23.000.000€ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο Δήμο Καστοριάς.

“Περνάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά”

 

Την κατάθεση πλήρως ολοκληρωμένων φακέλων, σε όλες τις σχετικές Προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», πραγματοποίησε ο Δήμος Καστοριάς, υποβάλλοντας, μέσα στα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά πλαφόν, προτάσεις για έργα ύψους 23.000.000

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα, σε όλο το Δήμο Καστοριάς, με δράσεις που αφορούν συντηρήσεις δημοτικών αθλητικών χώρων, βελτιώσεις υποδομών δικτύων ύδρευσης, ψηφιακή σύγκληση και ηλεκτροκίνηση, αναπλάσεις πλατειών, αγροτική οδοποιία, εκσυγχρονισμό του ΔΗΝΑΚ, μελέτη και ανέγερση Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς.

 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Έργων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Ντίνο Τσανούσα, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συζητώντας εκτενώς το σχετικό διαδικαστικό πλαίσιο.

 

Όλο το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ παραγωγικό, σύμφωνα πάντοτε με τον αρχικό μας σχεδιασμό”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σημειώνοντας ότι “ο Δήμος Καστοριάς, με έργα ουσίας και πνοής, περνάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά”.

 

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2019, στην έναρξη της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, η απορροφητικότητα του Δήμου Καστοριάς σε έργα ήταν στο 6% και η ετοιμότητα σε επίπεδο μελετών σχεδόν μηδενική. Σήμερα, έχουμε 98% στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Προγράμματα (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας και 100% στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι η δικαίωση μίας καθημερινής και διαρκούς υπερπροσπάθειας και αποτελεσματικής δουλειάς όλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους οφείλω να συγχαρώ και δημόσια, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς.

 

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γιάννης Κορεντσίδης και κάνοντας λόγο για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε για μία ακόμη φορά ότι “αυτή η δημοτική αρχή, παρά τα τεράστια προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα της θητείας της, με μία αναπάντεχη και πρωτοφανή  πανδημία, τις παρενέργειες της οποίας βιώνουμε εδώ και 15 μήνες, κατόρθωσε να σταθεί όρθια και δυνατή, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα όλα τα εμπόδια, ενώ παράλληλα δούλεψε σκληρά εξασφαλίζοντας την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών Προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς όφελος των πολιτών και της περιοχής μας”.

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…