«Οι δίδυμες κόρες μου που νίκησαν τον θάνατο με ενέπνευσαν να γίνω φωτογράφος»-ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχει πιο όμορφο νέο απ’ όταν μαθαίνεις ότι θα γίνεις για πρώτη φορά μαμά. Η αγωνία ωστόσο, του να πάνε όλα καλά είναι μεγάλη. Αυτή η μητέρα έζησε μια τρομακτική εμπειρία με τις δίδυμες κόρες της, πριν ακόμα γεννηθούν, που ευτυχώς όμως είχε αίσιο τέλος. Η ιστορία της είναι συγκλονιστική, ενώ στο τέλος μας αποκαλύπτει ότι οι κόρες της την ενέπνευσαν να γίνει φωτογράφος.

«Μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου ήταν όταν έμαθα ότι θα γίνω μαμά για πρώτη φορά. Και μάλιστα, όχι σ’ ένα κοριτσάκι, αλλά σε δύο! Η χαρά μου ήταν τεράστια και έβλεπα τα πάντα… διπλά! Τα καροτσάκια, τα ρουχαλάκια και τα παιχνίδια. Ήμουν έτοιμη να φέρω στον κόσμο τις δίδυμες κόρες μου και το μέλλον μου φαινόταν πιο αισιόδοξο από ποτέ.

Στην 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου, ωστόσο δέχθηκα ένα γερό ”χαστούκι” κι έχασα την γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Ένας έλεγχος έδειχνε σημάδια ότι τα κοριτσάκια μου έπασχαν από ένα σπάνιο σύνδρομο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θνησιμότητας. Το σύνδρομο έμβρυο-εμβρυϊκής μετάγγισης χαρακτηρίζεται από την εκτροπή της κυκλοφορίας του αίματος από το ένα έμβρυο στο άλλο έμβρυο. Με άλλα λόγια, το ένα μωρό λαμβάνει μικρότερη ποσότητα αίματος…

Ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου και δεν ήξερα τι να κάνω. Το άγχος ήταν μεγάλο και με είχε καταβάλλει. Μόλις μάθαμε ότι τα έμβρυα είχαν αναπτυχθεί ικανοποιητικά, ο γιατρός μου έκανε καισαρική τομή για να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγείας στα παιδιά.

Οι κόρες μου Juliette και Αnnabella γεννήθηκαν με ένα λεπτό διαφορά στις 35 εβδομάδες. Από την αρχή της ζωής τους υπήρξαν μαχήτριες και στο τέλος βγήκαν νικήτριες!

Αυτή η ιστορία με ώθησε να ασχοληθώ με την φωτογραφία. Οι κόρες μου αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα: πέρασαν δύσκολα και αντιμετώπισανμε επιτυχία όλα τα εμπόδια. Από τότε απαθανατίζω τις ανέμελες στιγμές που γελούν και παίζουν για να παίρνω δύναμη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από την παιδική ανεμελιά και αθωότητα.»

Πηγή και φωτογραφίες: boredpanda.com

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr