Τραμπ : Υπογράφει εκτελεστική εντολή για τα social media σήμερα – Τι μπορεί να σημαίνει

Σε ακόμα πιο επικίνδυνα -για τη δημοκρατία- μονοπάτια δείχνει να κινείται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Σε ακόμα πιο επικίνδυνα -για τη δημοκρατία- μονοπάτια δείχνει να κινείται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος με αφορμή τις επικρίσεις εις βάρος του από το Twitter φέρεται αποφασισμένος να χειραγωγήσει τα social media υπογράφοντας μια εκτελεστική εντολή σήμερα Πέμπτη.

Τις προθέσεις του Τραμπ αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Από την πλευρά του ο Τραμπ, με ανάρτησή του επίσης στο Twitter, επέμεινε στις κατηγορίες περί λογοκρισίας, διαμηνύοντας ότι «δεν θα το επιτρέψω. Το προσπάθησαν το 2016 και απέτυχαν. Μείνετε συντονισμένοι».

Η γραμματέας του Λευκού Οίκου, βέβαια, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει η εκτελεστική εντολή του Τραμπ, αλλά είπε ότι θα υπογραφεί την Πέμπτη, όπως μετέδωσε και η ρεπόρτερ Λευκού Οίκου του PBS Newshour, Yamiche Alcindor.

Η διαμάχη με το Twitter

Η μεγάλη κόντρα του Τραμπ με τα social media ξεκίνησε χθες Τετάρτη, και μάλιστα τη σχολίασε αργότερα και ο Μάρκ Ζάκερμπερκ, ιδιοκτήτης της Facebook.

O Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι επεμβαίνει στις εκλογές των ΗΠΑ, με αφορμή την επισήμανση που έκανε η εταιρεία σε δικά του tweets περί «πιθανής ύπαρξης παραπλανητικών ειδήσεων».

Ο Τραμπ ισχυριζόταν ότι η επιστολική ψήφος μέσω ταχυδρομείου συνδέεται με απάτη και ότι είναι χαλκευμένες. Νωρίτερα την Τετάρτη, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή που ισχυρίστηκε ότι το Twitter, το Facebook, η Apple και η Google συνωμότησαν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο, ανέφερε το Bloomberg.

Η πρόθεση του Τραμπ να λάβει απόφαση κατά των social media, προκάλεσε την αντίδραση του Ζάκερμπεργκ. Μιλώντας στο Fox News- σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν αποτελεί σωστή αντίδραση».

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά διευκρίνισε πως κάθε είδους λογοκρισία δεν μπορεί να αποτελεί σωστή αντίδραση. Η συνέντευξη του ιδιοκτήτη της Facebook θα μεταδοθεί εντός της ημέρας και εντός αυτής υπάρχει και η δική του θέση για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Τραμπ και το Twitter.

Δημοσκοπική πίεση

Έγκυροι αμερικανοί αναλυτές επισημαίνουν ότι  η αντίδραση του Τραμπ έχει άμεση σχέση με την δημοσκοπική πίεση που δέχεται ενόψει των εκλογών. Η αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού έχει δώσει ώθηση στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, που αυτή τη στιγμή μοιάζει να θεωρείται φαβορί.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τους θανάτους από την εποχική γρίπη που χρονολογείται την περίοδο 1957-1958, όταν 116.000 έχασαν τη ζωή τους. Σε περίπου τρεις μήνες, οι θάνατοι από την Covid-19 υπερβαίνουν τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν συνολικά στον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003-2011.

in.gr

You May Also Like

Σικελία: Δημοπρατούνται 20 σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα

Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021

Ο Ράμα «στερεί» το δικαίωμα ψήφου από τους Βορειοηπειρώτες

«Η κίνηση αυτή του Ράμα δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και…

Πώς μια 9χρονη έσωσε την μητέρα της από την παχυσαρκία και την κατάθλιψη – Η θεαματική αλλαγή

Μια 37χρονη από το Ηνωμένο Βασίλειο τρεφόταν αποκλειστικά από junk food, γλυκά…

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού θέτει σε εφαρμογή ειδικό πρόγραμμα

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού θέτει σε…

“Μαύρο” ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό για 4η συνεχόμενη μέρα στη Ρωσία – “Αγγίζουν” τα 6 εκατ. τα κρούσματα

“Μαύρο” ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό για 4η συνεχόμενη μέρα στη Ρωσία –…

Κρίση Ελλάδας – Τουρκίας: Θα ηχήσουν τα κανόνια; Γιατί ο Ερντογάν επιδιώκει τη σύρραξη

Table of Contents Hide Κρίση Ελλάδας – Τουρκίας: Θα ηχήσουν τα κανόνια;…

Η Μάλτα πληρώνει έως και 200 ευρώ τους τουρίστες για διακοπές στη χώρα

Η Μάλτα πληρώνει έως και 200 ευρώ τους τουρίστες για διακοπές στη…

Λονδίνο: Περαστικός βρήκε νεογνό εγκαταλελειμμένο σε τσάντα

Ο καλός Σαμαρείτης κράτησε ζεστό το βρέφος στο κρύο του χειμώνα έως ότου φτάσουν ενισχύσεις.

Aπόφαση – σοκ: Αποσύρθηκε το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης! (Βίντεο)

Η Άσλεϊ Μπάρτι σόκαρε τον αθλητικό κόσμο με την απόφασή της να…