Η δασκάλα που στραγγαλίστηκε από τον άνδρα της ο οποίος την πέταξε στη λίμνη. Το έγκλημα ανακαλύφθηκε τυχαία, 21 χρόνια μετά την εξαφάνισή της. Ο δολοφόνος αυτοκτόνησε στη φυλακή

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η υπόθεση ενός στυγερού και ανεξιχνίαστου εγκλήματος είχε συνταράξει την Αγγλία, όταν μία γυναίκα εξαφανίστηκε εντελώς ξαφνικά.

Είκοσι χρόνια μετά, μια ομάδα δυτών ανακάλυψε το πτώμα της στη λίμνη Conistor Water, τυλιγμένο σε σακούλες και δεμένο με σκοινί. Οι υποψίες στράφηκαν στον σύζυγό της, ο οποίος και συνελήφθη. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και στις 25 Ιανουαρίου 2010 βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του.

Η ιστορία έγινε γνωστή και μεταγενέστερα ως Lady in the Lake και κυκλοφόρησε και ομώνυμο βιβλίο από την Λάουρα Λίπμαν (Laura Lippman).

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 17 Ιουλίου 1976, η 31χρονη δασκάλα Κάρολ Παρκ εξαφανίστηκε. Ο σύζυγός της, Γκόρντον Παρκ, δήλωσε την εξαφάνισή της 6 εβδομάδες αργότερα. Ισχυρίστηκε πως ήταν ένα συχνό φαινόμενο για την Κάρολ να φεύγει και να γυρίζει μετά από αρκετό καιρό στο σπίτι τους στο Leece. Όταν πέρασαν οι έξι εβδομάδες και η Κάρολ δεν είχε επιστρέψει, ο Γκόρντον Παρκ δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνισή της.

Κάτι παραπάνω από είκοσι χρόνια αργότερα, στις 13 Αυγούστου 1997, μια ομάδα ερασιτεχνών δυτών ανακάλυψε το σώμα της Κάρολ Πάρκ στο Conistor Water της λίμνης Ντίστρικτ (Lake District). Το πτώμα βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, τυλιγμένο σε πλαστικές σακούλες, στο οποίο είχαν δέσει πέτρες και σωλήνες για να βυθιστεί, ενώ τα μάτια της είχαν καλυφθεί με ταινία. Αργότερα, αποκαλύφθηκε πως το σώμα είχε προσγειωθεί σε μια υποβρύχια προεξοχή και γι’ αυτό έγινε αντιληπτό, ειδάλλως δεν θα είχε βρεθεί ποτέ.

Σύμφωνα με την αυτοψία, το κρανίο της Κάρολ Παρκ είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και το πρόσωπό της είχε σχεδόν συντριβεί από πολλά δυνατά χτυπήματα. Σταδιακά, οι έρευνες απέδειξαν πως το όπλο της δολοφονίας ήταν ένα τσεκούρι πάγου, ενώ οι κόμποι του σκοινιού στο δολοφονημένο σώμα συνέπιπταν με τους «αλλόκοτους» κόμπους που συνήθιζε να κάνει ο Γκόρντον Παρκ στο σπίτι και στη βάρκα του. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Γκόρντον στη δίκη που ακολούθησε.

 Η δίκη του Γκόρντον Παρκ

Την στιγμή που ανακαλύφθηκε το πτώμα της Κάρολ Παρκ, ο Γκόρντον ήταν με την τρίτη σύζυγό του, σε διακοπές στη Γαλλία. Στις 24 Αυγούστου επέστρεψαν στο σπίτι τους, όπου και ο Γκόρντον Παρκ συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της 31χρονης δασκάλας. Μετά από δύο εβδομάδες βγήκε από τη φυλακή, πληρώνοντας την εγγύηση. Στις 6 Ιανουαρίου 1998, οι κατηγορίες εναντίον του αναιρέθηκαν, λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο φάκελος όμως της υπόθεσης δεν έκλεισε ποτέ. Στις 13 Ιανουαρίου 2004, ο Γκόρντον Παρκ συνελήφθη ξανά. Αυτή τη φορά την υπόθεση ανέλαβε μια νέα ομάδα αστυνομικών, που επανεξέτασε τον τόπο δολοφονίας και ανακάλυψε ένα κομμάτι πλάκας, ίδιο με τις πλάκες που αποτελούσαν τον τοίχο του μπάνγκαλοου της οικογένειας. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μάντσεστερ (Manchester Crown Court) και διήρκησε 10 εβδομάδες.

