5 τρόποι να ελέγξετε την τριχόπτωση

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στον κύκλο του ύπνου, στη διαχείριση του στρες και το τακτικό πρόγραμμα άσκησης μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βελτίωση των μαλλιών.

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως οι ορμονικές αλλαγές, οι συνθήκες κληρονομικότητας, οι ιατρικές συνθήκες, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και πολλά άλλα. Η συχνότητα πτώσης είναι διαφορετική στον καθένα και, συνήθως, οι παθούντες το συνειδητοποιούν μόλις ξεκινήσει αισθητά η τριχόπτωση.

Οι άνθρωποι συνήθως αποτυγχάνουν να εντοπίσουν τη βασική αιτία έως ότου η τριχόπτωση αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης για λύσεις θεραπείας τριχόπτωσης.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στον κύκλο του ύπνου, στη διαχείριση του στρες και το τακτικό πρόγραμμα άσκησης μπορεί να είναι μερικές από τις φυσικές αλλαγές που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βελτίωση των μαλλιών μας, καθώς και της συνολικής σωματικής υγείας. Η πραγματοποίηση προσεκτικών αλλαγών στην καθημερινή μας ρουτίνα μπορεί να έχει σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο.

Άσκηση

Η συνολική σωματική υγεία είναι απαραίτητη για να παραμείνουμε υγιείς. Ο ιδρώτας, εξαιτίας της άσκησης, βοηθά τους θύλακες των τριχών να αναπνέουν, δίνοντας αρκετό χώρο για την ανάπτυξη των νέων μαλλιών. Εκτός από αυτό, η άσκηση ενισχύει τη ροή του αίματος, η οποία αυξάνει την παροχή οξυγόνου, και αυτή με τη σειρά της προάγει την υγιή ανάπτυξη των τριχών. Επίσης, η άσκηση αυξάνει την ορμόνη της διάθεσης (σεροτονίνη), που βοηθά στη μείωση του στρες.

Μια ισορροπημένη και πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και διεγείρει την ανάπτυξή τους.. Είναι πιο σημαντικό να διατηρείται η υγεία των μαλλιών μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι εξωτερικοί στρεσογόνοι παράγοντες. Συμπεριλαμβανομένων των ειδών διατροφής που περιέχουν σίδηρο και πρωτεΐνες στη διατροφή και την κατανάλωσή σας, το άφθονο νερό μπορεί να εξασφαλίσει την τακτική και απαραίτητη παροχή βασικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα.

Χημικά

Η τριχόπτωση λόγω της έκθεσης σε πάρα πολλά χημικά, όπως βαφές, έχει αρχίσει να αποτελεί αιτία της κατάστασης. Επηρεαζόμαστε από ορισμένες τάσεις για να περιποιηθούμε την εμφάνισή μας, αλλά μακροπρόθεσμα, αυτές έχουν αρνητικές επιπτώσεις και τελικά οδηγούν στην τριχόπτωση.

Στρες

Το στρες και η τριχόπτωση αναμφισβήτητα  σχετίζονται, αλλά όχι πάντα. Μια παρατεταμένη αγχωτική κατάσταση, όπως η αστάθεια στην προσωπική ή την επαγγελματική ζωή, η εγκυμοσύνη, οι χρόνιες ασθένειες, οι τραυματισμοί, τα θέματα σχέσεων και οι οικονομικές ανησυχίες, μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Μια τέτοια είδους τριχόπτωση συνήθως δεν είναι μόνιμη και έχετε τη δυνατότητα, μέσω της μείωσης του στρες, να βγάλετε ξανά φύτρες.

Φροντίστε τα μαλλιά σας

Πρώτον, αρχίστε με τη μείωση της χρήσης θερμότητας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ισιωτικά, πιστολάκι και ψαλίδι καθώς καθιστούν τα μαλλιά εύθραυστα και επιρρεπή στη θραύση. Δεύτερον, συμπεριλάβετε το λάδι στη ρουτίνα σας. Τελικά και το πιο σημαντικό, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σας, είναι να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες.

iatronet.gr

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…