6 σημάδια ότι το δέρμα σου γερνάει (και τι να κάνεις)

Δύο πράγματα οφείλει να σκέφτεται από νωρίς ένας άνθρωπος: η αποταμίευση για το μέλλον του και η φροντίδα του δέρματός του. Τα πρώτα δείγματα ότι το δέρμα σου γερνάει, μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και από τη δεκαετία των 20, αν και από άνθρωπο σε άνθρωπο τα σημάδια αυτά μπορεί να διαφέρουν και κάποιος μπορεί να μην τα παρατηρήσει καν.

Οι βασικότερες ενδείξεις ότι κάποιος γερνάει, είναι το πόδι της χήνας (οι μαζεμένες ρυτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών) και οι “σακούλες”, ωστόσο μπορεί ήδη να παρατηρείς ότι σε πιάνει φαγούρα στο πρόσωπο, ότι οι φλέβες στα χέρια σου γίνονται εντονότερες, ότι τα μάτια σου έχουν αρχίσει να φαίνονται κουρασμένα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτές είναι οι λιγότερο εμφανείς ενδείξεις ότι το δέρμα σου άρχισε να γερνάει.

Διάβασε παρακάτω τα 6 χαρακτηριστικά μιας επιδερμίδας που ωριμάζει και μάθε πώς μπορείς να καθυστερήσεις όσο γίνεται τα σημάδια του χρόνου.

1) Κηλίδες

Οι καφέ κηλίδες που παρατηρείς ότι βγάζεις τα τελευταία χρόνια, δείχνουν υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμα και αν είσαι κάτω από 25, η εμφάνιση των κηλίδων αυτών δείχνει ότι το δέρμα σου χρειάζεται προστασία πριν εκτεθεί στον ήλιο. Παρατηρούνται συχνότερα στα ανοιχτόχρωμα δέρματα, που είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο.

Αντιμετώπιση: Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τις εξαφανίσεις τις υπάρχουσες κηλίδες, όμως μπορείς να αποτρέψεις την εμφάνιση νέων, με την εφαρμογή αντηλιακού για το πρόσωπο (ιδανικά πάνω από δείκτη προστασίας 30) και φορώντας πάντα καπέλο στην παραλία.

2) Ισχνά χέρια

Με την πάροδο του χρόνου, ο υποδόριος ιστός, τα οστά και οι μύες αρχίζουν σιγά σιγά να ατροφούν, με αποτέλεσμα το πρόσωπο και τα χέρια σου να δείχνουν υπερβολικά αδύνατα, με τις φλέβες να προεξέχουν. Επίσης, το βλέφαρο των ματιών πιθανώς να αρχίσει να έχει καθοδική πτώση, κάνοντας το βλέμμα σου να δείχνει κουρασμένο.

Αντιμετώπιση: Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλειφθούν αυτές οι “απώλειες” είναι η ενίσχυση του δέρματός σου με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας ή και σε μεμονωμένη συσκευασία ως πληρωτικό.

3) Δυσχρωμίες στην περιοχή του λαιμού

Το ανόμοιο χρώμα στα πλαϊνά του λαιμού και στην περιοχή του στέρνου, είναι δείγμα πρόωρης γήρανσης. Αν δεν είχες ποτέ ευαισθησία στο δέρμα, αλλά τελευταία παρατηρείς ότι αυτό ερεθίζεται εύκολα, είναι ένδειξη ότι η επιδερμίδα σου αρχίζει να γερνάει.

Αντιμετώπιση: Ένα υγιές δέρμα είναι λιγότερο ευάλωτο στα εξωτερικά ερεθίσματα, γι΄αυτό πρέπει να επενδύσεις σε μια καλή ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά, που θα ομογενοποιήσει το χρώμα στην περιοχή και θα χαρίσει λάμψη και υγιή όψη.

4) Χαλαρότητα και ρυτίδες στο δέρμα του προσώπου

Οι ρυτίδες είναι κάτι που έρχεται αναπόφευκτα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, μεγαλώνοντας. Ωστόσο, είναι μεγάλο πρόβλημα όταν αυτές οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους πριν καλά καλά κλείσεις τα 30. Εκτός από τις ρυτίδες, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η χαλάρωση του δέρματος και η καθοδική πτώση στα μάγουλα.

Αντιμετώπιση: Οι ρυτίδες έκφρασης είναι οι γραμμές που μένουν από τις εκφράσεις που παίρνουμε συχνά, όπως το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα. Ένας τρόπος θεραπείας των πρώιμων ρυτίδων είναι το χημικό peeling, το οποίο γίνεται σε δερματολόγο (είναι αποτελεσματικό και για τα σημάδια ακμής) ή το λέιζερ, που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος.

5) Κνησμός

Όσο μεγαλώνουμε, χάνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Το δέρμα δυσκολεύεται να διατηρήσει την υγρασία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να γίνεται ξερό, να ξεφλουδίζει και να “σπάει”. Αυτή η διαδικασία προκαλεί φαγούρα στο δέρμα.

Αντιμετώπιση: Όλοι οι δερματολόγοι συνιστούν να ενυδατώνουμε το δέρμα μας και ειδικά το πρόσωπό μας. Μια καλή ενυδατική κρέμα (κυρίως μετά το ξύρισμα) θα καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης.

6) Τα μάτια σου δείχνουν διαφορετικά

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, τα μάτια αλλάζουν σχήμα κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μεγαλώνοντας, τα οστά γύρω από τα μάτια σιγά σιγά αλλάζουν θέση, με αποτέλεσμα τα μάτια σου να δείχνουν διαφορετικά, με καθοδική τάση και κουρασμένα.

Αντιμετώπιση: Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για τη συγκεκριμένη τροπή του χρόνου, παρά μόνο να φροντίζεις το δέρμα σου, ώστε να καθυστερήσεις τη διαδικασία γήρατος όσο περισσότερο γίνεται.

ΠΗΓΗ:https://menexclusive.com/

You May Also Like

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

Ιγνυακός μυς «Ο μικροσκοπικός αλλά τόσο σημαντικός μυς του γονάτου» Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Ιγνυακός μυς «Ο μικροσκοπικός αλλά τόσο σημαντικός μυς του γονάτου» Γράφει ο…

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων & κινητικών δυσλειτουργιών/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων &…

Κηρήθρα: Ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό

Κηρήθρα: Ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό

«Πιάστηκες» από κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; – Τι πρέπει να κάνεις για να μην πονάς!

Ο υδράργυρος έχει ανέβει και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα, από…

Πλευρική και Περιστροφική κλίση της λεκάνης Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

 Πλευρική και Περιστροφική κλίση της λεκάνης Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport…

Η συμβολή της ευλυγισίας στην υγεία μας

Table of Contents Hide Η συμβολή της ευλυγισίας στην υγεία μαςΟφέλη από…

Πόνος στο γόνατο:  Θεραπεία και αντιμετώπιση μέσω της άσκησης Syndrome fat pad ή νόσος Hoffa. Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Πόνος στο γόνατο:  Θεραπεία και αντιμετώπιση μέσω της άσκησης Syndrome fat pad…

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Άφθες στο στόμα: Τι τις προκαλεί, πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Άφθες στο στόμα: Τι τις προκαλεί, πώς θα τις αντιμετωπίσετε