#image_title

Από τη Σαρλότ Γκαινσμπούργκ μέχρι τον Καπουτσίδη, τον Παπακαλιάτη και την Θέμιδα Μπαζάκα – Έκλεισε πανηγυρικά τις πύλες του το Φεστιβάλ με μια εντυπωσιακή βραδιά βράβευσης της γυναικείας ευαισθησίας

Ένα πλούσιο, ευαίσθητο, ανάλογο με τα σημεία των καιρών και την ανάγκη να ακούγονται οι φωνές της διαφορετικότητας αλλά και με ιδιαίτερη γυναικεία σφραγίδα το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκλεισε πανηγυρικά τις πύλες του αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις γιατί είχε από όλα: αστέρες όπως τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τον Γιώργο Καπουτσίδη-εξαιρετική η επιλογή ως ambassador της Αγοράς-γυναίκες δυναμικές όπως η Σαρλότ Γκενσμπούρ η οποία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της ταινίας της «Νυχτερινοί Επισκέπτες» αλλά και οι δικές μας Θέμιδα Μπαζάκα και Τόνια Σωτηροπούλου οι οποίες πρωταγωνίστησαν στο πρόμο τρέιλερ του φεστιβάλ σκηνοθετημένο, επίσης από μια γυναίκα, την πρόσφατα βραβευμένη στο φεστιβάλ των Καννών η Εύη Καλογηροπούλου.

Από τις πολύ συγκινητικές στιγμές του Φεστιβάλ ήταν επίσης η απονομή τιμητικού Χρυσού Αλέξανδρου στη Μαρία Γαβαλά σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, την οποία έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης ο οποίος μίλησε για το έργο της αλλά και για την ίδια λέγοντας πως «Θυμάμαι μια αναγεννησιακή γυναίκα, μια ανήσυχη και πολυσύνθετη δημιουργό, η οποία έχει αφήσει πολύτιμη παρακαταθήκη ως σκηνοθέτις, θεωρητικός κινηματογράφου και ως συγγραφέας». Εξαιρετικό-προσωπική προτίμηση αυτή-το αφιέρωμα στην αληθινή πρωτοπόρο του ελληνικού σινεμά και μια από τις πρώτες στην ιστορία, την Μαρία Πλυτά. Αλλά επειδή η γυναίκα δημιουργός είχε φέτος την τιμητική της δεν είναι τυχαίο ότι το φεστιβάλ έκλεισε με τον «Κορσέ» της Μαρί Κρόιτσερ που άφησε τις καλύτερς εντυπώσεις.

THESSALONIKH_unnamed__0_
Στο πλαίσιο του νεοσύστατου τμήματος Agora Series του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας με τους επαγγελματίες που δημιουργούν σειρές για τηλεοπτικά δίκτυα και πλατφόρμες, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τίτλο «Το μοντέρνο ελληνικό σινεμά – Στήνοντας την τοπική σκηνή». Στη συζήτηση συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο/κριτικό κινηματογράφου (NOVA, FLIX.GR), Πόλυ Λυκούργου.
THESSALONIKH_unnamed__1_

Όσο για τις δυο κυρίες που έκλεψαν την παράσταση ήταν σίγουρα η βρετανή κάστινγκ νταιρέκτορ Ντέμπι Μακουίλιαμς, η οποία βρέθηκε μαζί με την ανιψιά και στενή της συνεργάτιδα Τζεμάιμα Μακγουίλιαμς για να μιλήσουν για το τι σημαίνει να διαλέγεις τον επόμενο Τζέιμς Μποντ (δεν μας αποκάλυψε ποιος θα είναι αλλά ποια είναι τα προτιμώμενα χαρακτηριστικά του).

