Ενημέρωση για τα ενεργειακά θέματα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τη ΔΕΗ και το πέρασμα ποσοστού της στο υπερταμείο, κάτι που σημαίνει ιδιωτικοποίηση, έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, κατά την έναρξη συνεδρίασης της ΠΕΔ.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει τη ΔΕΗ στο υπερταμείο,. Μάλιστα είπε ότι θα πρέπει να συζητήσουν με την περιφέρεια και τους ενεργειακούς δήμους, σε ένα κοινό μέτωπο. «Είναι απαράδεκτη ενέργεια από την κυβέρνηση, γιατί δηλώνει φανερά ότι η ΔΕΗ πάει για πώληση . Το 17% του ΑΔΜΗΕ ήδη είναι σε εκκρεμότητα και πάει σε ιδιώτες, το 34% του υπερταμείου πάει σε ιδιώτες, άρα το 51% της ΔΕΗ πάει σε ιδιώτες «.
Απαντώντας στο αν θα προβούν οι δήμοι σε κινητοποιήσεις, είπε ότι θα συντονιστούν με την περιφέρεια, ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε διευκρίνηση  δημοσιογράφων πως η περιφερειακή αρχή καλύπτεται από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι «εμείς δεν καλυπτόμαστε γιατί από τη στιγμή που μπαίνει στο υπερταμείο μπορεί και να πουληθεί, άσχετα ποιος είναι υπουργός, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού οικονομικών. Δεν μπορούμε να εξασφαλιστούμε από τα όσα λέει ο κάθε υπουργός».
Σχολιάζοντας τη σύμβαση για τη Μελίτη 2 και τους Κινέζους, που είναι σύμπραξη με ιδιωτικό φορέα, ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι θα έπρεπε να ρωτηθεί η τοπική κοινωνία, η οποία έχει «ανοιχτό» ζητήματα με το ορυχείο της Βεύης με χρέη λ.χ. Όπως είπε όμως, δεν είναι αντίθεση στην εκμετάλλευση των ορυχείων από ιδιώτες.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για ορίσει Γενικούς γραμματείς, εξέφρασε την αντίθεσή του, ωστόσο, όπως είπε η απόφαση αυτή  πάρθηκε πίσω από τον κ. Μπαλάφα. «Αυτό πλέον θεωρείτε βέβαιο και όχι πυροτέχνημα» είπε εν κατακλείδι.
Διαφωνία Βρυζίδου

Οι Νομοί Κοζάνης και Φλώρινας πλήττονται από αυτή τη διαδικασία, σχολίασε σχετικά κατά τη συνεδρίαση, η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου. Είπε ότι το υπερταμείο είναι ταμείο εγγύησης , ώστε αν δεν καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις χρέους θα πουλάει κομμάτια. «Άμεσα έγινε μια μορφή ιδιωτικοποίησης και αυτό έχει συνέπειες και κόστος στα εργασιακά, τους μισθούς των εργαζομένων, οι τηλεθερμάνσεις , οι μετεγκαταστάσεις και άλλα θέματα», είπε ενδεικτικά.
Πηγή: prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.