10 σημάδια που δείχνουν δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τι να κάνετε στην κάθε περίπτωση-ΦΩΤΟ

Σημάδια δυσλειτουργιών ανοσοποιητικού συστήματος – Συμβουλές για την υγεία: Πολλές γυναίκες μέχρι και την ηλικία των εξήντα τεσσάρων ετών πάσχουν από αυτοάνοσες ασθένειες. Πρόκειται για ασθένειες, οι οποίες επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρακάτω ακολουθεί μια μεγάλη λίστα, με τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Αναλυτικότερα:

Σημάδια δυσλειτουργιών ανοσοποιητικού συστήματος – Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν δέκα σημάδια δυσλειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος

– Πονοκέφαλοι, θολούρα, προβλήματα έλλειψης προσοχής: Οι πονοκέφαλοι, η θολούρα και άλλα ειδικά συμπτώματα, μπορούν να βλάψουν σοβαρά την ποιότητα της ζωής μας. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με το άγχος ή την έλλειψη ύπνου. Μπορεί να είναι επίσης σημάδια δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος (π.χ. λύκος ή αναιμία).

– Ακμή, ψωρίαση, δερματίτιδα, έκζεμα, εξάνθημα πεταλούδας: Τα προβλήματα του δέρματος μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά, καθώς είναι δύσκολο να ζει κανείς κρύβοντας το δέρμα του κάτω από φορτία ρούχων. Αν τα συνηθισμένα φάρμακα δεν βοηθήσουν, κάντε μια επίσκεψη στον γιατρό σας, καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από αιμολυτική αναιμία, ψωρίαση, σκληροδερμία και άλλες διαταραχές.

– Αλλεργικό άσθμα: Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες ότι το άσθμα μπορεί να συσχετιστεί με αυτοάνοσες διαταραχές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές έρευνες που υποδηλώνουν μια αυτοάνοση βάση για αυτή την ασθένεια.

Σημάδια δυσλειτουργιών ανοσοποιητικού συστήματος – Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα σημάδια δυσλειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος

– Κόπωση ή υπερκινητικότητα: Αυτά τα συμπτώματα είναι τα πιο συνηθισμένα σε όλες σχεδόν τις αυτοάνοσες παθήσεις και συνήθως είναι ένα μεγάλο σημάδι. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα φυσιολογικά πράγματα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και σας αφήνουν εξαντλημένους. Ή ίσως ξυπνήσετε πιο κουρασμένοι από ότι ήσασταν πριν πάτε για ύπνο, ακόμα κι αν όλα ήταν καλά πριν.

– Μυϊκός πόνος και αδυναμία, δυσκαμψία, πόνος: Οι αδύναμοι μύες και ο πόνος, μπορούν να κάνουν δύσκολες τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα στις σκάλες ή τη μεταφορά βαριών πραγμάτων. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έρθουν και να εξαφανιστούν ή να είναι σταθερά, αλλά αυτό είναι επίσης ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί, καθώς μπορεί να προκαλείται από αυτοάνοση ηπατίτιδα, ασθένεια του Χασιμότο, ψωρίαση, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις.

– Κράμπες στο στομάχι, αέρια, φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα: Τα θέματα της πέψης είναι πολύ εξασθενητικά. Μπορούν να είναι σημάδι αυτοάνοσων ασθενειών όπως η κοιλιοκάκη, η ελκώδης κολίτιδα, οι διαταραχές του θυρεοειδούς και άλλων.

Σημάδια δυσλειτουργιών ανοσοποιητικού συστήματος – Συμβουλές για την υγεία: Τα υπόλοιπα σημάδια δυσλειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος

– Κέρδος ή απώλεια βάρους: Ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες επηρεάζουν τον θυρεοειδή. Αυτό το όργανο ελέγχει πολλές μεταβολικές διεργασίες στο σώμα μας. Αν αρχίσει να παράγει υπερβολικές ή δεν παράγει αρκετές ορμόνες, οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν ή να πάρουν βάρος.

– Μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια: Το «τσίμπημα και το βελόνιασμα» δεν είναι σοβαρά συμπτώματα αν εμφανίζονται και εξαφανίζονται και δεν εμφανίζουν πόνο. Αν συμβεί αρκετές φορές σε μια εβδομάδα και παρατηρήσετε και άλλα συμπτώματα, μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρότερων προβλημάτων.

– Τριχόπτωση: Αν το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίσει να προσβάλει τους θύλακες των τριχών, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών. Η διαδικασία ξεκινάει με τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις τρίχες και σε άλλα μέρη του σώματος.

– Χαμηλός πυρετός: Ένας ανεξήγητος πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα, αγνοείται συχνά. Αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα για θεραπεία. Το πρόβλημα είναι ότι ο πυρετός μπορεί να συνδεθεί με πολλές ασθένειες, και οι αυτοάνοσες είναι μεταξύ αυτών. Μην απελπίζεστε αν έχετε παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Μπορούν να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτά, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

ΠΗΓΗ: www.enimerotiko.gr

You May Also Like

Πώς «βλέπουν» τα τυφλά άτομα την ομορφιά; Το συγκινητικό video που δίνει την απάντηση και είναι αφιερωμένο στη σημερινή ημέρα

Πώς «βλέπουν» τα τυφλά άτομα την ομορφιά; Το συγκινητικό video που δίνει…

Χρήσιμα κόλπα στο καθάρισμα που χρησιμοποιούσαν οι παλιές νοικοκυρές

Χρήσιμα κόλπα στο καθάρισμα που χρησιμοποιούσαν οι παλιές νοικοκυρές

Όραση: Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί δεν βλέπει καλά

Όραση: Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί δεν βλέπει καλά

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου καταγγέλλει παράνομες χρεώσεις για ακτινοθεραπείες

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου καταγγέλλει παράνομες χρεώσεις για ακτινοθεραπείες

Κορονοϊός: Γιατί δεν είναι η πιο σοβαρή πανδημία που έζησε η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα

Κορονοϊός: Γιατί δεν είναι η πιο σοβαρή πανδημία που έζησε η ανθρωπότητα…

Η Σωστή κίνηση είναι θεραπεία. Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης*

Η Σωστή κίνηση είναι θεραπεία. Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης*

Χρόνιοι πόνοι στο ισχίο και ο ρόλος των σταθεροποιητών μυών/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Χρόνιοι πόνοι στο ισχίο και ο ρόλος των σταθεροποιητών μυών/ Γράφει…

Χαμηλή πίεση (υπόταση): Αιτίες, συμπτώματα & αντιμετώπιση

Table of Contents Hide Χαμηλή πίεση (υπόταση): Αιτίες, συμπτώματα & αντιμετώπιση Χαμηλή…