«Επιτέλους, ήμουν φυλακισμένος με τους τύπους που πάντα θαύμαζα». Μαρκ Γουόλμπεργκ. Στα 15 κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στα 22 ήταν μετανιωμένος και σταρ

Στα 15 του ο Μαρκ Γουόλμπεργκ είχε παρατήσει το σχολείο, ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη, μπλεγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών και με πλούσιο ποινικό μητρώο.

Μία ανοιξιάτικη μέρα το 1986, κυνήγησε μαζί με φίλους μια παρέα 9χρονων αφροαμερικάνων μαθητών. Τους πέταξαν πέτρες και φώναζαν ρατσιστικές βρισιές. Δύο χρόνια αργότερα, στις 9 Απριλίου του 1988, επιτέθηκε στον Βιετναμέζο Θαν Λαμ και τον χτύπησε με ένα ξύλο, ενώ  τον έβριζε!

Όταν άκουσε τις σειρήνες των περιπολικών, ο 16χρονος Γουόλμπεργκ το έβαλε στα πόδια. Μερικά τετράγωνα πιο πάνω, είδε έναν άλλον Βιετναμέζο, τον Χόα Τριν και του ζήτησε να τον βοηθήσει να κρυφτεί. Μόλις πέρασε ο κίνδυνος, ο Γουόλμπεργκ τον χτύπησε στο πρόσωπο και ο Τριν σωριάστηκε στο έδαφος.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και ο Γουόλμπεργκ δεν πρόλαβε να ξεφύγει δεύτερη φορά. Του πέρασαν χειροπέδες, ενώ 16χρονος έβριζε και φώναζε ρατσιστικές προσβολές. Όταν ζήτησαν απ’ το πρώτο θύμα να αναγνωρίσει τον δράστη, ο Γουόλμπεργκ είπε στους αστυνομικούς «Δεν χρειάζεται να τον βάλετε να με αναγνωρίσει. Θα σας πω εγώ ποιανού άνοιξα το κεφάλι».

Ο Γουόλμπεργκ έφτασε στα δικαστήρια κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δήλωσε ένοχος και η ποινή του μειώθηκε σε δύο χρόνια κάθειρξης, αλλά τελικά φυλακίστηκε μόλις για 45 μέρες. Όταν βγήκε βρήκε δουλειά σε μια οικοδομή, αποφασισμένος να μη γυρίσει ποτέ στη φυλακή. «Τρεις αδελφοί μου είχαν μπει μέσα. Η αδελφή μου είχε πάει στη φυλακή τόσες φορές που είχαμε χάσει το μέτρημα. Επιτέλους, ήμουν κι εγώ εκεί, φυλακισμένος με τους τύπους που πάντα θαύμαζα. Πήρα κι εγώ τα ένσημά μου και ήμουν ακριβώς σαν αυτούς και τότε κατάλαβα ότι δεν ήταν καθόλου αυτό που ήθελα. Κατέληξα στο χειρότερο μέρος που μπορούσα να φανταστώ και δεν ήθελα ποτέ να επιστρέψω», δήλωσε χρόνια αργότερα.

Την ίδια εποχή, ο μεγαλύτερος αδελφός του Γουόλμπερκ, ο Ντόνι, γινόταν παγκοσμίως γνωστός με το συγκρότημα New Kids on the Block. Με τη βοήθεια του Ντόνι, ο Μαρκ έφτιαξε δικό του ραπ συγκρότημα, με το φαντασμαγορικό όνομα Marky Mark and the Funky Bunch. Το πρώτο τους άλμπουμ, “Music for the People”, πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και το τραγούδι “Good Vibrations” έπαιζε σε κάθε ραδιόφωνο. Ο Marky Mark ήταν πλέον όχι μόνο πλούσιος, αλλά και το είδωλο πολλών εφήβων στην Αμερική.

Τα εσώρουχα του Calvin Klein

Ο 22χρονος Μαρκ Γουόλμπεργκ συνήθιζε να κατεβάζει το παντελόνι του σε συναυλίες και να χορεύει με τα άσπρα, Calvin Klein εσώρουχά του. Το κοινό λάτρευε τόσο πολύ τον χορό αυτό, που τα εσώρουχα έγιναν συνώνυμο του Marky Mark. Σύντομα το νέο έφτασε και στα αυτιά του ίδιου του Κάλβιν Κλάιν, που έψαχνε ένα μοντέλο για να διαφημίσει τα εσώρουχά του. Αφού δοκίμασε την εικόνα του Γουόλμπεργκ με εσώρουχα σε ένα εξώφυλλο του Rolling Stones, τον προσέλαβε για τη δουλειά.

