Νέο ρήγμα στις σχέσεις των δύο μεγάλων δυνάμεων προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν τη Ρωσία, ότι κρύβεται πίσω από τις διαρροές.
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι «πεπεισμένη» ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον προσώπων και πολιτικών θεσμών στις ΗΠΑ, οι οποίες σχετίζονται με τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, γνωστοποίησαν σε κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και ο διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI).

«Η αμερικανική κοινότητα των πληροφοριών είναι πεπεισμένη ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε τις πρόσφατες υποκλοπές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων και θεσμών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών οργανώσεων των ΗΠΑ» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.
«Οι εν λόγω υποκλοπές και διαρροές αποσκοπούν σε μια παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ» συνεχίζει η ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει της προεδρικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου.

Η καταγγελία ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων των Δημοκρατικών καταγράφεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα λόγω έντονων διαφωνιών για μια σειρά από διεθνή ζητήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία, η κρίση στην Ουκρανία και η ΝΑΤΟϊκή αντιπυραυλική ζώνη στα σύνορα με τη Ρωσία.

Αρνείται τις κατηγορίες η Μόσχα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η κατηγορία της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος είναι «παράλογη», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αυτό πάλι είναι παράλογο. Ο ιστότοπός μας δέχεται δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις από χάκερ κάθε μέρα» δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στον κυβερνοχώρο και θα επιλέξει εκείνη τον τόπο και τον χρόνο που θα ανταποδώσει στη Ρωσία». Τη δήλωση αυτή έκανε Αμερικανός αξιωματούχος (του οποίου δεν αποκαλύπτεται το όνομα) αλλά φέρεται να κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα ότι έχει εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών πολιτικών οργανώσεων σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντά μας, ειδικότερα στον κυβερνοχώρο» συνέχισε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, και διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με μυστικότητα. «Το κοινό δεν πρέπει να θεωρεί ότι θα ενημερωθεί απαραιτήτως για τις ενέργειες που λάβαμε ή θα λάβουμε» υπογράμμισε.
Βροχή από email

Όπως αποκαλύφθηκε το Σάββατο, τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν δύο χάκερς στη Βόρεια Καρολίνα. Πρόκειται για τους Άντριου Ότο Μπογκς, 22 χρόνων και Τζάστιν Γκρέι Λίβερμαν, 24, που θα εμφανισθούν στο δικαστήριο της Αλεξάντρια ώστε να απολογηθούν για τον ρόλο που κατηγορούνται ότι έχουν παίξει στη διαρροή των email του διευθυντή της CIA, John O. Brennan.

Ταυτόχρονα, το WikiLeaks διέρρευσε χιλιάδες email του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα. Ο Ποντέστα, είχε διατελέσει επικεφαλής του επιτελείου του Μπιλ Κλίντον, όταν τέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο 1998-2001.

Τα αρχεία με ημερομηνίες 2008 and 2016 που αποκάλυψε το WikiLeaks περιλαμβάνουν περισσότερα από 50.000 email του Ποντέστα, και εμπεριέχουν αποσπάσματα από «πληρωμένες ομιλίες» της υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον προς διάφορες μεγάλες εταιρίες (όπως οι Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Deutsche Bank κ.α.).
Παρατηρήσεις για τα αποσπάσματα των εν λόγω ομιλιών της Κλίντον προς μεγάλες εταιρίες περιέχονται σε email που έστειλε ο διευθυντής ερευνών της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, Τόνι Κλαρκ προς τον Ποντέστα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του οποίου παραβιάσθηκε και διέρρευσε την Παρασκευή στο διαδίκτυο από την WikiLeaks.

Η αποκάλυψη αυτή, ήρθε σε απάντηση άλλης αποκάλυψης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Παρασκευή, περί των 350 email της Χίλαρι Κλίντον, από την εποχή που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών.

Το WikiLeaks προειδοποιεί πως πρόκειται να δημοσιοποιήσει και άλλα email σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μόλις την Πέμπτη η Wall Street Journal δημοσίευσε email που είχε αποκτήσει και έδειχναν ότι ο Λευκός Οίκος σε συντονισμό με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγόρευσαν στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι να ασχοληθεί με το σκάνδαλο των email κατά τις εμφανίσεις του σε talk shows του Σαββατοκύριακου.

Πηγή:  zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εργαζομένους άνω των 55 ετών προτιμούν τώρα οι επιχειρήσεις

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του αμερικανικού εργατικού δυναμικού

Δρομέας έγινε viral για την επιμονή της – Τερμάτισε τελευταία, υπό καταρρακτώδη βροχή

Τη συγκινητική προσπάθειά της σχολίασε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Χου Σεν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δώσει πριμ 10.000 δολαρίων στη δρομέα.

Επίθεση στο ελληνικό ίντερνετ από Τούρκους χάκερ

Επίθεση στο ελληνικό ίντερνετ από Τούρκους χάκερ

Ολονύχτια επιχείρηση στη Γάζα – Νεκροί τέσσερις αξιωματούχοι της Χαμάς (Βίντεο)

Δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που οι δυνάμεις των IDF εισέρχονται για λίγο στη Λωρίδα της Γάζας

Κριστιάνο Ρονάλντο: Συμφώνησε με την Αλ Νασρ για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία, λέει η Marca

«Χρυσάφι» στα πόδια του Πορτογάλου  – Φαίνεται να εγκαταλείπει το όνειρο για…

Ισπανία: Στο «μικροσκόπιο» 200 υποθέσεις πιθανής εγκληματικής κακοδιαχείρισης σε γηροκομεία

Ισπανία: Στο «μικροσκόπιο» 200 υποθέσεις πιθανής εγκληματικής κακοδιαχείρισης σε γηροκομεία

Άγνωστα πορτρέτα του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκαν έπειτα από 200 χρόνια

Τα πορτρέτα θα διατεθούν προς πώληση στους εκθεσιακούς χώρους του Οίκου Christie’s…

Γαλλίδα με σύνδρομο Down ζητά ψήφο για να υλοποιήσει το όραμα για την πόλη της

Γαλλίδα με σύνδρομο Down ζητά ψήφο για να υλοποιήσει το όραμα για…

Ελληνικής προέλευσης οι ονομασίες πολλών κρατών

Από τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες μέχρι το Αζερμπαϊτζάν και την Αργεντινή… Πολλές είναι οι χώρες που οφείλουν την ονομασία τους στην ελληνική γλώσσα.

Πέταξε το τυχερό δελτίο που κέρδιζε 92.000 ευρώ επειδή είχε δει λάθος κλήρωση

Πέταξε το τυχερό δελτίο που κέρδιζε 92.000 ευρώ επειδή είχε δει λάθος…