Για μία ακόμη χρονιά, 16η ,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  7 Αυγούστου το οδοιπορικό στο Γράμμου που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο ο σύλλογος      ” Οι φίλοι του βουνού -Αθλητικός Όμιλος Πευκόφυτου”, με στόχο και σκοπό όλοι μα κυρίως οι μικροί του χωριού να γνωρίσουν τον τόπο τους για να μην χαθούν τα ίχνη των προγόνων τους αλλά και τα βήματά τους.

Το 16ο οδοιπορικό ήταν αφιερωμένο στην προστασία των αλπικών λιμνών που με την ομορφιά τους κοσμούν τις βουνοκορφές της Βόρειας Πίνδου. Ο φετινός στόχος ήταν η διαδρομή λίμνες Μουτσάλια – Πευκόφυτο ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια του Γράμμου.

Η συνάντηση δόθηκε στην βρύση του χωριού , η γνωριμία πραγματοποιήθηκε , η ενημέρωση κατατοπιστικότατη,  ο έλεγχος του απαραίτητου εξοπλισμού έγινε, τα αμάξια γέμισαν και το ταξίδι στον φυσιολατρικό περίπατο στις ομορφιές του μοναδικού Γράμμου ξεκίνησε.

Οι συμμετέχοντες στο 16ο Οδοιπορικό είχαν την ευκαιρία να περάσουν από σημεία του Γράμμου με ιδιαίτερο ιστορικό και φυσικό ενδιαφέρον όπως : Του Τάκου τα κονάκια ( καλοκαιρινή διαδρομή Βλάχων ), Σκάλα Πετρωτού ( κρυφό πέρασμα – καρτέρι κυνηγών ), Λάκκος Πετρωτού ( Πλούσια νερά – πυκνό ελατόδασος ), Κλέφτες ( δασώδης περιοχή – λημέρια κλεφτών ), Αϊλιάς ( κατάφυτος λόφος με μικρή εκκλησία) και άλλα πολλά πανέμορφα μέρη του Γράμμου.

Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε κάτω από τον Πλάτανο   με τσιμπούσι και αξιολόγηση του Οδοιπορικού.

 

Από το πρωί μια προβατίνα (χορηγία κάποιου τσέλιγκα της περιοχής) είχε μπει στη φωτιά και σιγοψήνονταν περιμένοντας τους συμμετέχοντες στο Οδοιπορικό. P1030204 P1030248

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.