Η Απόδοση του Πάσχα στην Ι.Μ. Καστοριάς

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα μα και απέραντη ευφροσύνη, τελέσθηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου η Αγρυπνία επί τη αποδώσει του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό σεβόμενοι τα μέτρα προστασίας προκειμένου να ψάλλουν για τελευταία φορά για φέτος το Χριστός Ανέστη! Έτσι, στις 21:30 ψάλθηκε η Εναρκτήριος Ακολουθία του Πάσχα και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος σύντομα εξήγησε στους παρευρισκομένους αλλά και όσους άκουγαν εκ του ραδιοφώνου την σημασία της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα. Σημείωσε ότι αυτή η εορτή τελείται κάθε χρόνο και ψάλλουμε για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη, χωρίς να σημαίνει ότι μετατίθεται ο εορτασμός του Πάσχα και επισήμανε ότι στην Εκκλησία έχουμε το ετήσιο Πάσχα, κάθε χρόνο την ημέρα της Αναστάσεως, το εβδομαδιαίο Πάσχα, κάθε Κυριακή που τελείται η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, και το ημερήσιο Πάσχα, αφού κάθε Θεία Λειτουργία, που είναι ένα γεγονός χαρμόσυνο, φέρνει μπροστά μας όλη τη ζωή του Χριστού και τη θυσία Του για τη σωτηρία του κόσμου. Επειδή δε, πολλοί Χριστιανοί μας λόγω της κατάστασης δεν μπόρεσαν να πάρουν το Άγιο Φως, έτσι ο Σεβασμιώτατος το έδωσε από την Ωραία Πύλη, ώστε οι πιστοί να ανάψουν τις λαμπάδες τους για τη διάρκεια της ακολουθίας και εν συνεχεία να το μεταφέρουν σπίτι τους.

Εν συνεχεία, ακούστηκε το «Δόξα τη αγία» και το «Χριστός Ανέστη» αντήχησε και πάλι μαζί με τις καμπάνες στην Καστοριά για να ακολουθήσουν ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στο Ποτήριο της Ζωής, ενώ κατά την διαλογική απόλυση, συγκινημένο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Χριστός Ανέστη», ευχόμενο του χρόνου να μην επαναληφθούν αντίστοιχες συνθήκες και εν ενότητι και ομονοία, όλοι μαζί να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου.

 

You May Also Like

O Γίγαντας των “Γουναράδων” Πέτρος Μελισσαράτος στους “Όρίζοντες”: «Πάμε γερά για την τρίτη σερί νίκη μας». Μείνετε συντονισμένοι!

O Γίγαντας των “Γουναράδων” Πέτρος Μελισσαράτος στους “Όρίζοντες”: «Πάμε γερά για την…

Ο Michael Jordan ανοίγει νοσοκομεία για άτομα με χαμηλό εισόδημα

Ο Michael Jordan ανοίγει νοσοκομεία για άτομα με χαμηλό εισόδημα

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς προχωρούν δύο σημαντικά έργα του Δήμου Καστοριάς!

Δημιουργία κόμβου στη συμβολή των Λεωφόρων Κύκνων και Μ. Αλεξάνδρου και ανακατασκευή οδού Ορεστείων

Το 4th Fur Shopping Festival  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

Το 4th Fur Shopping Festival  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

Στην Π.Ε. Καστοριάς ο  Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Στην Π.Ε. Καστοριάς ο  Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης…

Ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς

Ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς ότι τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο …

Εγκαίνια στο Παρεκκλήσιο Εισοδίων της Θεοτόκου (Τσιατσιαπά)

Εγκαίνια στο Παρεκκλήσιο Εισοδίων της Θεοτόκου (Τσιατσιαπά)