Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται προσωρινά από το πρωί της Κυριακής ( 6/3 ) πρόσφυγες (Ιρακινοί και Σύριοι στην καταγωγή), στο δρόμο προς το μακρύ ταξίδι τους για τα σύνορα.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής ήρθαν πέντε (5) λεωφορεία με πρόσφυγες και αργά το απόγευμα έφτασαν κι άλλοι, ανεβάζοντας τον αριθμό -συνολικά- στους 393 πρόσφυγες.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, στο χώρο παραμένουν αυτή τη στιγμή 247 Ιρακινοί, 144 Σύριοι και 2 Παλαιστίνιοι. Το συγκλονιστικό είναι πως οι 210 εξ αυτών είναι παιδιά!

Οι πρόσφυγες έτυχαν πολύ καλής υποδοχής από τα κλιμάκια του Δήμου και των εθελοντών που βοηθούν στο χώρο, ενώ τους είδε γιατρός και  έκτοτε λαμβάνουν σίτιση και ό,τι άλλο χρειαστούν. Σήμερα, όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Κοζάνης, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για προσφορές ανθρωπιστικής βοήθειας από τον κόσμο, αφού η συγκινητική προσφορά αγαθών τις προηγούμενες ημέρες έχει καλύψει τις ανάγκες τόσο σε τρόφιμα όσο και σε ρουχισμό κ.ο.κ.

Είναι άγνωστο πόσο θα παραμείνουν στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου οι πρόσφυγες, ενώ η κατάσταση στα σύνορα με την Ειδομένη είναι εκρηκτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…