4.350 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο μέσω των ενισχυμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 180%

Δημιουργήθηκαν 4.350 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο 2020 μέσω των βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας αύξηση κατά 180% σε ετήσια βάση και κατά 220% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2018.

Παρά το lockdown και τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των ενισχυμένων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να κινείται σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και η ζήτηση των επιχειρήσεων για τις νέες θέσεις εργασίας των προγραμμάτων απασχόλησης που ενεργοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες παραμένει μεγάλη.

Από τις 4.350 προσλήψεις ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, οι 2.100 υλοποιήθηκαν μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω που “έκλεισε” για νέες αιτήσεις αφού υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις, 1.350 προσλήψεις ολοκληρώθηκαν μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 18-29 που έχει ξεπεράσει το 50% σε απορροφητικότητα των προσφερόμενων θέσεων, ενώ 325 προσλήψεις αφορούν στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών που καταγράφει κάλυψη άνω του 35% των θέσεων.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 7 ανοικτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών:

Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας”. Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830€ μηνιαία.
Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 15 μηνών, στους εξής κλάδους: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.

Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 100% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω προγράμματα, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

You May Also Like

Ο Λ. Αυγενάκης συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των 26 Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων και διοργανώσεων

Ο Λ. Αυγενάκης συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των 26 Υπουργών Αθλητισμού της…

Γεωργιάδης: Κάθε μέρα να ανάβουμε κεράκι και να λέμε «Θεέ μου ευχαριστούμε»

Ήρθε ο Μητσοτάκης και μας έσωσε, σημείωσε ο υπουργός Υγείας

«Chroming»: Νεκρός 11χρονος στη Βρετανία από τη νέα τρέλα στο TikTok

Η οικογένεια του Tόμι Λι ζητά από το TikTok να κλείσει για ανήλικους

Τάσος Αρνιακός: Καύσωνας τέλος, αλλάζει ο καιρός – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Τάσος Αρνιακός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με τον καύσωνα να δίνει τη…

Έκτακτο Δελτίο καιρού (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης (Καύσωνας) του Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Χριστούγεννα στο σπίτι για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ (vid)

Χριστούγεννα στο σπίτι για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ (vid)

Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει με τον Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Κατανομή ποσού ύψους 46 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

Κατανομή ποσού ύψους 46 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη δαπανών…

ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για 209 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για 209 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