Τουλάχιστον 35 νέες καταγγελίες για τον «γιατρό μαϊμού». Φέρεται να εξαπάτησε και συγγενικό του πρόσωπο που πέθανε. Τι ανέφερε στην απολογία του…

Βροχή τηλεφωνημάτων έχει δεχτεί η Ασφάλεια Αττικής από πολίτες που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα του 47χρονου Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος προφυλακίστηκε για το θάνατο τριών ανθρώπων και την εξαπάτηση ακόμα 42 πολιτών. Η δημοσίευση της φωτογραφίας του ψευτογιατρού προκάλεσε νέο γύρο καταγγελιών στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταγγελίες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν φτάσει τις 35. Πιο σοβαρή είναι μία από αυτές, στην οποία ο καταγγέλλων ανέφερε ότι συγγενικό του πρόσωπο πέθανε από τη δράση του Νίκου Κοντοστάθη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η πιστότητα της καταγγελίας και ότι χρειάζεται διερεύνηση για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο ψευτογιατρός ευθύνεται και για τέταρτο θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση αυτή από την επαρχία είναι πιο σύνθετη σε σχέση με τους τρεις θανάτους για τους οποίους κατηγορείται ο 47χρονος. Δηλαδή, είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί ότι ο θάνατος οφείλεται στη δράση του.
Εμπειρικός βοτανολόγος δήλωσε ο γιατρός μαϊμού ενώπιον του ανακριτή, στον οποίο κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του. Ο «μαϊμού» γιατρός ομολόγησε ότι δεν είναι…γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων, υποδυόμενος τον γιατρό, ενώ φέρεται να ζήτησε συγγνώμη. Όπως υποστήριξε, εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, τα παιδια είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν, όταν τα γνώρισε. Ερωτηθείς αν πήρε χρήματα απο τους συγγενείς των ανθρώπων που τελικά κατέληξαν, παραδέχθηκε οτι το έκανε, αλλά όπως είπε δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία. Αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς… Ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαιά του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.
Ομόφωνα προφυλακιστέος Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 47χρονος «ψευτογιατρός» κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Νωρίτερα, φορώντας καπέλο τζόκεϊ, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα πέρασε την πόρτα του Α’ Τακτικού Ανακριτή. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών….
Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι: «Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας», ενώ τονίζει πως τα σκευάσματα τα χρησιμοποιούσε γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό. Το κατηγορητήριο που τον βαραίνει, του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα. Ο 47χρονος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης. Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως δρούσε τουλάχιστον από το 2016, παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση….

You May Also Like

Αποτοξίνωση Τώρα! Καθαρισμός του εντέρου με φυσικό τρόπο

Αποτοξίνωση Τώρα! Καθαρισμός του εντέρου με φυσικό τρόπο

Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα (Βίντεο)

Οι ομοιότητες των εγκλημάτων κατά γυναικών

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Γίναμε σάκος του μποξ»

«Όταν μια κοινωνία νοσεί, τα συμπτώματα της ασθένειας θα προσβάλλουν και το σχολικό περιβάλλον», τονίζουν

Ξέσπασμα Μπέου: «Να γίνω Κασσελάκης, να μιλάω στον πληθυντικό και να φοράω μαντηλάκι και γραβάτα;»

Εγώ στη ζωή μου, είμαι αληθινός, αν υπάρχει κάμερα μπροστά, θα βρίσω, δεν κρατιέμαι

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Στα υψηλότερα επίπεδα 27…

Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες

Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες

Θεσσαλονίκη: «Του έδωσα λεφτά για να επενδύσει στα κρυπτονομίσματα» λέει ο 21χρονος που κατηγορείται για τοκογλυφία

Πώς δρούσε η συμμορία των πέντε ατόμων που απειλούσε και εκβίαζε κόσμο…

5 σύγχρονες Ελληνίδες ηθοποιοί που θα άξιζαν Όσκαρ

Κάθε μια τους μοναδική και πολυτάλαντη, κι όλες μαζί μας έχουν καθηλώσει με τους ρόλους που έχουν υποδυθεί.

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2022 της ΔΥΠΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2022 της ΔΥΠΑ

ΕΝΦΙΑ: Νωρίτερα φέτος τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ αλλά με 11 δόσεις

Προσπάθεια να εκδοθούν τον Απρίλιο (αντί για Μάιο) τα εκκαθαριστικά με μια επιπλέον δόση πληρωμής