1400 κλήσεις δέχθηκε το πρώτο δίωρο της λειτουργίας του το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Γ.Πατούλης: «Δίνουμε τη μάχη  της ενημέρωσης και της προστασίας των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων. Είδαμε το χαρισματικό ηθοποιό  στο νέο σποτ για τον κορωνοιό  να μπαίνει με τα παπούτσια στο σπίτι κάτι που είναι λάθος. Μένουμε στο σπίτι αλλά τηρούμε και εκεί σχολαστικά κανόνες υγιεινής»
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Αθήνας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 που έθεσαν σε λειτουργία σήμερα το μεσημέρι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.
Μέσα στο πρώτο δίωρο της λειτουργίας του το Κέντρο δέχθηκε περισσότερες από 1400 κλήσεις εκ των οποίων απαντήθηκαν οι 600. Το 74% των κλήσεων αφορούσε οδηγίες για ιατρικά θέματα ενώ το 6% την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης. Ένα ποσοστό 7% έθεσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης. Το 84% των κλήσεων ήταν από το Νομό Αττικής, το 4% από το Νομό Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες κλήσεις έγιναν από άλλους Νομούς.
Οι εθελοντές γιατροί ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργοί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις και να ενημερώσουν τους πολίτες.
Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια για την ενημέρωση και στήριξη των πολιτών στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνάει η χώρα μας. Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους εθελοντές να ανταποκριθούν στις κλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης και να διορθώσουμε λάθη που είναι πιθανόν να γίνεται λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων. Για παράδειγμα είδαμε το χαρισματικό ηθοποιό  στο νέο σποτ για τον κορωνοιό  να μπαίνει με τα παπούτσια στο σπίτι κάτι που είναι λάθος. Μένουμε στο σπίτι αλλά τηρούμε και εκεί σχολαστικά κανόνες υγιεινής. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε εδώ στη μάχη της ενημέρωσης και της προστασίας των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων.»

 

 ΙΣΑ

You May Also Like

Β. Κικίλιας: Με sms το αποτέλεσμα των rapid tests στους πολίτες

  Β. Κικίλιας: Με sms το αποτέλεσμα των rapid tests στους πολίτες

Τα νέα μέτρα: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από Τρίτη 3.11.2020

Τα νέα μέτρα: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από Τρίτη 3.11.2020

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τις Σχολικές Μονάδες από την ΚΕΔΕ

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τις Σχολικές Μονάδες από την ΚΕΔΕ

Κοροναϊός: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα – Τελειώνει η καραντίνα και για τους θετικούς στον covid Βασίλης Βενιζέλος

Τα μέτρα βάσει των οποίων θα γίνει σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα μετά…

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή για τα μέτρα του κορωνοϊού: Απολογισμός 30 ημερών μάχης κατά της πανδημίας και όλα όσα πρέπει να γίνουν τον μήνα που διανύουμε

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή για τα μέτρα του κορωνοϊού: Απολογισμός 30 ημερών…

Η κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων (20/12) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων (20/12) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σερραία καταγγέλλει ότι βρήκαν θετικούς πολίτες που δεν είχαν κάνει τεστ: «Εδώ γίνονται κ@ρ@γκιοζιλίκια»! (video)

Σερραία καταγγέλλει ότι βρήκαν θετικούς πολίτες που δεν είχαν κάνει τεστ: «Εδώ…

Κορωνοϊός – Λουκίδης: Δεν είναι δυνατόν να συνωστίζονται χιλιάδες άνθρωποι σε αεροδρόμια χωρίς μάσκα

Απαραίτητη η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια, λιμάνια και σε εσωτερικούς χώρους που…

Πάγωσε ο πλανήτης με την δήλωση του Φάουτσι

Πάγωσε ο πλανήτης με την δήλωση του Φάουτσι

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Η συνέπεια των πολιτών ξεπερνάει το 95%, την Πέμπτη η σύσκεψη για το πιστοποιητικό

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Η συνέπεια των πολιτών ξεπερνάει το 95%, την Πέμπτη…