22 τα κρούσματα στο Βόιο- Τι ειπώθηκε στην πρωινή σύσκεψη

Στα 22 ανέρχονται τελικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι αυτή τη στιγμή σε όλο το Δήμο Βοϊου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε στη σύσκεψη των επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία διεξήχθη το πρωί.

Από αυτά τα 14 είναι στη Σιάτιστα, τα 6 στην Εράτυρα, το 1 στο Καλονέρι και 1 καταγράφεται στη Μολόχα(Δ.Ε. Νεάπολης), ενώ αύριο θα επαναληφθούν αρκετά τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα πως πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά γράμμα, ενώ έπεσαν και προτάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως ισχύει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» υπήρξαν και στιγμές μικροέντασης, όταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στις εκδηλώσεις του 15αύγουστου και τη στάση που κράτησε η δημοτική αρχή, επιτρέποντας ουσιαστικά την παρέλαση με τα άλογα και το συνωστισμό αρκετού κόσμου στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Δήμος Βοΐου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 24-8-2020 και ώρα 10:00 πμ στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Ζευκλής Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Τοπαλίδης Ηλίας, οι επικεφαλής των Συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου κκ. Κοσμίδης Δημήτριος, Γκερεχτές Λάζαρος και Καραμπατζιάς Μιχάλης, καθώς επίσης και η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε περιοχές του Δήμου.

Αποφασίστηκε να ανακοινωθούν τα παρακάτω:

  1.  Προτρέπουμε τους  δημότες στην ευρύτερη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και στους εξωτερικούς, όταν παρατηρείται συνωστισμός  πολλών ατόμων.
  2.  Την αποφυγή συναθροίσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαγγελματικούς – ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
  3. Εφιστούμε την προσοχή στους επαγγελματίες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, που ισχύουν και ή δυνατόν το εθελοντικό κλείσιμο των καταστημάτων συνάθροισης κοινού (εστίασης, καφέ-μπαρ κλπ) για το διάστημα των επόμενων 10 ημερών.
  4. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού, αλλά και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους παρακαλούνται να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια υπευθυνότητα, που έδειξαν μέχρι σήμερα και να περιοριστούν στο σπίτι τους.
You May Also Like

Επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Η Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκε για τα προγράμματα υποστήριξης

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή Εκπαιδευτικών – Κατασκηνωτών στις Κατασκηνώσεις του ΥΠΑΙΘ στο Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα καθώς και στις Ομάδες Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων

  ΕΛΜΕ Καστοριάς: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή Εκπαιδευτικών – Κατασκηνωτών στις Κατασκηνώσεις…

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες Αυτοπροστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα

                      Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες Αυτοπροστασίας από Έντονα…

Ξεκινούν οι Εμβολιασμοί κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών στην Π.Ε. Καστοριάς

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της ΠΕ…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε…

Γραπτός Διαγωνισμός από το Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς» για τους τελειόφοιτους λυκείου

Γραπτός Διαγωνισμός από το Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς» για…

Το ποντικάκι “Ο Σκομπουρίτης”. Λαϊκό παραμύθι απ’ τον Γέρμα Καστοριάς

Το ποντικάκι “Ο Σκομπουρίτης”. Λαϊκό παραμύθι απ’ τον Γέρμα Καστοριάς