Με νέα εγκύκλιο (Φ.350/62/158968/Ε3) το υπουργείο παιδείας δίνει εκ νέου παράταση κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια όλης της χώρας. Μια απαράδεκτη ενέργεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, αφού η δεύτερη παράταση ήρθε την επόμενη μέρα που είχαν κατατεθεί όλα τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια και είναι πλέον γνωστές οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων και οι συνδυασμοί. Θεωρούμε ότι υπάρχει έμμεση ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας στις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, πλήττει το δημοκρατικό αίσθημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και φυσικά δεν μπορούν να γίνει ανεκτή μια τέτοια ενέργεια από τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς συνδικαλιστικούς χώρους.

Η ΑΕΕΚΕ, ως ο φυσικός χώρος των πανελλαδικά ανεξάρτητων σχημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και καλούμε το υπουργείο παιδείας να πάρει πίσω την εγκύκλιο. Εφόσον το υπουργείο εμμείνει στη θέση του καλούμε τόσο τη ΔΟΕ όσο και όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις να κινηθούν αντιστοίχως. Καλούμε επίσης τους συνδικαλιστικούς χώρους δεοντολογικά να μην αλλοιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους σε κανένα επίπεδο ώστε να φανεί πλέον ξεκάθαρα υπέρ ποιανού κινείται η απόφαση αυτή του υπουργείου παιδείας.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι εφόσον υπάρξει ευρύτερη αλλοίωση των ψηφοδελτίων που έχουν κατατεθεί για το ΚΥΣΠΕ ή κατάθεση νέων συνδυασμών τότε ως ΑΕΕΚΕ θα αποσύρουμε το ψηφοδέλτιό μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για να μη νομιμοποιήσουμε τέτοιου είδους ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ισραηλινός κλωτσάει την σημαία της Παλαιστίνης η οποία ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά

Η υπόθεση ερευνάται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το «ημερολόγιο» του πιλότου στην ασφάλεια

Το «ημερολόγιο» του πιλότου στην ασφάλεια

Δένδιας: Μακρύς ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Δένδιας: Μακρύς ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Παρατείνεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών ΟΑΕΔ

Παρατείνεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 η προληπτική αναστολή της δια ζώσης…

Αράχωβα: Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ υποστηρίζει ότι έχει φωτογραφίες «που τον δείχνουν με συγκεκριμένο άτομο» (Βίντεο)

Οι φωτογραφίες που θα φέρει στο φως η δικηγόρος του ιδιοκτήτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν πιστεύω πως για αυτόν τον σιτευτό μόσχο σκότωσε τα παιδιά της» λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε σε δημοσιογράφο με ύβρεις λίγο πριν την έναρξη της δίκης

Γιαγιά 100 ετών έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου: “Για να μην αρρωστήσω και φύγω μια ώρα αρχύτερα” [Βίντεο]

Η θέληση για την ζωή ήταν το κίνητρο για τη γιαγιά Ελένη,…

Χαλκιδική: «Δεν τάιζε το παιδί αλλά τον εαυτό της και τον άνδρα της»

Υποχρέωση του σερβιτόρου ήταν να ενημερώσει την κυρία ότι ήταν σε οργανωμένη παραλία και δεν επιτρέπουμε φαγητά για τους πελάτες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσωπική συγγνώμη στους εγκλωβισμένους – Διδασκόμαστε και προχωράμε

Η Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου…