Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος στα πλαίσια της ημέρας του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία», αποφάσισε και προσέφερε με την συνδρομή 10 συναδέλφων του , είδη πρώτης ανάγκης, μία μεγάλη τηλεόραση, αγάπη και γέλιο σε 15 ηλικιωμένους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο Λαζάρου, της πόλης της Καστοριάς.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν από πλευράς του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος, οι Ξανθίππη Γκλαβοπούλου-Αντιπρόεδρος, Αθηνά Καραδελή-Γεν. Γραμματέας και ο Πρόεδρος Γιώργος Κολλάτος, η συνάδελφός μας Νίνα Μπουρλή-Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς και η συνάδελφός μας Γελωτοθεραπευτής, Ηλιάνα Κυνηγοπούλου.
Η εκδήλωση αγάπης πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο γηροκομείο Λαζάρου στην Καστοριά. Η  Ηλιάνα Κηνυγοπούλου, Γελωτολόγος-Γελωτοθεραπευτής, σκόρπισε τη χαρά με την συνεδρία γέλιου που προσέφερε στους 15 ηλικιωμένους του γηροκομείου.
Με την οικονομική συνδρομή του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος και 10  συνταξιούχων, συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.058 Ευρώ και αγοράστηκαν είδη διατροφής, φάρμακα, μεγάλη τηλεόραση και άλλα είδη.
Οι δωρητές ήταν:  Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, Γκλαβοπούλου Ξανθίππη, Μπουρλή Νίνα, Αρχοντής Αχιλλέας, Αστερίου-Μάντη Αλεξάνδρα, Κόκκορης Παναγιώτης, Παγιαύλας Θρασύβουλος, Παπαχρήστου-Γασπαρινάτου Ιωάννα, Χρηστίδης Θεόδωρος, Γρηγοριάδου Οδυσσούλα,Χ. Γκλαβόπουλος και Σία Ε.Ε.

Τι είναι η γελωτοθεραπεία
Το Γέλιο είναι το καλύτερο, άφθονο και δωρεάν γιατρικό για την ψυχή και το σώμα.
Στη Γελωτοθεραπεία, με τη μέθοδο της Γιόγκα του Γέλιου χρησιμοποιείται σαν άσκηση και όχι σαν συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθά να απομακρυνόμαστε από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας και να ερχόμαστε σε επαφή με τα συναισθήματά μας.

Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.
Τι σημαίνει η γελωτοθεραπεία για τους ηλικιωμένους

Στην σημερινή εποχή οι ηλικιωμένοι είναι μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων με περιορισμένη υγεία λόγω ασθενειών όπως η άνοια, η νόσος Αλτσχάιμερ, τα μυοσκελετικά προβλήματα (οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση και άλλα), άμβλυνση των αισθήσεων (όραση, ακοή), ακράτεια, ακόμη και ψυχιατρικές ασθένειες και άλλες πολλές. Η Γελωτοθεραπεία τους βοηθά αποτελεσματικά, γιατί γυμνάζει ήπια το σώμα, το οξυγονώνει και αναπτύσσει την αντοχή και τη ζωτικότητα..

Η Γελωτοθεραπεία εφαρμόζεται με καταπληκτικά αποτελέσματα σε σχολεία, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι! Για την κάθε ομάδα υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και ασκήσεις και εφαρμόζονται από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεραπευτές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.