Τα βραβεία: ελληνικές ταινίες με ευαισθησία

Αλλά επειδή το Φεστιβάλ είναι κυρίως ταινίες, οι ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν στο διαγωνιστικό έδειξαν να έχουν ωραία πλάνα, ευαισθησία και τρυφερότητα ενώ στην πλειονότητα τους πραγματεύονταν πράγματα δύσκολα όπως το σκληρό περιβάλλον της επαρχίας και η οικογένεια, το μεταναστευτικό, η αναπηρία και η μοναξιά της τρίτης ηλικίας. Εντύπωση προκάλεσε, το «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου, που συζητήθηκε πολύ στις παρέες του φεστιβάλ και το οποίο κέρδισε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου που της απέμειναν το βραβείο «Για την οξυδέρκεια με την οποία εξερευνά το τοπίο της ελληνικής επαρχίας, μέσα από τα διαπλεκόμενα λάθη και πάθη μιας οικογένειας, εγκλωβισμένης στον κοινωνικό, πολιτικό και θρησκευτικό ιστό αυτής ακριβώς της εντροπίας» αλλά και τα εντελώς πρωτότυπα και προκλητικά «Μπάσταρδα» του Νίκου Πάστρα που απέσπασαν τον Αργυρό Αλέξανδρος >>Film Forward και η «Αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη που πήρε το βραβείο κοινού Fischer. Το ελληνικό σινεμά έχει σίγουρα πολλά να δώσει και ευτυχώς δεν πάσχει ούτε από ευαισθησία αλλά ούτε από μοντέρνα ματιά και ευρηματικότητα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις ταινίες που βραβεύτηκαν γυρίστηκαν, όπως ειπώθηκε κατά την τελετή λήξης, σε δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που καθιστά το εγχείρημα τους ακόμα πιο αξιομνημόνευτο.

THESSALONIKH_unnamed__5_
H χαρισματική και πολυτάλαντη Σαρλότ Γκενσμπούρ τίμησε με την παρουσία της το 63ο ΦΚΘ, καθώς παρευρέθηκε στην προβολή της ταινίας Νυχτερινοί Επισκέπτες του Μικαέλ Ερς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στο κατάμεστο Ολύμπιον. Τη διάσημη ηθοποιό καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης. «Το Φεστιβάλ παρουσιάζει σήμερα ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του σύγχρονου κινηματογράφου. Η Σαρλότ έχει γυρίσει πολλές ταινίες με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες των ημερών μας, όπως τον Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, τον Φράνκο Τζεφιρέλι, τον Λαρς Φον Τρίερ, ενώ έχει σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη μητέρα της, την περίφημη Τζέιν Μπίρκιν, το οποίο προβλήθηκε πέρσι στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Υποδεχτείτε τη Σαρλότ Γκενσμπούρ».
THESSALONIKH_unnamed__6_

Αναλυτικά τα βραβεία:

Ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής – Αργυρός Αλέξανδρος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία «Ένα κομμάτι ουρανού» του Μίκαελ Κοχ

Ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Σκηνοθεσία – Χάλκινος Αλέξανδρος, το οποίο υποστηρίζει ο Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ COSMOTE TV με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονέμεται στην Τσι Χαγιακάουα για την ταινία «Σχέδιο 75»

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Ρόουζι Μακγιούεν για την ερμηνεία της στην ταινία «Μπλου Τζιν» της Τζόρτζια Όουκλι

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον Ρεινάλδο Αμιέν Γκουτιέρες για την ερμηνεία του στην ταινία «Έχω ηλεκτρισμένα Όνειρα»

Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης στην ταινία «Το φράγμα» του Αλί Σερί.

Ειδική μνεία απονέμεται στην ταινία «Νάρκωση» του Μαρτάιν ντε Γιονγκ

THESSALONIKH_unnamed__2_
Η πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου από την τρίτη σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Έτερος Εγώ της COSMOTE TV, με τίτλο Νέμεσις – Η αρχή του τέλους, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, κλείνοντας τις εκδηλώσεις της νέας ενότητας της Αγοράς, Agora Series. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, προλόγισε την εκδήλωση: «Εγκαινιάσαμε μια καινούργια δράση, ένα νέο τμήμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στην Αγορά, το Agora Series, όπου από του χρόνου θα υποδεχόμαστε και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας». Στη συνέχεια, κάλεσε στη σκηνή τον Δημήτρη Μιχαλάκη, Executive Director της COSMOTE TV, και τον σκηνοθέτη του Έτερος Εγώ, Σωτήρη Τσαφούλια.

