10 μέρες μετά την ολοκλήρωση του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Α\θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με θέμα: Μαθητές έτοιμοι για δράση και διάδραση – Τα παιδιά παρουσιάζουν, οι μεγάλοι «σιωπούν», ο απολογισμός του μας βρίσκει όλους ενθουσιασμένους. Η μεγάλη «γιορτή» της Εκπαίδευσης που στήθηκε στους χώρους του ΤΕΙ Καστοριάς με πρωταγωνιστές πάνω από 600 μαθητές 24 σχολείων του νομού μας, που παρουσίασαν περισσότερα από 40 προγράμματα, έκλεισε με μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Απέδειξε περίτρανα τη συστηματική δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (δασκάλους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, θεατρολόγους, γυμναστές, εικαστικούς και ΤΠΕ) και μαθητές. Καλλιέργησε τις αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας. Ανέδειξε τη δημιουργικότητα και την εργατικότητα και τόνωσε την αυτοπεποίθηση όλων των συμμετεχόντων στο μέγιστο βαθμό.

Το κοινό που παρακολούθησε τις συνεδρίες του διαπίστωσε ότι το σύγχρονο σχολείο είναι «ανοιχτό» στην κοινωνία. Είναι ζωντανός οργανισμός, αλληλεπιδρά μαζί της και μπορεί να αποτελέσει τον προθάλαμο για να διαμορφωθούν ενεργοί πολίτες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είμαστε πεπεισμένοι ότι αν όλοι εμπιστευθούμε και επενδύσουμε στην Παιδεία, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…