10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα

Αν σας βασανίζει η ξηροδερμία οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε συνεχώς ενυδατωμένοι.

Η ξηροδερμία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, καθώς τα συμπτώματά της είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά στην καθημερινή μας ζωή. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η επιδερμίδα μας πρέπει να είναι επαρκώς ενυδατωμένη όλες τις ώρες, ώστε να είναι ελαστική και υγιής. Αν κι εσείς αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της ξηροδερμίας, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν…

  • Χρησιμοποιήστε υγραντήρα χώρου τον χειμώνα, ώστε η επιδερμίδα σας να μην επηρεάζεται από τον χώρο.
  • Μην κάνετε πολύ μεγάλα ντους. Κάντε ντους μία φορά την ημέρα, και όχι περισσότερο από δέκα λεπτά. Αν κάτσετε περισσότερο στο ντους, θα χάσετε πολλά από τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, χάνοντας περισσότερη υγρασία.
  • Κάντε ντους μόνο με χλιαρό νερό, και όχι με εντελώς ζεστό, καθώς αυτό θα επιταχύνει το πόσο γρήγορα ξηραίνεται η επιδερμίδα σας. Ένα καυτό ντους μπορεί να σας αφήσει πιο ξηρούς απ’ ό,τι ήσασταν πριν!
  • Μην το παρακάνετε με τα σαπούνια. Επιλέξτε απλά, ενυδατικά σαπούνια, και μείνετε μακριά από ό,τι προϊόν έχει αρώματα, χρώματα και αλκοόλ, που καταστρέφουν τα έλαια του δέρματος.
  • Για να μην κάνετε κακό στο ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε τα κλασικά σφουγγάρια για το ντους, και χρησιμοποιείστε είτε τα χέρια σας, είτε μια πολύ απαλή πετσέτα. Στο στέγνωμα, επίσης, αντί να τρίβετε το δέρμα, κάντε απαλές κινήσεις για να το στεγνώσετε.
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική με το που κάνετε μπάνιο ή πλένετε τα χέρια σας. Αυτό βοηθάει στο να “κλειδώσετε” περισσότερη υγρασία, όσο το δέρμα σας είναι ακόμη νωπό.
  • Για να μειώσετε την (ομολογουμένως) άσχημη αίσθηση των πολύ λιπαρών κρεμών, χρησιμοποιήστε πρώτα μια πολύ μικρή ποσότητα στα χέρια, και τρίψτε την πάνω στην ευαίσθητη περιοχή.
  • Μην ξύνετε ποτέ το δέρμα σας. Τις περισσότερες φορές, η χρήση ενυδατικής μπορεί να εξουδετερώσει την φαγούρα που αισθάνεστε.
  • Μην αγοράζετε ποτέ απορρυπαντικά ρούχων με αρώματα, και προσπαθήστε να αποφύγετε τα μαλακτικά, αν βλέπετε ότι τα ρούχα σας ερεθίζουν το δέρμα.
  • Αποφύγετε να φοράτε μάλλινα ρούχα, και άλλα υφάσματα που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα.

iatronet.gr

You May Also Like

Πώς να κάνετε τα τζιν σας να μην «μπαίνουν» στο πλύσιμο

 Πώς να κάνετε τα τζιν σας να μην «μπαίνουν» στο πλύσιμο

«Παγωμάρα» με την ομολογία στο Ισραήλ – «Εμβόλια συνεχώς» λένε ενώ προετοιμάζονται για 4η δόση

«Παγωμάρα» με την ομολογία στο Ισραήλ – «Εμβόλια συνεχώς» λένε ενώ προετοιμάζονται…

Δέκατα που δεν υποχωρούν: Πού μπορεί να οφείλονται

Δέκατα που δεν υποχωρούν: Πού μπορεί να οφείλονται

Πώς να διαχειριστούμε… το χάος

Table of Contents Hide Πώς να διαχειριστούμε… το χάος Πώς να διαχειριστούμε……

Ενίσχυση Δομών Υγείας στην Π.Ε. Καστοριάς με Ιατρικό Προσωπικό

Μαρία Αντωνίου: «Ενισχύουμε με ιατρικό προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, Περιφερειακά Ιατρεία και Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς»

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Νίκο Γκόνη

”Εύχομαι στον κ. Γκόνη καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει”.

Αγουρέλαιο ή πρωτόλαδο: Ο πιο πολύτιμος χυμός της ελιάς

Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται άγουρος και νωρίς, από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλη  Νοέμβρη 

Κάθομαι όλη μέρα και πονάω. Γιατί; /Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

  Κάθομαι όλη μέρα και πονάω. Γιατί; /Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc…

Η συμμετοχή του Ζήση Τζηκαλάγια σε Ιατρικό Συνέδριο προβάλλει την Καστοριά.

Η συμμετοχή του Ζήση Τζηκαλάγια σε Ιατρικό Συνέδριο προβάλλει την Καστοριά.