ΒΡΑΒΕΙΑ MEET THE NEIGHBORS

Στο διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbors συμμετέχουν δημιουργοί από την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με την πρώτη ή τη δεύτερη ταινία τους. Η κριτική επιτροπή για το τμήμα Meet the Neighbors αποτελείται φέτος από την Τώνια Μισιαλή (σκηνοθέτις-παραγωγός, Κύπρος), τον Άβι Νέσερ (σκηνοθέτης-σεναριογράφος, Ισραήλ) και την Τζόις Πιερπολίν (παραγωγός-συνιδρύτρια του δικτύου Women’s Impact Network, ΗΠΑ).

Το Βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος Meet the Neighbors, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία «Κλοντάικ» της Mαρίνα Ερ Γκορμπάχ

Το Βραβείο Αργυρός Αλέξανδρος Meet the Neighbors, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία «Η Βαλέρια Παντρεύεται» της της Μιχάλ Βίνικ

Ειδική Μνεία απονέμεται στην ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου

THESSALONIKH_unnamed__3_
Στο πλαίσιο της νέας ενότητας Agora Series του Φεστιβάλ, που εξερευνά τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές, ο σεναριογράφος και παραγωγός Βίκτορ Κίναζ (Big Mouth, GLOW του Netflix), παρέδωσε masterclass με τίτλο «Don’t be scared, it’s only TV!». Ξεκινώντας την παρουσίασή του, ο Βίκτορ Κίναζ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας ξεκινήσει το show! Σε μια ελαφρά ειρωνική συγκυρία, θα σας μιλήσω σήμερα για την τηλεόραση σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για την παγκόσμια βιομηχανία της τηλεόρασης και θα δώσουμε έμφαση στο streaming, που είναι ο τρόπος που βλέπουμε ταινίες οι περισσότεροι από εμάς σήμερα. Αρχικά να σας δώσω μια λίστα με τις top streaming εταιρείες στον κόσμο. Ξεκινάμε με το Netflix που έχει 225 εκατομμύρια χρήστες. Ακολουθούν τα Prime Video και Spotify με 205εκ. και 180εκ. χρήστες, αντίστοιχα. Έπεται το Disney+ με 130εκ. και ακολουθούν τα HBO Max, Apple Music, Amazon, YouTube, Hulu και SiriusXM».

ΒΡΑΒΕΙΑ >>FILM FORWARD

Το διαγωνιστικό́ τμήμα του >>Film Forward παρουσιάζει το έργο νέων, τολμηρών σκηνοθετών που αμφισβητούν τη σχέση μας με την πραγματικότητα και επιχειρούν να την αναδιαπραγματευτούν πέρα από τις συμβάσεις των κινηματογραφικών ειδών. Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος >> Film Forward αποτελείται φέτος από τον Κερέμ Αγιάν (Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης-σκηνοθέτης, Τουρκία), τον Γιώργο Γούση (σκηνοθέτης-δημιουργός κόμικ, Ελλάδα) και την Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα (σκηνοθέτις, Βόρεια Μακεδονία).

Ο Χρυσός Αλέξανδρος >>Film Forward, που συνοδεύεται από́ χρηματικό́ έπαθλο 8.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία «Υποχώρη» του Λέον Σβίτερ

Ο Αργυρός Αλέξανδρος >>Film Forward, ο οποίος συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία «Μπάσταρδα» του Νίκου Πάστρα

ΒΡΑΒΕΙΟ IMMERSIVE: ALL AROUND CINEMA

Το διαγωνιστικό τμήμα Immersive: All Around Cinema του 63ου ΦΚΘ περιλαμβάνει νέες ταινίες που προσφέρουν μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία θέασης, ξεπερνώντας τα κινηματογραφικά είδη, βυθίζοντας τον θεατή στο περιβάλλον της κάθε δημιουργίας. Ο Χρυσός Αλέξανδρος για την καλύτερη ταινία του τμήματος συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Τα μέλη της Επιτροπής του Διαγωνιστικού Immersive του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου, η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Έβα Πέιδρο και ο καλλιτέχνης ψηφιακών μέσων και Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Χαρίτος.

