08 Σεπτεμβρίου 2020  η διεξαγωγή αιμοληψιών των συγγενών πεσόντων του ΄40 στην Π.Ε. Καστοριάς.

 

Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί με τους  προέδρους των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων, των υπευθύνων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», τους νοσηλευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές ιατρούς, παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020, στους υπευθύνους των δομών, όλο το υλικό που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή των αιμοληψιών, στο πλαίσιο αναζήτησης των συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων του ’40.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στους τρεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος υποδεχόμενος τους υπευθύνους των δομών και το νοσηλευτικό προσωπικό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη συνδρομή των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» στην όλη διαδικασία, η οποία απαιτεί τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων,  προκειμένου να είναι επιτυχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με αίσθημα ευθύνης και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες προγόνους μας, που έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Βόρεια Ήπειρο, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

 Θεωρεί χρέος την απόδοση τιμών σε όλους εκείνους τους νεκρούς ήρωες  που σκοτώθηκαν στη μάχη και έμεινα άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ή σε οστεοφυλάκια.  

Η δράση αυτή έρχεται να δώσει λύση σε μια μακροχρόνια εθνική εκκρεμότητα. 

You May Also Like

Με ένα συναρπαστικό Escape Room γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages) στο μάθημα των Αγγλικών!

1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

Διεύρυνση των Υπηρεσιών Μιας Στάσης θα περιλαμβάνει το ν/σ για τα επιμελητήρια – Συνάντηση Παπαδεράκη με τα Επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης

Τις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει η νέα νομοθεσία για τα επιμελητήρια συζήτησε,…

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αλλεπάλληλες αναβολές για την κατασκευή του φράγματος Νεστορίου

Θέμα: «Αλλεπάλληλες αναβολές από μήνα σε μήνα για την κατασκευή του φράγματος…

Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μονή…

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: Επαναλειτουργία των Μουσείων και των Μνημείων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: Επαναλειτουργία των Μουσείων και των Μνημείων

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Σύλλογο «Ομόνοια»

Για την προσφορά υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές

Αύριο  Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το “τελευταίο αντίο” στον μικρό Νικόλα

Αύριο  Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το “τελευταίο αντίο” στον μικρό Νικόλα

Το Πρόγραμμα Εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς

Το Πρόγραμμα Εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς