Πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για την ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής μας

 

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στους Προέδρους των τεσσάρων πανεπιστημιακών σχολών Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης τους ζητά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους, να ενθαρρύνουν και να παροτρύνουν τους φοιτητές να έρθουν στην Καστοριά, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να πραγματοποιήσουν τις πρακτικές τους ασκήσεις, όσοι βρίσκονται σε τέτοια διαδικασία, σε επιχειρήσεις και δομές της περιοχής.

 

Παράλληλα τονίζει ότι η νέα Δημοτική Αρχή, που θεωρεί τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολών Καστοριάς κομμάτι της οικογένειας του Δήμου Καστοριάς, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλει και να στηρίξει και την πανεπιστημιακή κοινότητα Καστοριάς, τόσο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, όσο και με την επιστροφή των φοιτητών, παλαιών και νέων, στην πόλη μας, όταν βεβαίως γίνει αυτό επιτρεπτό από την πολιτεία, αλλά και από τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας.

 

Ακολουθεί η επιστολή

ΠΡΟΣ:

Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη

 

ΚΟΙΝ:

  1. Πρόεδρο Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Π.Δ.Μ.

κ. Θεόδωρο Μονοβασίλη

  1. Πρόεδρο Τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων Π.Δ.Μ.

κ. Γεώργιο Λάππα

  1. Πρόεδρο Τμήματος Πληροφορικής Π.Δ.Μ.

κ. Μιχαήλ Δόση

  1. Πρόεδρο Τμήματος Μαθηματικών Π.Δ.Μ.

κ. Ανδρέα Πετράκη

 

ΘΕΜΑ: «Παρότρυνση στους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη

 

Διανύουμε, ως γνωστόν, μία μεταβατική περίοδο σε κάθε τομέα, με σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

 

Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήδη εφαρμόζονται, βάση των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, οι αντίστοιχες οδηγίες και κανονισμοί για την πρόληψη της μετάδοσης                       του COVID-19, οι οποίες μεταβάλλουν το δια ζώσης Εκπαιδευτικό Έργο σας με                   την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εξέταση, αλλά και την καθημερινότητα                      των φοιτητών μας.

 

 

Η Καστοριά, έχοντας ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που επέφερε                  ο συγκεκριμένος ιός, μετράει σήμερα 70 ημέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα. Η πανέμορφη Καστοριά μπορεί να διαμηνύει πλέον ότι είναι ένας ασφαλής τόπος και προορισμός, με πλήρη κανονικότητα στην καθημερινότητα και θωρακισμένες δομές δημόσιας υγείας. Ισχυρές και απαραίτητες προϋποθέσεις αίσθησης σιγουριάς και ασφάλειας για τους επισκέπτες αλλά και για τους φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων  της περιοχής μας.

 

 

Ο Δήμος Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, με όποια μέσα και δυνατότητες είχε, για τη στήριξη πολιτών και δομών. Ενώ με την επανεκκίνηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει μεριμνήσει για την ομαλή επαναλειτουργία τους, τον εφοδιασμό με όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και να μην υπάρξει γενικότερα κανένα απολύτως πρόβλημα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Το ίδιο ακριβώς είναι διατεθειμένος να πράξει, εάν χρειαστεί, για να συμβάλει και να στηρίξει και την πανεπιστημιακή κοινότητα Καστοριάς, τόσο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, όσο και με την επιστροφή των φοιτητών, παλαιών και νέων, στην πόλη μας, όταν βεβαίως γίνει αυτό επιτρεπτό από την πολιτεία, αλλά και από τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας.

 

Η νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολών Καστοριάς κομμάτι της οικογένειας του Δήμου Καστοριάς. Επιθυμία μας είναι, οι φοιτητές που σπουδάζουν ήδη, να ξαναγυρίσουν στην πόλη που τους αγκάλιασε και την αγάπησαν, συνεχίζοντας κανονικά και με ασφάλεια τις σπουδές τους, αλλά και οι υποψήφιοι, νέοι φοιτητές να αντιληφθούν ότι η Καστοριά είναι ασφαλέστατη, παρέχοντας άνετη καθημερινότητα, ηρεμία αλλά και ανεξάντλητη ψυχαγωγία.

 

Στο πλαίσιο αυτό θα παρακαλούσα, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας και των αρμοδιοτήτων σας, να ενθαρρύνετε και να παροτρύνετε τους φοιτητές να έρθουν στην Καστοριά, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να πραγματοποιήσουν τις πρακτικές τους ασκήσεις σε επιχειρήσεις και δομές της περιοχής.

 

Σε ότι με αφορά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προσβλέπω σε μία διαρκή, στενή και αμοιβαία συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με εσάς προσωπικά προς όφελος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς.

 

Με εκτίμηση

 

Γιάννης Κορεντσίδης

Δήμαρχος Καστοριάς