Τα υπό κατασκευή Αστυνομικά Μέγαρα Καστοριάς και Γρεβενών επισκέφθηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρότυπο Περιφέρειας με την λιγότερη εγκληματικότητα σημείωσε από την Π.Ε. Καστοριάς ο Γ.Γ. του Υπουργείου.

 

 

 

        Τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς  και Γρεβενών επισκέφθηκε χθες ο Γ.Γ.  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

      Στην πρώτη φάση της επίσκεψης τους ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν το υπό ανέγερση Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς.  Οι εργασίες ανέγερσης, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς  και πολύ σύντομα η Π.Ε. Καστοριάς, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου θα φιλοξενεί με άνεση τους αστυνομικούς, το προσωπικό και τα οχήματα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών.

      Στην Π.Ε. Γρεβενών ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν το χώρο της υπό ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών, που προοριζόταν για τη Σχολή Αστυφυλάκων. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του κτιρίου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Π.Ε. Γρεβενών.

      Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των έργων, δήλωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Κωνσταντίνος Τσουβάλας,  καθώς σε λίγους μήνες παραδίδεται στην κοινωνία των Γρεβενών το νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών είναι από τα πιο σύγχρονα κτίρια, τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε εργασιακό. 

      Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, είναι τα δύο Αστυνομικά Μέγαρα να παραδοθούν στις τοπικές κοινωνίες στο χρόνο τους με θετικό πρόσημο, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες αλλά και τους αστυνομικούς.

       Να σημειώσουμε πως το Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς όπως και το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών μετά την πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη    θα έχουν  τη δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία όπως το επιτάσσει  ο σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής, για πράσινα και έξυπνα κτίρια, συμβάλλοντας στην ορθολογική χρήση ενέργειας, στην προστασία της υγείας των εργαζόμενων καθώς και στη μείωση της ρύπανσης.  

You May Also Like

ΔΕΔΔΗΕ Καστοριάς: Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του νομού

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο επιβάλλεται η διακοπή…

Η τραγική ιστορία 45χρονου με νοητική αναπηρία και κορωνοϊό – Τον βρήκαν αγκαλιά δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Η τραγική ιστορία 45χρονου με νοητική αναπηρία και κορωνοϊό – Τον βρήκαν…

ΔΕΥΑΚ: Τοποθέτηση δεξαμενής νερού στο Θέατρο Βουνού Καστοριάς

ΔΕΥΑΚ: Τοποθέτηση δεξαμενής νερού στο Θέατρο Βουνού Καστοριάς

Συλλυπητήριο μήνυμα του Θωμά Αναστασίου για τον θάνατο του Μητροπολίτη Καστορίας κ.Σεραφείμ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Θωμά Αναστασίου για τον θάνατο του Μητροπολίτη Καστορίας κ.Σεραφείμ

Αύξηση χρηματοδότησης στις δράσεις «Ψηφιακό Βήμα « και Ψηφιακό Άλμα». Πόσο αυξάνεται η χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας;

Αύξηση χρηματοδότησης στις δράσεις «Ψηφιακό Βήμα « και Ψηφιακό Άλμα». Πόσο αυξάνεται…

Πρόσκληση Δημάρχου Καστοριάς προς τους Εκπροσώπους των Κομμάτων και των Συνασπισμών Συνεργαζόμενων Κομμάτων

Για την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

Εορτασμός της Επετείου των 111 χρόνων από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων, κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906

Πρόγραμμα του επίσημου εορτασμού της επετείου των 111 χρόνων από τη Μάχη…

Η ποδηλασία στη ζωή μας… Γράφει ο Δημήτρης Κοντονίνας  (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Η ποδηλασία στη ζωή μας… Γράφει ο Δημήτρης Κοντονίνας  (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Πώς κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018

Πώς κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018