Ο Γουόλμπεργκ φωτογραφήθηκε με την ανερχόμενη τότε Κέιτ Μος και εκτός από φωτογραφίες, η διαφημιστική καμπάνια περιελάμβανε και βίντεο, όπου ο Marky Mark ξεδίπλωνε τον χαρισματικό, γοητευτικό εαυτό του.


Ο ράπερ στον κινηματογράφο

Μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία, η μουσική καριέρα του Μαρκ Γουόλμπεργκ άρχισε να προσγειώνεται σταδιακά στην πραγματικότητα. Στη μείωση της δημοτικότητάς του συνέβαλε κι ένα περιστατικό το 1992, όταν ο Γουόλμπεργκ ξυλοκόπησε έναν φύλακα, τον οποίο κρατούσε ακίνητο ο δικός του σωματοφύλακας. Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια, γιατί δόθηκε χρηματική αποζημίωση.

Τότε ο Γουόλμπεργκ στράφηκε προς τον κινηματογράφο, όπου αποδείχτηκε αρκετά ταλαντούχος, τουλάχιστον περισσότερο απ’ ότι στη μουσική. Εμφανίστηκε με τον Ντάνι Ντεβίτο στο “Εκπαιδευτής Κομάντο” και στο “Τέλος της Αθωότητας” με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Το 1997 κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του ως ο πορνοστάρ Ντιρκ Ντέγκλερ στην ταινία “Ξέφρενες Νύχτες”. Έκτοτε ασχολείται κυρίως με τις ταινίες ως ηθοποιός, αλλά και παραγωγός.

Έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους ως έφηβος. Δήλωσε ότι ήθελε να γνωρίσει από κοντά τα θύματά του, αλλά δεν επιδίωξε ποτέ να τους βρει. Τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε αίτηση στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, ζητώντας να διαγραφεί πλήρως το ποινικό του μητρώο. Το αίτημά του δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Οι Βιετναμέζοι άντρες συγχώρεσαν τον Γουόλμπεργκ, αλλά όχι τα παιδιά που είχε κυνηγήσει και πετροβολίσει το 1986.

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1971.

mixanitouxronou.gr

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

You May Also Like

Ο πολυτελής παράδεισος του Κώστα Κεντέρη στα Ζαγοροχώρια με την γαλήνια θέα και τη μοναδική εσωτερική ομορφιά

Table of Contents Hide Ο πολυτελής παράδεισος του Κώστα Κεντέρη στα Ζαγοροχώρια…

Η αλήθεια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, την κρίση και το δημόσιο χρέος

Συμπληρώνονται εφέτος 20 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από…

Καϊμάκτσαλαν: Ταξίδι στην «Αράχωβα του Βορρά»

Καϊμάκτσαλαν: Ταξίδι στην «Αράχωβα του Βορρά»

“Γιατί υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι!!!”

“Γιατί υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι!!!”

Η σπάνια εμφάνιση της Ρίκας Διαλυνά στα 88 της χρόνια, μαγνήτισε τα βλέμματα

Η Ρίκα Διαλυνά βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Η Παριζιάνα»…

Ζουγανέλης: «Πολυαγαπημένοι καλλιτέχνες δεν έχουν να φάνε λόγω του lockdown»

Ζουγανέλης: «Πολυαγαπημένοι καλλιτέχνες δεν έχουν να φάνε λόγω του lockdown»

Πώς ήταν η Ουκρανή με τα μεγαλύτερα μάγουλα στον κόσμο πριν τις πλαστικές

Η Anastasia Pokreshchuk έδειξε τη νέα της εμφάνιση στα social media

Kαλύτερα θα ζήσουν όσοι γεννηθούν σε 20 χρόνια, λέει ο Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς εξακολουθεί να δηλώνει «πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη

Κάθε τέλος και μια νέα αρχή/ Γράφει η Τάνια Ώττα 

  Κάθε τέλος και μια νέα αρχή/ Γράφει η Τάνια Ώττα  …