5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του

Γ. Πατούλης «Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης να συνδράμουμε έμπρακτα στην πληροφόρηση των πολιτών. Αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, θα είμαστε διαρκώς παρόντες»

Συνεχίζεται και σήμερα, η θερμή ανταπόκριση των πολιτών στο Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 που έθεσαν σε λειτουργία χθες η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Ειδικότερα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του το κέντρο δέχθηκε περισσότερες από 4.951 κλήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων (63%) έγινε για  οδηγίες σχετικά με τον κορωνοϊό. Σε ποσοστό 8% οι κλήσεις αφορούσαν ψυχολογική βοήθεια ενώ  το 7% των πολιτών που κάλεσαν στο Κέντρο αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα κοινωνικής παρέμβασης.

Σημειώνεται ότι το 63% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες, έναντι του 38% των κλήσεων που έγιναν από  άντρες.

Τέλος, οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 86% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με ποσοστό 3%.

Οι εθελοντές γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί oί λειτουργοί συνεχίζουν να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις και να ενημερώσουν τους πολίτες.
Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ συνεχίζουν με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης να συνδράμουν έμπρακτα στην πληροφόρηση των πολιτών, αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια και να ζητήσω την κατανόηση του κόσμου γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους εθελοντές να ανταποκριθούν στις κλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης και να διορθώσουμε λάθη που είναι πιθανόν να γίνεται λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων. Σε αυτή την εθνική μάχη για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων, θα είμαστε διαρκώς παρόντες».

 ΙΣΑ

You May Also Like

Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους!

Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους!

Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Εξαντλημένοι εθελοντές στη Ρόδο κοιμούνται στα καμένα πριν ξαναριχτούν στη μάχη με τις φλόγες

Αληθινοί ήρωες!

Μία εβδομάδα απομένει για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Μία εβδομάδα απομένει για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης…

Μόνιμες θέσεις στο Λιμενικό, με απολυτήριο Λυκείου: Τα απαραίτητα προσόντα

Μόνιμες θέσεις στο Λιμενικό, με απολυτήριο Λυκείου: Τα απαραίτητα προσόντα

Μύκονος: Ξηλώνουν άρον άρον μετά την κατακραυγή

33 παράνομες κατασκευές της επιχείρησης στον Πάνορμο

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Καταγγελία επιβάτη του μοιραίου Intercity

«Πάμε και όπου βγει»

“Μαύρο” ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό για 4η συνεχόμενη μέρα στη Ρωσία – “Αγγίζουν” τα 6 εκατ. τα κρούσματα

“Μαύρο” ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό για 4η συνεχόμενη μέρα στη Ρωσία –…

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου