– Όταν γελάνε πολλοί άνθρωποι, κάθε άνθρωπος κοιτάζει αυτόν/ αυτή που του αρέσει: Μετά από κάποιο ανέκδοτο ή στη μέση μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης κάθε άνθρωπος κοιτάζει ενστικτωδώς τον άνθρωπο που του αρέσει περισσότερο.


– Όταν είστε αγχωμένοι, μασήστε κάτι: Πριν από οτιδήποτε άλλο σας προκαλεί άγχος, δοκιμάστε να μασήσετε τσίχλα ή να φάτε κάτι. Κανένας δεν τρώει, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο. Όταν μασάμε, ο εγκέφαλός μας πιστεύει ότι είμαστε ασφαλείς και χαλαρώνει. Στέλνει ένα σήμα, που ανακουφίζει από την ένταση και μας βοηθάει να ηρεμήσουμε.


– Αν κοιτάτε κάποιον επίμονα, μπορείτε να μάθετε όποια πληροφορία θέλετε: Δεν σας αρέσει η απάντηση που πήρατε; Νομίζετε ότι ο συνομιλητής σας δεν σας λέει όλη την αλήθεια; Τότε, κοιτάξτε τον επίμονα στα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, η σιωπή είναι τόσο αφόρητη. Θα σας πει αυτό που θέλετε για να βγει από την δύσκολη θέση.


– Φανταστείτε ότι ο μελλοντικός σας εργοδότης είναι ο καλύτερος φίλος σας: Αν είστε αγχωμένοι για μια συνέντευξη εργασίας, απλά φανταστείτε ότι ο μελλοντικός εργοδότης σας είναι ένας φίλος που έχετε πολύ καιρό να δείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να απαντήσετε με μεγαλύτερη άνεση στις ερωτήσεις.


– Αν πρέπει να δουλέψετε με πολλούς ανθρώπους, βάλτε ένα καθρέπτη πίσω σας: Αν βάλετε έναν μικρό καθρέπτη πίσω σας, θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο ευγενικοί θα είναι οι άνθρωποι μαζί σας. Αυτό συμβαίνει επειδή κανείς δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό του θυμωμένο ή αγενή.


– Αν νομίζετε ότι κάποιος σας κοιτάζει, χασμουρηθείτε: Το χασμουρητό είναι εξαιρετικά μεταδοτικό. Για να καταλάβετε ποιος σας κοιτάζει χασμουρηθείτε και ο άνθρωπος που σας κοιτάζει θα χασμουρηθεί και αυτός.


– Αν θέλετε να σταματήσετε έναν καυγά, πάρτε κάτι να φάτε και σταθείτε ανάμεσα σε αυτούς που τσακώνονται: Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται “επίδραση του σνακ.” Το φαγητό είναι συνδεδεμένο με την ηρεμία και την χαλάρωση. Οι πιθανότητες να επιτεθεί κάποιος σε έναν άνθρωπο που τρώει είναι πολύ μικρές, οπότε ο τσακωμός θα τελειώσει πολύ γρήγορα.


– Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε κάτι απλά δώστε σε κάποιον, ενώ του μιλάτε: Όταν κάνετε μια ερώτηση σε κάποιον, ο εγκέφαλός του είναι απασχολημένος με το να σας απαντήσει, οπότε όλες οι άλλες κινήσεις γίνονται αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνομιλητής σας θα πάρει ό,τι του δώσετε, χωρίς να το σκεφτεί.


– Αν θέλετε να γίνετε φίλοι με κάποιον, ζητήστε του μια χάρη: Ο άνθρωπος που του ζητήσατε την χάρη θα νομίζει ότι είστε φίλοι, επειδή κάνει κάτι για να σας βοηθήσει.


– Προγραμματίστε τα σημαντικά ραντεβού στην αρχή ή στο τέλος της μέρας: Οι άνθρωποι θυμούνται πολύ καλύτερα τα γεγονότα που έγιναν στην αρχή ή στο τέλος της μέρας. Όλα τα ενδιάμεσα είναι κάπως θολά. Αν έχετε κάποια συνέντευξη για δουλειά, προσπαθήστε να είστε ο πρώτος ή ο τελευταίος υποψήφιος.


– Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση των ποδιών των άλλων, όταν μιλάτε: Τα πόδια των ανθρώπων μπορούν να αποκαλύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Αν μιλάτε με κάποιον και το σώμα του είναι στραμμένο προς εσάς, αλλά τα πόδια του όχι, τότε δεν σας συμπαθεί πολύ. Επίσης, αν οι μύτες των ποδιών του δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, θέλει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα.


– Αν επαναλάβετε τις κινήσεις των άλλων, μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους: Ακόμα και αν ο συνομιλητής σας δεν το παρατηρήσει, θα του φανείτε πολύ οικείοι και θα δει τον εαυτό του σε εσάς. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να μην το παρακάνετε.

 

You May Also Like

«Πιάστηκες» από κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; – Τι πρέπει να κάνεις για να μην πονάς!

Ο υδράργυρος έχει ανέβει και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα, από…

30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για να φαίνεσαι 10 χρόνια νεότερη

Table of Contents Hide 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για…

Φτιάξτε τις δικές σας φωτιζόμενες γλάστρες για μαγική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι ή την αυλή σας

Table of Contents Hide Φτιάξτε τις δικές σας φωτιζόμενες γλάστρες για μαγική…

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς τρόπους!

Table of Contents Hide Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς…

22 υπέροχες ιδέες για να αξιοποίησετε τα μπουκάλια και τα βάζα που δεν χρειάζεστε

Έχετε παλιά μπουκάλια ή βάζα και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε; Μην ανησυχείτε!…

Το νέο σπίτι της Gwyneth Paltrow μας έδωσε 4 φανταστικά tips διακόσμησης

Table of Contents Hide Το νέο σπίτι της Gwyneth Paltrow μας έδωσε…

Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού;

Table of Contents Hide Αναρωτιέστε αν το στρώμα που κοιμάστε είναι αρκετά…

Αναγνωρίστε το Νοθευμένο Μέλι με αυτά τα Απλά Τρικ

Το μέλι είναι μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές που υπάρχουν, είναι…

Ζελατίνη: πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις και πλάτη

Table of Contents Hide Τι είναι η γρενετίνη και πώς καταπραΰνει τον…