Η δίωξή του βασίστηκε σε στοιχεία όπως οι πλάκες, οι κόμποι και το τσεκούρι πάγου, και όλα υποδείκνυαν τον Γκόρντον Παρκ ως ένοχο. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2005 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με υπόδειξη του δικαστηρίου ότι θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης, το δικαστήριο διαπίστωσε πως πρώτα έγινε απόπειρα στραγγαλισμού και επειδή αντιστάθηκε χτυπήθηκε με το τσεκούρι. Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας έκανε λόγο για «δύο μεγάλα, βαριά και συντριπτικά χτυπήματα» που είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν την μπροστινή δεξιά πλευρά του προσώπου της γυναίκας. Η εισαγγελία υπέθεσε ακόμη ότι ο Γκόρντον είχε σκοτώσει τη σύζυγό του στα μέσα Ιουλίου και αφού την έδεσε, την αποθήκευσε σε καταψύκτη και την πέταξε στη λίμνη μετά από μέρες.

Τον Δεκέμβριο του 2007, ο Γκόρντον Παρκ άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του, η οποία απορρίφθηκε τον Νοέμβριο του 2008. Στις 25 Ιανουαρίου 2010, την ημέρα των 66ων γενεθλίων του, βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του.

Η υπόθεση έμεινε γνωστή ως «Η γυναίκα στη λίμνη» (Lady in the lake), από την ομώνυμη ταινία του Ρόμπερτ Μοντγκόμερυ (1947), ενώ το 2019 η Αμερικανίδα συγγραφέας Λάουρα Λίπμαν έγραψε βιβλίο, το οποίο αποτελεί μυθιστόρημα βασισμένο στην πραγματική υπόθεση της Κάρολ Παρκ.

mixanitouxronou.gr

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: Daily Mail

You May Also Like

Καίτη Γκράμμα: Εδώ και μία εβδομάδα εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία (video)

Καίτη Γκράμμα: Εδώ και μία εβδομάδα εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία (video)

Μπιλ Γκέιτς: Οι θάνατοι από Covid θα πέσουν κάτω από εκείνους της γρίπης έως τα μέσα του 2022

Προϋπόθεση να μην εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού

30 γεγονότα για τον κόσμο μας που θα εκπλήξουν και τους πιο έξυπνους

Μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τον κόσμο μας, αλλά η…

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί με βασανιστήριο λένε οι επιστήμονες

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί…

Σόνα Ρέι: Η 22χρονη που ζει «παγιδευμένη» στο σώμα 8χρονου κοριτσιού

Η καθημερινότητα της κοπέλας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ερωτική…

Πόσο λαϊκισμό θα υποστούμε ακόμη…/Γράφει η Τάνια Ώττα

  Πόσο λαϊκισμό θα υποστούμε ακόμη…/Γράφει η Τάνια Ώττα

Ο αγώνας του Γάνου και Χώρας Αμφιλοχιου και οι υποκριτές Αρχιερείς που ανελέητα πολεμούν Μοναχούς

Ο αγώνας του Γάνου και Χώρας Αμφιλοχιου και οι υποκριτές Αρχιερείς που…

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Έμφυλη βία: Νύχτες με τον εχθρό μου

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Έμφυλη βία: Νύχτες με τον εχθρό μου

Μνήμη και υποθήκη Παύλου Μελά

Στους πικρούς καιρούς μας ο Ελληνισμός αναζητεί τον Ηγέτη που, με ένα…

Η 2 ετών Isla είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που έχει την «ασθένεια του Μπέντζαμιν Μπάτον»

Η 2 ετών Isla είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που έχει…