρκο του Άργους Ορεστικού

 

Παρασκευή 19/5

Διεξαγωγή 1ου Σκέλους του αγώνα με συνολικό μήκος 467 χλμ. εκ των οποίων 315 χλμ. να είναι Ειδικές Διαδρομές

 

Σάββατο 20/5

Διεξαγωγή του 2ου Σκέλους με συνολικό μήκος 330 χλμ. εκ των οποίων 205 χλμ. Ειδικών Διαδρομών.

Λήξη του αγώνα FIA και Απονομή Επάθλων στο Πάρκο του Άργους Ορεστικού

 

Κυριακή 21/5

3ο Σκέλος για το Εθνικό έπαθλο και τον αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Συνολικό μήκος 165 χλμ. με 103 χλμ. να αποτελούν Ειδικές Διαδρομές.

Λήξη του 10ου Rally Greece Offroad  και Απονομή Επάθλων για το Εθνικό έπαθλο και τον αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος στο Πάρκο του Άργους Ορεστικού.

 

Η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του 10ου Rally Greece Offroad ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής στους καλεσμένους στην αίθουσα VIP, όπου υπήρξε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων.

 

Ραντεβού λοιπόν στη Δυτική Μακεδονία και το Άργος Ορεστικό για το 10ο επετειακό Rally Greece Offroad!

 

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/rallygreeceoffroad/videos

 

Πληροφορίες και νέα για το 10ο Rally Greece Offroad μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: www.rallygreeceoffroad.gr

 

Media-Press Office

E: [email protected]

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

 

01,02,05: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

03: Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

04: Ο διευθυντής του αγώνα, Κώστας Θεολόγης

06: Ο αλυτάρχης του αγώνα, Αλέκος Αποστολίδης

07: Ο διευθυντής του αγώνα, Κώστας Θεολόγης, με τον κ. Αντώνη Πασχάλη, εκπρόσωπο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., επίσημου χορηγού του 10ου Rally Greece Offroad

 

08: Ο διευθυντής του αγώνα Κώστας Θεολόγης με τον δήμαρχο του Άργους Ορεστικού, Πάνο Κεπαπτσόγλου.

 

You May Also Like

Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς με τη Γεν. Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς με τη Γεν. Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας…

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τα πυροτεχνήματα των εορτών έδιωξαν πουλιά από τη λίμνη

Πρόταση να χρησιμοποιούνται τα αθόρυβα βεγγαλικά (βίντεο)

«Η τέχνη της γούνας και η συμβολή των Ελλήνων γουνοποιών στον πολιτισμό και στην ιστορία της χώρας»

   Το νέο βιβλίο του Νικόλαου Ρίζου, αναλύει την τέχνη της γούνας…

Ένα αθλητικό θαύμα το ράλλυ 4×4 στο Άργος.

Είμαι ευτυχής που συνέβαλλα στην θέληση της κυβέρνησης της Ν.Δ να γίνει…

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 17,18,19 Ιουνίου 2022

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 17,18,19 Ιουνίου 2022

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι»: Δύο ακόμη παραστάσεις στο Άργος Ορεστικό

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι»: Δύο ακόμη παραστάσεις στο Άργος Ορεστικό

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συναντήσεις με Ρώσους επιχειρηματίες

Στις 26 Μαΐου 2016, σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Ομάδας…

ΤΕΙ Καστοριάς: Τελετή έναρξης του Μεταπτυχιακού “Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου”

Ο Διευθυντής και τα μέλη της  Διακρατικής Eλληνο Aζερικης Διιδρυματικής  Eπιτροπής MSc. MOGMAT σας προσκαλούν  στο  ΤΕΙ Δυτικής…

Πέφτει η αυλαία των αγώνων μπαράζ με φόντο την άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Πέφτει η αυλαία των αγώνων μπαράζ με φόντο την άνοδο στη Γ΄…