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Τμήματος Immersive – Χρυσός Αλέξανδρος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία «Από την κεντρική πλατεία» του Πέντρο Χάρες

THESSALONIKH_unnamed__4_
Το masterclass «Λοράν Γκρεγκουάρ-Call My Agent on Stage» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος του Φεστιβάλ στην υποκριτική, με τίτλο «Ποιος παίζει; / Time to Act». Ο εμβληματικός γάλλος ατζέντης Λοράν Γκρεγκουάρ, συνιδρυτής του πρακτορείου καλλιτεχνών Adéquat και πηγή έμπνευσης για την επιτυχημένη σειρά Call My Agent που απολαύσαμε στο Netflix, αποκάλυψε στο κοινό τα μυστικά και τις αθέατες πτυχές της δουλειάς του.

ΒΡΑΒΕΙΑ PODCAST
Το Φεστιβάλ εξερευνά τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στον κινηματογράφο και τα podcast. Την κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού Τμήματος Podcast συγκροτούν οι: Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper 96.6-ραδιοφωνικός παραγωγός), Κυριακή Μπεϊόγλου (δημοσιογράφος και δημιουργός podcast) και Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου (σκηνοθέτις-παραγωγός-δημοσιογράφος). Η επιτροπή απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

Το βραβείο Podcast, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ, απονέμεται στο podcast «Γεννημένοι Έλληνες» της Κατερίνας Μπακογιάννη

THESSALONIKH_unnamed__8_
Στο πλαίσιο της Αγοράς του 63ου ΦΚΘ πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του See Cinema Network, παρουσία της νέας Εκτελεστικής Γραμματέα, Άννας Κασιμάτη. Η απονομή των βραβείων του Δικτύου Κινηματογραφικών Οργανισμών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (See Cinema Network) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στο ΜΟΜus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Arben Lami (ALB), Diomedes Nikita (CY), Athena Kartalou (GR), Aleksanda Božović (MNE), Lum Citaku (XK), Bojan Lazarevski (MKD), Ilinka Teodorescu (RO), Kamen Balkanski (BG), ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Άννα Κασιμάτη, νέα Εκτελεστική Γραμματέας του SEE Cinema Network.

Ειδική μνεία απονέμεται στο podcast «Ο μπαμπάς» της Νάλιας Ζήκου

Φέτος, το Φεστιβάλ και ο μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός iMEdD, που ιδρύθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγκαινιάζουν ένα νέο βραβείο: Το βραβείο για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός πρωτότυπου podcast που θα βασίζεται στη δημοσιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση. Το Βραβείο Podcast σε Ανάπτυξη, σε συνεργασία με το iMEdD, απονέμεται στο podcast «Mute-Η σιωπηλή βία της Μεσοτοιχίας» του Ανδρέα Βάγια

ΒΡΑΒΕΙΟ MERMAID

Το Mermaid Award απονέμεται στην καλύτερη ταινία ΛΟΑΤΚΙ+ θεματικής του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Φέτος, για πρώτη φορά, η Mastercard υποστηρίζει το βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Τα μέλη της Επιτροπής του Mermaid Award του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι o Αρκάιτζ Μπαστέρα (σκηνοθέτης-σεναριογράφος-παραγωγός-σύμβουλος κινηματογράφου), η Μαριλένα Ορφανού (μουσικός-συνθέτρια-DJ-σκηνοθέτις) και η Χάνα Περλ Ατ (σκηνοθέτης-σεναριογράφος-ηθοποιός).

