5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του

Γ. Πατούλης «Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης να συνδράμουμε έμπρακτα στην πληροφόρηση των πολιτών. Αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, θα είμαστε διαρκώς παρόντες»

Συνεχίζεται και σήμερα, η θερμή ανταπόκριση των πολιτών στο Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 που έθεσαν σε λειτουργία χθες η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Ειδικότερα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του το κέντρο δέχθηκε περισσότερες από 4.951 κλήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων (63%) έγινε για  οδηγίες σχετικά με τον κορωνοϊό. Σε ποσοστό 8% οι κλήσεις αφορούσαν ψυχολογική βοήθεια ενώ  το 7% των πολιτών που κάλεσαν στο Κέντρο αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα κοινωνικής παρέμβασης.

Σημειώνεται ότι το 63% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες, έναντι του 38% των κλήσεων που έγιναν από  άντρες.

Τέλος, οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 86% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με ποσοστό 3%.

Οι εθελοντές γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί oί λειτουργοί συνεχίζουν να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις και να ενημερώσουν τους πολίτες.
Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ συνεχίζουν με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης να συνδράμουν έμπρακτα στην πληροφόρηση των πολιτών, αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια και να ζητήσω την κατανόηση του κόσμου γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους εθελοντές να ανταποκριθούν στις κλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης και να διορθώσουμε λάθη που είναι πιθανόν να γίνεται λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων. Σε αυτή την εθνική μάχη για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων, θα είμαστε διαρκώς παρόντες».

 ΙΣΑ

You May Also Like

Κολυμβήτρια για Σηκουάνα: Ένιωσα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι (video)

Αποκρουστική η εμπειρία που βίωσε η Ζολιέν Βερμάιλεν – «Θα μάθουμε αύριο αν έχω αρρωστήσει ή όχι»

Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε 134 ανέργους, πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση

Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε 134 ανέργους, πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε…

Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok για το επίδομα μητρότητας

Νέο βίντεο ανήρτησε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το επίδομα μητρότητας.

Εμβολιασμός: Η σειρά για τους πάσχοντες με χρόνια νοσήματα

Εμβολιασμός: Η σειρά για τους πάσχοντες με χρόνια νοσήματα

Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα 2019: Οι ημερομηνίες για όλες τις αργίες

Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα 2019: Οι ημερομηνίες για όλες τις αργίες

Κινητικότητα: Οι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων

Κινητικότητα: Οι θέσεις που θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων

Δέκα Κινητές Μονάδες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνδράμουν στην διενέργεια ελέγχων για τον κορωνοϊό

Δέκα Κινητές Μονάδες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με…

Ολοκληρώθηκαν 5 δωρεές του ΤΑΡ σε φορείς της Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Ελλάδα. Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των πρώτων προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων…

Τζόκοβιτς: «Ελπίζω να κατάλαβε το λάθος του ο Τσιτσιπάς»

Θέση για τα όσα έγιναν στο Τσιτσιπάς – Κύργιος, πήρε ο Νόβακ…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν – Nα βγει διεθνές ένταλμα σύλληψης

«Ήλπιζα να μην ξαναδώ ομαδικούς τάφους», είπε στην εφημερίδα Blick η πρώην…