Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος στα πλαίσια της ημέρας του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία», αποφάσισε και προσέφερε με την συνδρομή 10 συναδέλφων του , είδη πρώτης ανάγκης, μία μεγάλη τηλεόραση, αγάπη και γέλιο σε 15 ηλικιωμένους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο Λαζάρου, της πόλης της Καστοριάς.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν από πλευράς του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος, οι Ξανθίππη Γκλαβοπούλου-Αντιπρόεδρος, Αθηνά Καραδελή-Γεν. Γραμματέας και ο Πρόεδρος Γιώργος Κολλάτος, η συνάδελφός μας Νίνα Μπουρλή-Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς και η συνάδελφός μας Γελωτοθεραπευτής, Ηλιάνα Κυνηγοπούλου.
Η εκδήλωση αγάπης πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο γηροκομείο Λαζάρου στην Καστοριά. Η  Ηλιάνα Κηνυγοπούλου, Γελωτολόγος-Γελωτοθεραπευτής, σκόρπισε τη χαρά με την συνεδρία γέλιου που προσέφερε στους 15 ηλικιωμένους του γηροκομείου.
Με την οικονομική συνδρομή του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος και 10  συνταξιούχων, συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.058 Ευρώ και αγοράστηκαν είδη διατροφής, φάρμακα, μεγάλη τηλεόραση και άλλα είδη.
Οι δωρητές ήταν:  Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, Γκλαβοπούλου Ξανθίππη, Μπουρλή Νίνα, Αρχοντής Αχιλλέας, Αστερίου-Μάντη Αλεξάνδρα, Κόκκορης Παναγιώτης, Παγιαύλας Θρασύβουλος, Παπαχρήστου-Γασπαρινάτου Ιωάννα, Χρηστίδης Θεόδωρος, Γρηγοριάδου Οδυσσούλα,Χ. Γκλαβόπουλος και Σία Ε.Ε.

Τι είναι η γελωτοθεραπεία
Το Γέλιο είναι το καλύτερο, άφθονο και δωρεάν γιατρικό για την ψυχή και το σώμα.
Στη Γελωτοθεραπεία, με τη μέθοδο της Γιόγκα του Γέλιου χρησιμοποιείται σαν άσκηση και όχι σαν συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθά να απομακρυνόμαστε από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας και να ερχόμαστε σε επαφή με τα συναισθήματά μας.

Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.
Τι σημαίνει η γελωτοθεραπεία για τους ηλικιωμένους

Στην σημερινή εποχή οι ηλικιωμένοι είναι μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων με περιορισμένη υγεία λόγω ασθενειών όπως η άνοια, η νόσος Αλτσχάιμερ, τα μυοσκελετικά προβλήματα (οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση και άλλα), άμβλυνση των αισθήσεων (όραση, ακοή), ακράτεια, ακόμη και ψυχιατρικές ασθένειες και άλλες πολλές. Η Γελωτοθεραπεία τους βοηθά αποτελεσματικά, γιατί γυμνάζει ήπια το σώμα, το οξυγονώνει και αναπτύσσει την αντοχή και τη ζωτικότητα..

Η Γελωτοθεραπεία εφαρμόζεται με καταπληκτικά αποτελέσματα σε σχολεία, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι! Για την κάθε ομάδα υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και ασκήσεις και εφαρμόζονται από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεραπευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του βουνού (Φωτογραφίες)

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του βουνού (Φωτογραφίες)

Καστοριά: Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020, «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ» και «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ»

  Καστοριά: Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ,…

Γεωργιάδης: Δικαιωμένος θα είμαι όταν μπουν φυλακή οι σκευωροί

Γεωργιάδης: Δικαιωμένος θα είμαι όταν μπουν φυλακή οι σκευωροί

Καρδιολογική και ΕΚΑΒ οι προτεραιότητες του Νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς

Η αντιμετώπιση των ελλείψεων στην καρδιολογική κλινική και η στελέχωση του ΕΚΑΒ…

Trimore Kastoria: Πρόγραμμα αγώνων και δραστηριοτήτων για παιδιά

ISOMAN (Τρίαθλο) για παιδιά – Γιόγκα – Σκυταλοδρομίες – Ποδηλατική βραδυπορία

1η Έκθεση Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς – Κλασικά στη Λίμνη

Μετά την επιτυχημένη Έκθεση Φωτογραφίας, η Ο.ΚΛ.Ο.Κ περνάει στην “επόμενη πίστα”

Η Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Η Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Επιδότηση συμμετοχής επιχειρήσεων του Ν. Καστοριάς στην 31η ‘’ Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας ‘’

Το Επιμελητήριο Καστοριάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Επιμελητηρίων Δυτι-κής Μακεδονίας, θα…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ουσιαστική συζήτηση για Δασικούς Χάρτες και άδικη κατανομή συστάδων ξύλων στους Συνεταιρισμούς

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ουσιαστική συζήτηση για Δασικούς Χάρτες και άδικη κατανομή συστάδων…