Το βραβείο απονέμεται στην ταινία «Εγώ και το κενό μου» του Αντριάν Σιλβέστρε

ΒΡΑΒΕΙΑ FIPRESCI (The International Federation of Film Critics)

Η Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), την οποία απαρτίζουν οι Αλίν Τασιγιάν, Έλεν Μπάρλοου και Ρόμπυ Εκσιέλ απονέμει τα εξής βραβεία:

Για το Διαγωνιστικό Τμήμα στην ταινία «Σχέδιο 75» της Τσι Χαγιάκαουα

Για ελληνική ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2022 (πρεμιέρα) στην ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΚΚ

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου απονέμει το βραβείο της στην ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ» 

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων (Βουλή-Τηλεόραση), με κριτική επιτροπή τους​ Άρη Φατούρο (Σκηνοθέτης – Σύμβουλος Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής), Βασίλη Δούβλη (Σκηνοθέτης – Προϊστάμενος του Τομέα Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής) και Κώστα Δήμου (Συνεργάτης προγράμματος, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής) απονέμει το καθιερωμένο βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» στην ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος «Σχέδιο 75» της Τσι Χαγιακάουα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό́ Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) απονέμει δυο βραβεία.

Το βραβείο αξίας 5.000 ευρώ́ σε ταινία έλληνα πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη ή ελληνίδας πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδας σε ελληνική παραγωγή που εντάσσεται στο πρόγραμμα Επίσημη Πρώτη. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι: Γιώργος Αγγελόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής, Αθηνά Καλκοπούλου, Δ/ντρια Hellas Film, Μαρία Κουφοπούλου, Δ/ντρια Hellenic Film Commission.

Το βραβείο απονέμεται εξ ημισείας στις ταινίες «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη και «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου

THESSALONIKH_unnamed__7_
Στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, o ηθοποιός, σεναριογράφος και Ambassador της Αγοράς, Γιώργος Καπουτζίδης, και ο Καθηγητής Ιστορίας Θεάτρου και Ελληνικού Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Κυριακός, ήταν οι ομιλητές στη συζήτηση «Η αναπαράσταση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Mastercard. Φέτος, για πρώτη φορά, η Mastercard υποστηρίζει το βραβείο Mermaid για την καλύτερη ταινία ΛΟΑΤΚΙ+ θεματικής του επίσημου προγράμματος με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

BΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ FISCHER

Το Βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμεται στην ταινία «Νάρκωση» του Μαρτάιν ντε Γιονγκ

Το Βραβείο Κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας – «Μιχάλης Κακογιάννης» για ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (πρεμιέρα) του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμεται στην ταινία “Black Stone” του Σπύρου Ιακωβίδη

Το βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του διαγωνιστικού τμήματος Meet the Neighbors  του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμεται στην ταινία: ταινία “Black Stone” του Σπύρου Ιακωβίδη

Το βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του διαγωνιστικού τμήματος >>Film Forward  του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμεται στην ταινία «Με αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη

Το Βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του τμήματος Ανοιχτοί Ορίζοντες του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμεται στην ταινία «Όμορφα Πλάσματα» του Γκούδμουντουρ Άρναρ Γκούδμουντσον

Το βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμεται στην ταινία «Μέρες ξηρασίας» τoυ Εμίν Αλπέρ

You May Also Like

Τήνος: 3χρονο παιδί πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι

Οι αστυνομικοί μετέφεραν άμεσα με περιπολικό το τρίχρονο στο Κέντρο Υγείας Τήνου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Τέλος το παρκάρισμα μηχανών στα πεζοδρόμια

Λύση στο πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης των δικύκλων, ειδικά στα αστικά κέντρα,…

Δεν καπνίζει κανείς: Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που εδώ και 40 χρόνια απαγορεύεται παντού το κάπνισμα

Δεν καπνίζει κανείς: Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που εδώ και 40…

Παραλίγο νέο Έσεξ στην Ξάνθη: 80 άνθρωποι βρέθηκαν σε κοντέινερ – Κινδύνευσαν με ασφυξία (vid)

Παραλίγο νέο Έσεξ στην Ξάνθη: 80 άνθρωποι βρέθηκαν σε κοντέινερ – Κινδύνευσαν…

Πόσο γρήγορα μπορεί να βγει αέριο στην Ελλάδα

Πόσο γρήγορα μπορεί να βγει αέριο στην Ελλάδα

Μεσολόγγι: Το σκυλί γάβγιζε ασταμάτητα όταν βρήκε τη σορό του Μπάμπη, λέει ο εκπαιδευτής του

Ο Echo καθόταν μπροστά στη βάρκα και γάβγιζε ασταμάτητα.