Πόνος στη μέση: Πώς θα υποχωρήσει σε 5 λεπτά;

Από πού μπορεί να προέρχεται ο πόνος στη μέση;

Τα αίτια του πόνου στη μέση ποικίλουν. Μπορεί να προκαλείται από νοσήματα των οστών, των συνδέσμων, των νεφρών η των μυών της περιοχής κ.α. Το πιο συνηθισμένο όμως αίτιο πόνου στη μέση, είναι ο μυικός σπασμός μετά από μηχανική καταπόνηση.

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο να κινείται. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μας, όπως επίσης και η υπερβολική ένταση, σωματική και ψυχική, στη καθημερινότητά μας, λειτουργεί επιβαρυντικά στη μέση. Δηλαδή η καθημερινή έντονη, κουραστική δραστηριότητα δημιουργεί μηχανικές καταπονήσεις που σε συνδυασμό με την ατονία και αδυναμία που προκαλεί η καθιστική ζωή στο μυικό σύστημα, μπορεί να οδηγήσουν σε οσφυαλγία. Παράλληλα, επιβαρυντικοί παράγοντες όπως π.χ. η παχυσαρκία, υπερβολική γυμναστική, άρση υπερβολικού βάρους, κακή στάση σώματος, ή ένα κακό στρώμα ύπνου, συνδράμουν θετικά σε αυτό, κάνοντας την οσφυαλγία το συχνότερα αίτιο επίσκεψης στον ορθοπεδικό .

Ο πόνος στη μέση είναι πολύ κοινός και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Συχνά καθιστά αδύνατο ακόμη και να φορέσει κανείς τα παπούτσια του ή απλά να στρίψει το σώμα του.

Οι περισσότεροι καταφεύγουν στη χρήση αναλγητικών, η μακροχρόνια χρήση των οποίων τα καθιστά σε πολλές περιπτώσεις αναποτελεσματικά.

Δείτε στο παρακάτω video απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο στη μέση σε μόλις πέντε λεπτά.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr