Μια πολυετή συνεργασία γεμάτη επιτυχίες, έφτασε στον τέλος καθώς η ομοσπονδία της κωπηλασίας αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Με τον Ναπολιτάνο υπεύθυνο της Εθνικής ομάδας, η ελληνική κωπηλασία γνώρισε ουκ ολίγες μεγάλες επιτυχίες, με Ολυμπιακά, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Ποστιλιόνε δεν ήταν αυτός που αναμόρφωσε το άθλημα στην Ελλάδα και το έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη. Όμως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και για τον Ναπολιτάνο ήρθε στο Ρίο, μετά την αποτυχία της Ελλάδας να πάρει μετάλλιο, όταν μάλιστα στο διπλό σκιφ, μας άφησε εκτός πλήρωμα που προπονεί ο Ποστιλιόνε ο οποίος ταξίδεψε στο Ρίο ως διαπιστευμένο μέλος της ελληνικής αποστολής και τα έξοδα του πληρωμένα από την ΕΟΕ…
Μερίδιο ευθύνης για τη σύγκρουση των συμφερόντων φέρει και η ομοσπονδία που επέτρεψε στον Ιταλό να κρύβεται πίσω από τον τίτλο «τεχνικός σύμβουλος» και να έχει την ελευθερία να κάνει το ίδιο με την ομάδα της Λιθουανίας αλλά και αυτή της Νότιας Αφρικής, δίχως να τίθεται ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αυτό έγινε απόλυτα ξεκάθαρο και με την Ελλάδα να μένει δίχως μετάλλιο σε για πρώτη φορά μετά το 2004, όλα τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τον Ποστιλιόνε και είχαν καλυφθεί από τις επιτυχίες, ήρθαν στην επιφάνεια, με σημαντικότερο τις σχέσεις του Ιταλού με τους αθλητές και τις αθλήτριες που σε πολλές περιπτώσεις ήταν σε πολύ άσχημο επίπεδο.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, άφησε τις εξελίξεις να δρομολογηθούν μετά το πέρας των εκλογών. Πλεόν, έχοντας ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, δε θα ανανεώσει το ακριβό συμβόλαιο του Ποστιλιόνε για να τον μοιράζεται με άλλες δύο ομοσπονδίες.
Τί θα γίνει με τον αντικαταστάτη του; Ένα σενάριο θέλει την ομοσονδία να προτιμά λύση εκ των έσω, με τον Χρόνη Βλασταρίδη να είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

 

Πηγή: www.sportsfeed.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.