Πιο πλούσια και επετειακή η 10η Επετειακή Έκθεση: «Η ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να διεισδύσει κάποιος στην περιφερειακή αγορά»

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο Δημαρχείο Εορδαίας, σχετικά με τη διοργάνωση της Έκθεσης  “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2018 – 10η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”.

Η Εμπορική Έκθεση με διοργανωτή τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, που στηρίζει το ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 έως 18 Ιουνίου 2018 στο πάρκινγκ του Ξενοδοχείου Παντελίδης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μιχάλης Δεληκώστας.

Ο κ. Δεληκώστας αναφέρθηκε στο πλαίσιο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η φετινή έκθεση. Αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και στο ότι οι εκθέσεις στην περιφέρεια σταματούν να γίνονται η μία μετά την άλλη. «Παρ’ όλα αυτά, και στο βαθμό που του αναλογεί, όλος ο εμπορικός κόσμος της περιοχής κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό περιβάλλον, και συνεχίζει να διοργανώνει το μεγάλο αυτό γεγονός».

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πτολεμαΐδας, έκανε ειδική αναφορά με μία «μαγιά» επαγγελματιών, που στηρίζει και στηρίζεται από την έκθεση, που τη θεωρεί μεγάλο οικονομικό γεγονός, και συμμετέχοντας σε αυτήν βγαίνει κάθε χρόνο κερδισμένη. Σε προπαρασκευαστική συνάντηση που έγινε με τους εκθέτες αυτούς, λήφθηκαν πολλά θετικά μηνύματα για την πορεία της έκθεσης, ενώ ζητήθηκαν τα σχόλια, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των εκθετών, για το πώς θα μπορούσε να γίνει η έκθεση ακόμα καλύτερη: «Αφού διασφαλίσαμε την άρτια την άρτια οργάνωση και φέτος της Εμπορικής Έκθεσης, θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά,  βάλαμε κάτω τις προτάσεις των εκθετών και των φορέων και σχεδιάσαμε την φετινή έκθεση. Το 2018 είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για εμάς, την εμπορική οικογένεια της περιοχής. Ο λόγος είναι ότι η έκθεση μας κλείνει 10 χρόνια, και συνεπώς η φετινή έκθεση θα είναι επετειακή. Κανείς δεν θα πίστευε πριν από δέκα χρόνια, πως η Πτολεμαΐδα θα μπορούσε να στηρίξει ένα τόσο σημαντικό εμπορικό γεγονός. Από τότε συνεχώς αναβαθμίζεται, εμπλουτίζεται και πρωτοπορεί. Αλλά το κυριότερο είναι ότι επιβιώνει. Επιβιώνει γιατί είναι βιώσιμη, γιατί είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη!»

Τέλος, ο κ. Δεληκώστας έδωσε μια σειρά από κίνητρα ώστε οι επαγγελματίες να συμμετέχουν στην έκθεση, και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα επωφεληθούν. Αναφέρθηκε στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής, και στο εκτενές πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με έμφαση στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό, το οποίο καταρτίζεται: «Η “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO” θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αναπτύξει κανείς τις επαφές του, τις πωλήσεις του, τη διείσδυση του στην περιφερειακή αγορά». Ανακοινώθηκε δε, ότι στα μέσα Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο εκπαιδευτικό event, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία του κ. Μιχάλη Μακαρίου.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Σταύρος Καδόγλου, κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν. «Μιλώ όχι σαν Αντιπρόεδρος, αλλά σαν εκθέτης. Όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχω πάντα κερδίζω κάτι, κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο. Καλώ τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν, να δουν τι είναι μία έκθεση και τι πραγματικά μπορούν να τους δώσουν».

 

Το ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης, εκπροσώπησε ο Αλκιβιάδης Σπυρίδης, Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής. Ο κ. Σπυρίδης μετέφερε τις ευχές του Προέδρου Νίκου Σαρρή για την επιτυχία της 10ης επετειακής έκθεσης: «Η βούληση του ΔΣ του ΕΒΕ είναι να βοηθήσει όσο μπορεί στην επιτυχία αυτής της έκθεσης. Θέλουμε να συνεχίσει αυτή η έκθεση, όπως επίσης επιθυμούμε να υπάρχουν και άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες, έτσι ώστε ο επιχειρηματίας να μπορεί να δείξει τις δουλειές του».

 

Ο Ανάδοχος της Έκθεσης, Μιχάλης Μακαρίου ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην ομάδα του, και αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στους λόγους που πρέπει να γίνεται αυτή η έκθεση: «Να αυξάνουν οι επιχειρήσεις τις συναλλαγές τους, να τονώσουν την ρευστότητα τους, και όλος ο σχεδιασμός της έκθεσης αποσκοπεί σε αυτό». Ο κ. Μακαρίου αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις λέγοντας πως ανάγουν την έκθεση σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, κάτι το οποίο αυξάνει την επισκεψιμότητα. Ανέφερε πως η έκθεση έχει να δώσει πολύ μεγάλη αξία στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, όσο αφορά την εμπορική τους εικόνα αλλά και στις πωλήσεις τους. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν με σταντ που ξεκινούν από 360 ευρώ.

Ο κ. Μακαρίου αναφέρθηκε στα επιπλέον κίνητρα που θα δοθούν με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κληρώσεις δώρων τεχνολογίας, που συστηματικά θα γίνονται για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών της Έκθεσης. Είπε πως η έκθεση Egnatia Expo είναι μια ενέργεια που βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας. Συνεπώς ο Δήμος Εορδαίας θα είναι κοντά στην Έκθεση, η οποία θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του.

Να σημειωθεί πως ο Διοργανωτής Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βούληση της Περιφέρειας, είναι να υποστηρίξει την έκθεση, όπως άλλωστε έκανε πάντα. Θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

—————

Πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος φορέας ή επιχείρηση, από τον κ. Μιχάλη Μακαρίου (Τηλ. 6945763583) & στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (Τηλ. 24630-27265,  9:30πμ-1:30μμ), αλλά και στο site της έκθεσης, στη διεύθυνση http://www.egnatiaexpo.gr

You May Also Like

Επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Κέλλης και Βεύης της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Κέλλης και Βεύης της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε ο…

Στα χειρουργεία του Γ.Ν. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη, υψηλών απαιτήσεων, χειρουργική επέμβαση ήπατος – χοληφόρων, με τη χρήση πρωτοπόρου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Στα χειρουργεία του Γ.Ν. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη, υψηλών απαιτήσεων, χειρουργική επέμβαση ήπατος…

Επιμελητήριο Καστοριάς: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα»

Επιμελητήριο Καστοριάς: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων…

Σύλληψη 71χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Σύλληψη 71χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Δύο βραβεία απέσπασε από το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Μονεμβασίας το «Σπασμένο Ρόδι»

Δύο βραβεία απέσπασε από το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Μονεμβασίας το «Σπασμένο…

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-ανάληψης καθηκόντων Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

  Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-ανάληψης καθηκόντων Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Ο πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Ο πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Επαφές του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργούς και εκπροσώπους οργανισμών για θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

    Επαφές του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργούς και εκπροσώπους οργανισμών…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου μόνο για τις απολύτως απαραίτητες εργασίες και υποθέσεις

Δήμος Άργους Ορεστικού: Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου…