10 μέρη που απαγορεύεται να τοποθετούμε το κινητό μας τηλέφωνο

Είναι δύσκολο να βρεθεί ένα άτομο που δεν έχει κινητό τηλέφωνο στις μέρες μας. Και ο αριθμός των χρηστών των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως αυξάνεται! Είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά και τα  κρατάμε συνεχώς στα χέρια μας.

Τα παίρνουμε μαζί μας παντού, ακόμη και στο ντους και στο κρεβάτι. Ωστόσο, η διατήρηση του τηλεφώνου σας σε ορισμένα μέρη μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για τη συσκευή όσο και την υγεία σας.

Δημιουργήσαμε μια λίστα με 10 μέρη όπου δεν πρέπει να αποθηκεύετε το κινητό σας τηλέφωνο. Διαβάστε στο τέλος του άρθρου γιατί είναι καλύτερο να μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας κοντά στο κρεβάτι.

1. Πίσω τσέπη παντελονιού

Back pocket

Είναι σίγουρα πολύ άνετο να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας. Αλλά επιλέγοντας αυτό το μέρος, μπορεί να προκληθούντα ακόλουθα προβλήματα:

  • Τα τηλέφωνα διαθέτουν οθόνες αφής και αντιδρούν σε περισσότερα από τα δάχτυλα. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ εύκολο να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης και να μην το ξέρετε καν. Το 30% των κλήσεων στο 100 είναι τυχαίες.
  • Αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και στα πόδια σας; Αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια του τηλεφώνου στην τσέπη σας.
  • Είναι επίσης εύκολο να ξεχάσετε το τηλέφωνο και να το σπάσετε ή να το χάσετε.

2. Μπροστινή τσέπη

Οι άντρες δεν φέρουν τσάντες, επομένως είναι πιο βολικό για αυτούς να βάζουν το τηλέφωνό τους στην μπροστινή τσέπη. Αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να επιφέρει ορισμένες επιπλοκές εξαιτίας αυτού. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότερο κρατάει ένα άτομο το κινητό του στο παντελόνι του, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

3. Σουτιέν

Στην ιατρική, δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση σχετικά με το εάν η ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, ένα τηλέφωνο στο σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Επομένως, είναι καλύτερα να μην το βάζετε εκεί.

4. Στο γοφό σας

Σύμφωνα με έρευνα, η μεταφορά του τηλεφώνου σας κοντά στο μηρό σας αποδυναμώνει τα οστά του ισχίου. Φροντίστε λοιπόν τα οστά σας και τοποθετήστε τη συσκευή σε μια τσάντα.

5. Πάνω στο δέρμα σας

Μην κρατάτε το κινητό σας στο δέρμα σας. Όταν το κάνετε αυτό, τα βακτήρια από την οθόνη και τα πλήκτρα του τηλεφώνου μεταφέρονται στην επιδερμίδα του προσώπου σας και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έρχεται ακόμη πιο κοντά. Αλλά πώς μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο; Αφήστε τουλάχιστον 0,5-1,5 εκατοστά ανάμεσα στη συσκευή και το δέρμα σας.

6. Στο φορτιστή

Όχι, η φόρτιση του τηλεφώνου δεν βλάπτει την υγεία σας (εκτός από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εάν είστε κοντά). Αλλά είναι προτιμότερο να μην αφήνετε το κινητό σας να φορτίζει όλη νύχτα. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου και να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας.

7. Κρύα μέρη

Εάν έχει κρύο έξω και η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν, φροντίστε το τηλέφωνό σας. Μην το αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ επιβλαβής για τα gadget. Όταν επαναφέρετε τη συσκευή σας σε ένα ζεστό μέρος, προκαλείται υγροποίηση και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα για τις εσωτερικές λεπτομέρειες του τηλεφώνου. Εάν βγαίνετε συχνά έξω τους κρύους μήνες του χειμώνα, αγοράστε μια «ζεστή» θήκη τηλεφώνου.

8. Ζεστά μέρη

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης επιβλαβείς για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, δεν συνιστάται να αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Επίσης, είναι καλύτερα να μην το φυλάτε δίπλα στο φούρνο.

9. Καροτσάκι

Οι μαμάδες συχνά τοποθετούν το τηλέφωνό τους στο καροτσάκι. Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές. Ο αντίκτυπος των κινητών τηλεφώνων στα παιδιά μπορεί να είναι η αιτία ορισμένων συμπεριφορικών προβλημάτων όπως η υπερκινητικότητα και η διαταραχή έλλειψης προσοχής.

10. Κάτω από το μαξιλάρι σας

Μην βάζετε το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

  • Τη νύχτα, εμφανίζονται συχνά ειδοποιήσεις, κάνοντας την οθόνη να λάμπει. Το εξωγενές φως επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης. Όλα αυτά οδηγούν σε προβλήματα με τον ύπνο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τον οργανισμό.
  • Για μεγάλες χρονικές περιόδους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί πονοκεφάλους και ζάλη.
  • Υπήρξαν περιπτώσεις έκρηξης τηλεφώνου και πυρκαγιάς. Όταν καλύπτετε το τηλέφωνό σας με ένα μαξιλάρι, αυξάνετε τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Ένα τηλέφωνο εκπέμπει θερμότητα κατά τη φόρτιση και η θερμότητα δεν θα ξεφύγει κάτω από το ύφασμα ενός μαξιλαριού. Είναι καλύτερα να το φορτίσετε μακριά από εσάς, το κρεβάτι σας και άλλους ανθρώπους.
newsitamea.gr
You May Also Like

Euphoresis: Το τζελ που σχεδίαζαν Έλληνες φοιτητές και θα δίνει ζωή σε καμένες εκτάσεις

H πρώτη εφαρμογή Συνθετικής Βιολογίας σε δασικές εκτάσεις

Δανέζικες εταιρείες ξαναχτίζουν τα σχολεία της Ουκρανίας με χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης

Εντυπωσιακή ενέργεια που έχει στόχο να επαναφέρει την εκπαίδευση στην Ουκρανία

Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple και είναι πλέον δεύτερη στους κατασκευαστές

Πλησιάζει και τη Samsung

Απευθείας από το μέλλον: Τα Τρίκαλα δοκιμάζουν οχήματα χωρίς οδηγό που θα τους στέλνεις μήνυμα και θα σε παραλαμβάνουν

Τρίκαλα: Η ελληνική πόλη που είναι ένα βήμα μπροστά στη συγκοινωνία

Αυξημένη χρήση φορητών συσκευών και κίνδυνοι για τους μεγαλύτερους ηλικιακά χρήστες στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Η αλλαγή στις συνήθειες χρήσης του Διαδικτύου, η υπέρμετρη χρήση φορητών συσκευών,

Φέρνει επανάσταση η προσθετική κατασκευή

Μια πραγματική επανάσταση στη βιομηχανία αλλά και στην καθημερινότητα υπόσχονται οι νέες…

Αποθηκεύεις username και password στον web browser; Οι web trackers μπορούν να τα μάθουν από το login manager!

Αποθηκεύεις username και password στον web browser; Οι web trackers μπορούν να…

Δέος! Βίντεο εντός σκάφους δείχνει την είσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης

Μια κάμερα που είχε εγκατασταθεί εντός του μπόρεσε να καταγράψει την άκρως εντυπωσιακή είσοδο στην ατμόσφαιρα της γης.

Ο άνθρωπος του 3.000 μ. Χ.: Καμπούρης, με αγκώνες σε ορθή γωνία και… διπλά βλέφαρα

Η «Μίντι» θα είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών…