Η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως η παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία.
Η ημέρα αυτή υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άνθρωποι άνω των 65 ετών έχουν την ημέρα αυτή  την τιμητική τους καθώς αναγνωρίζεται τόσο οι προσφοράς τους προς τις νεότερες γενιές όσο και η υπομονή και το σθένος τους για ζωή.
Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική αρχή της χώρας μας (ΕΛΣΤΑΤ),  στην  Ελλάδα ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με  περισσότερες γυναίκες  από  άνδρες. Το 17,1% του πληθυσμού της χώρας μας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, ενώ οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον είναι ότι το 2020 θα πλησιάζει το 24%. Με τα δημογραφικά δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, σε λίγα χρόνια, το ¼ των κατοίκων αυτής της χώρας θα ανήκει στην ευαίσθητη αυτή ηλικιακή ομάδα!
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας το «Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Καστοριάς» διοργάνωσε γιορτή στο ΚΑΠΗ Καστοριάς με τη λαϊκορεμπέτικη ορχήστρα του συλλόγου Αθανάσιου Χριστόπουλου.
Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε στο  κτίριο του ΚΑΠΗ Καστοριάς   όπου 3 γενιές ανθρώπων αναμίχθηκαν  και γλέντησαν με την καρδιά τους! Η  καλή διάθεση και τα πολλά χαμόγελα πλημμύριζαν τον χώρο. Το όμορφο σκηνικό συμπλήρωνε το άφθονο φαγητό  καθώς και η ζωντανή  μουσική από τους μουσικούς της  λαϊκορεμπέτικης  ορχήστρας  του συλλόγου Αθανάσιος  Χριστόπουλος    που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους και τους βοήθησαν να ξεφύγουν   για λίγο  από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.